Gå til innhold

Han har mistet lysten


Gjest d920

Anbefalte innlegg

Hei, Jeg og min kjæreste har vært sammen i ca to år. Jeg er 23 år og student, mens han er 28 og var ferdig utdannet for et år siden. Sexslysten var aldri noe å si på det første året. Det var nesten alltid han som tok intiativ og han etterlyste av og til mitt intiativ.. inntil vi flyttet sammen for ca et halvt år siden. Da stoppet sexlysten hans og han var litt smådeprimert i perioder.Min lyst derimot stoppet ikke og det var utrolig frustrerende i perioder. Jeg har tatt det opp med han noen ganger og vært forståelsesfull og prøvd å hjelpe. han sa at han ikke helt visste hvorfor han ikke hadde lyst, men trodde det skyltes at han ikke trivdes på jobben og at han følte seg dvask i kroppen pga mangel på trening og fast røyking. Det har vært små lyspunk i høst, men aldri tilbake til sånn det var. Han bestemte seg i høst for å slutte å røyke og begynne å trene og da ante jeg håp. Vi feiret jul og nyttår hver for oss og når vi traff hverandre igjen var alt kjempebra og sexen var på plass igjen..trodde jeg. Jeg tok det opp med han igjen om hva det skylte at han fremdeles ikke hadde lyst. Denne gangen svarte han at det rett og slett var pga de kjedsommelige vanlige dagene. Livet går sin gang: han står opp, går på jobb, spiser middag med meg som regel og sitter å ser på tv el surfer på internett,så i seng igjen.. Det er ingen gnist. Jeg ser på det på en annen måte at sexen er gnisten i hverdagen og uten den så blir hverdagen ganske grå. Han har mye han ønsker å få til og utrette i livet sitt som han aldri får gjort. Jeg tror det kan være en årsak til at han verken er lysten på livet eller sex. Jeg prøver å støtte han i hans drømmer og prosjekter, men det virker som om han ikke vet hva han egentlig vil. Han ser aldri på porno, runker e.l. og jeg tviler ikke på at han vil være sammen med meg. Han er utrolig flink til å kysse, klemme og gi komplementer!Men det er der det stopper og jeg vil gjerne ha mer av han. Vi har en god komunikasjon i forholdet ellers, men dette halve året har han fått meg til å føle meg usikker på å ta intiativ.Jeg er lei av å bli avvist hele tiden, men vil samtidig ikke gi meg. Jeg prøver meg som regel litt forsiktig frem, men ofte merker jeg fort en vennlig avvisning. Han klarer rett og slett ikke å få ereksjon i det daglige. Vi tuller ofte rundt det og sier at penisen hans er på ferie, men innerst inne plager det livet av meg! Hvordan skal jeg gå fram? Jeg har prøvd å prate med han, overraske han, stille opp i nytt undertøy o.s.v. Jeg vil så gjerne få det til å fungere for det er bare han jeg vil ha. Finnes det en løsning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Allviva

Den eneste løsningen er vel at han tar det opp med legen sin. Det høres ut som han sliter med en lettere depresjon og da er det typisk at man ikke finner glede i ting man fant stor glede i før, feks sex. Tror ikke det finnes noen annen løsning en profosjonell hjelp her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det høres ut som han er litt deprimert. Han får ta en tur til legen! Du er bare 23 år, tror han at du har lyst til å leve resten av livet uten sex? Du får snakket skikkelig med ham, si at du er ung og trenger sex, og at du vil han skal søke hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gro Isachsen, Sexolog

Han er heldig som har deg som bryr seg og vil ham vel, selv om det kan virke som om kjæresten din sliter ekstra med spenningsoppbygging og å kjenne på gleden, latteren og leken nå for tiden. Kanskje det at han har problemer på jobben er bakgrunnen for det som ut fra din beskrivelse kan ligne på en lettere depresjon. Kanskje han trenger profesjonell hjelp for å se lysere på livet?

For mye spenning gjør at kroppen for overdose av stresshormonet kortisol. For mye kortisol kan blokkere for produksjon av testosteron, som jo er nødvendig for tenning, både for kvinner og menn. Så hans manglende tenning kan også forklares hormonelt.

Mulig hans nedstemthet også påvirkes av høye forventninger som ikke innfris. Da bør han vite at livet består av flest kjedelige hverdager. I kjedelige hverdager er det mange som sliter for å få til den samme spenningsoppbyggingen som var der da forholdet var nytt og forelskelsen blomstret. Forelskelsen gir seg vanligvis etter ca et halvt år og da er det viktig å få til spenningsoppbygging innenfor et trygt fohold. Det gjør man ofte ved å finne hverandres tenningsmønster og ved å forsterke det som gir spenning og tenning.

Let etter hva som gir ham overskudd, og lyst. Prøv å analyser hvor når og hvordan han fungerte tidligere og prøv igjen.

Heldigvis virker det som om dere har et fysisk nært forhold. Mange legger også kjærtegnene på hylla når tenningen uteblir. Det kan virke som om det er tenningen som mangler. Prøv å analyser hva som skal til for at han kobler ut hverdagene og kobler på spenningen og går over i elskermodus. Legg så forholdet til rette. Mulig han også burde vurdere jobben, om problemer her er hovedårsaken til at han sliter med sexlivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...