stina Skrevet 18. juni 2001 Del Skrevet 18. juni 2001 HEI! Jeg har ei datter på 7 mndr. som har atopisk eksem. Det er dessuten påvist en reaksjon på melk (1) og hun er allergisk ovenfor egg (3). Bør jeg være forsiktig med innføring av matsorter utover hva som er vanlig? Jeg tenker da på f.eks frukt (eple, fersken, pære...), samt havre og hvete (kan ikke det fremprovosere cøliaki?)? Er det ok å bruke produktene (grøt og middagsglass) fra Nestle, eller er den noen jeg bør unngå? Er takknemlig for svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/30034-mat-og-allergi-for-baby/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im Skrevet 19. juni 2001 Del Skrevet 19. juni 2001 Kjære Stina Selv om datteren din har eggallergi og en 1+ reaksjon på melk (som ikke regnes for grunn god nok til å holde henne borte fra melk)behøver du ikke være spesielt forsiktig med grøt og frukt. Det er viktig at kornsortene innføres gradvis og at du varierer mellom hvete, havre, mais og ris. Unngå Kiwi da det er veldig vanlig å reagere på det, og citrus som ofte forverrer eksemet (selv om det ikke har med allergi å gjøre). Vent med fisk til hun er 1 år. Middagsglass fra Nestle er OK, men det aller beste er nok å mose potet og kokte grønnsaker selv. Lykke til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/30034-mat-og-allergi-for-baby/#findComment-120075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.