Gå til innhold

P-piller og utsettelse av mensen


galno

Anbefalte innlegg

Er det mulig å bruke piller for å utsette mensen, samtidig som en går på p-piller?Har utsatt mensen før, pga. sydentur o.l., men er usikker på om det går no når eg går på p-pillene!?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei. Du har vel en periode på slutten av hvert brett der du ikke tar piller, eller pillene ikke inneholder hormoner - slik at du får månedlig mens? For å hoppe over en mens kan du bare gå rett på neste brett uten opphold eller uten å spise de hormonfrie pillene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mette H Moen, gynekolog

1. Bruker kvinnen monofase p-piller kan hun bare fortsette med tabletter så lenge hun ønsker utsettelse. To dager etter man stopper med pillen, kommer det blødning. Iblant kan det komme mellomblødninger hvis man utsetter for lenge, men en måned ekstra går vanligvis greit. Noen fortsetter med tabletter uten i det hele tatt å få mensen.

2. Med Trionetta og Trinordiol forlenges syklus med gule tabletter fra et annet brett. Det er ikke noe i veien for å forlenge også i den brune og den hvite fase med ekstra tabletter fra en annen pakning. Prinsippet er at man forlenger med samme farge tabletter. Man kan altså ikke gå fra gule til hvite eller fra hvite til brune, da kommer det blødning.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...