Gå til innhold

Hva er symtomer på svangerskapsdepresjon?


Fie

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg lurer på hva som er karakteristiske symptomer for svangerskapsdepresjon og hvor ille skal det være for å kalles en depresjon?

Kan det behandles, eller må babyen komme før det går over?

Er det hormonellt?

Vennlig hilsen Fie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trine Endsjø, jordmor

Symptomene på en svangerskapsdepresjon skiller seg ikke veldig fra symptomene på en vanlig depresjon, utover det at svangerskapet gjerne utløser depresjonen. Symptomene er gjerne tungsinn, tretthet, negative tanker om seg selv og barnet man bærer på. Vanskeligheter med å komme seg opp om morgenen, ser liksom ingen vits med å stå opp i det hele tatt. Dårlig matlyst, evt. overspising hvis man har tendenser til spiseforstyrrelser. Ofte ser man veldig mørkt på framtiden og forstår ikke helt hvordan man skal klare å ta vare på et barn, heller ikke kjenne kjærlighet til denne.

En svangerskapsdepresjon kan behandles. Det viktigste er å komme i kontakt med noen å prate med, evt. en psykolog/psykiater. Det er ikke så vanlig å medisinere, siden man er litt tilbakeholden med dette i forh. til gravide. Det er mange som bærer på mye tungt fra sin fortid som blir veldig framtredende i svangerskapet, kanskje dette er knyttet til den økte sårbarheten de fleste gravide kjenner til. Mange husker ting de knapt kan erindre å ha opplevd. Det er heller ikke uvanlig at man tar hele sin oppvekst til vurdering. Siden man skal bli foreldre selv er det ikke så rart at man tar sine egne foreldre i nærmere øyesyn.

Jeg vil anbefale deg å søke hjelp hvis du synes har du har større plager enn du kan hanskes med. Ellers synes jeg du skal prøve å få lest noe av Lisbeth Brudal. Hun er fødselspsykolog og har skrevet flere bøker om temaet graviditet, følelser og parforhold i en ny livssituasjon.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Trine Endsjø, jordmor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...