Gå til innhold

forandringer i månedlig blødning


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Jeg er 38 år gammel og har det siste halve året fått forandringer i månedlig blødning. Jeg er sunn og frisk, trener regelmessig og har et sundt kosthold. Jeg har to barn, siste født i 03. Har etter siste graviditet og fødsel brukt p- ring og det siste året hatt kobber spiral. Etter en tid med spiral har jeg fått endret blødningsmønster. Tidligere har jeg hatt jevn syklus på 26 til 28 dager med en ca 5 dagers moderat blødning uten store smerter. Endringen i månedlige blødninger er følgende. Etter to til tre uker fra 1 dag mens har jeg fått magesmerter og har hatt små blødninger i omtrent en uke. Etter denne perioden har det kommet en vanlig blødning som har vart i de vanlige ca 5 dager. Jeg trodde dette hadde sammenheng med at kroppen min reagerte på kobber spiralen og tok den derfor ut uten at det har skjedd noen endringer. Nå har jeg hatt to måneder med samme problem og lurer på hva dette kan skyldes og hva jeg bør/kan gjøre med det. Jeg opplever det som slitsomt og ubehagelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det er ikke uvanlig at blødningsmønsteret endrer seg med alderen, men det må utelukkes at det kan være noe unormalt, for eksempel en polypp i livmoren eller annet unormalt. Du bør få en henvisning til en gynekolog som kan utføre ultralyd for å bedømme livmoren og evt. ta en prøve. Blødning og smerter som du angir, kan skyldes eggløsning, men blødningen varer vanligvis bare en dags tid. Hvis alt er normalt, kan du evt. forsøke en hormonspiral som gir mindre blødninger og ofte også mindre smerte.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...