Gå til innhold

Middag med bacon i?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I dag har jeg lyst til å lage noe godt med stekt bacon! Vi har det trulig sjelden, fordi mannen min ikke tåler det - men i dag er han borte, og ungene og jeg kan spise det.

Har dere noen gode forlslag?

  • Svar 49
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    14

  • annegunn

    4

  • Mary Poppins

    3

  • candyqueen_83

    3

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

Man tager en kyllingfilet og deler den på langs. Inni legger man et par skiver med ost. Dette steker man og serverer med ris, salat og noen skiver stekt bacon på toppen :-)

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

eller siden det er unger - pannekaker med bacon - det er kjempegodt :-)

Skrevet

Man tager en kyllingfilet og deler den på langs. Inni legger man et par skiver med ost. Dette steker man og serverer med ris, salat og noen skiver stekt bacon på toppen :-)

Hmmmmm! Hørtes godt ut!

Men blir ikke det litt voldsomt med både kylling og bacon sammen?

Skrevet

eller siden det er unger - pannekaker med bacon - det er kjempegodt :-)

Det er godt - men vi hadde pannekaker på torsdag, og det får vente en uke eller to til neste gang.

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

Hmmmmm! Hørtes godt ut!

Men blir ikke det litt voldsomt med både kylling og bacon sammen?

Neida - det går helt fint det. Ungene mine elsker det der :-)

(Selvom minstemann insisterer på å drepe all mat ved hjelp av ketchup for tiden.....)

Gjest ViViola
Skrevet

Kutt bacon i småbiter, stek sprøtt.

Kok blomkål - gjerne hel.

Lag ostesaus.

Kok poteter.

Woala - nyyyyydelig middag!

:-)

Gjest ViViola
Skrevet

Neida - det går helt fint det. Ungene mine elsker det der :-)

(Selvom minstemann insisterer på å drepe all mat ved hjelp av ketchup for tiden.....)

''Selvom minstemann insisterer på å drepe all mat ved hjelp av ketchup for tiden.....''

Huff, det gjør den eldste min også, jeg lurer på hvor mye ketchup man egentlig kan spise uten at det brenner hull på magesekken?

Nå setter vi begrensninger, da, både i mengde og på hva hun får spise det på. Hadde hun selv fått bestemme hadde hun nok hatt ketchup på pannekaker også... JÆKK!

Skrevet

Kutt bacon i småbiter, stek sprøtt.

Kok blomkål - gjerne hel.

Lag ostesaus.

Kok poteter.

Woala - nyyyyydelig middag!

:-)

Det hørtes godt ut ja! Med ostesaus så mener du vanlig hvit saus med gulost oppi og litt godt krydder, ikke sant?

Gjest ViViola
Skrevet

Det hørtes godt ut ja! Med ostesaus så mener du vanlig hvit saus med gulost oppi og litt godt krydder, ikke sant?

Jeg lager bare vanlig hvit saus uten noe spesielt krydder, og hiver oppi hvitost. Veldig enkelt.

Og av og til lager jeg bare vanlig hvit saus også, veldig godt det òg.

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

''Selvom minstemann insisterer på å drepe all mat ved hjelp av ketchup for tiden.....''

Huff, det gjør den eldste min også, jeg lurer på hvor mye ketchup man egentlig kan spise uten at det brenner hull på magesekken?

Nå setter vi begrensninger, da, både i mengde og på hva hun får spise det på. Hadde hun selv fått bestemme hadde hun nok hatt ketchup på pannekaker også... JÆKK!

Jeg lar han spise ketchup. Men jeg begrenser mengden til hvert måltid jeg også. En eller annen gang blir han vel lei håper jeg :-)

Gjest ViViola
Skrevet

Det hørtes godt ut ja! Med ostesaus så mener du vanlig hvit saus med gulost oppi og litt godt krydder, ikke sant?

Forresten, vi koker gjerne gulrot ved siden av også, eller rettere sagt, sammen med blomkålen.

Da blir det enda bedre.

:-)

Gjest ViViola
Skrevet

Jeg lar han spise ketchup. Men jeg begrenser mengden til hvert måltid jeg også. En eller annen gang blir han vel lei håper jeg :-)

Sukk, det er pappa her i huset som er størst ketchupmotstander, så han kjemper ketchupkampen omtrent hver dag.

Jeg holder kjeft og ligger lavt, svarer kun på direkte tiltale.

:-)

Gjest Elextra
Skrevet

Hmmmmm! Hørtes godt ut!

Men blir ikke det litt voldsomt med både kylling og bacon sammen?

''Men blir ikke det litt voldsomt med både kylling og bacon sammen?''

Kylling er jo lett mat, så det passer fint!

Jeg pleier å marinere kyllingfileter før jeg ruller dem inn i bacon og steker dem i ovnen (evt. griller på sommeren). Også kjempegodt! :-)

Gjest ViViola
Skrevet

''Men blir ikke det litt voldsomt med både kylling og bacon sammen?''

Kylling er jo lett mat, så det passer fint!

Jeg pleier å marinere kyllingfileter før jeg ruller dem inn i bacon og steker dem i ovnen (evt. griller på sommeren). Også kjempegodt! :-)

''Jeg pleier å marinere kyllingfileter før jeg ruller dem inn i bacon og steker dem i ovnen''

Marineres i hva?

Stekes på hvor varmt hvor lenge?

Tilbehør?

Det høres veldig godt ut, og vi med god tilgang på harryland (også kalt Sverige) har alltid mye bacon og kylling i frysern. Hadde vært gøy å prøve noe nytt.

Gjest Elextra
Skrevet

''Jeg pleier å marinere kyllingfileter før jeg ruller dem inn i bacon og steker dem i ovnen''

Marineres i hva?

Stekes på hvor varmt hvor lenge?

Tilbehør?

Det høres veldig godt ut, og vi med god tilgang på harryland (også kalt Sverige) har alltid mye bacon og kylling i frysern. Hadde vært gøy å prøve noe nytt.

Jeg pleier å "slenge sammen" (Gulla-uttrykk) en marinade av olivenolje, god edikk, hvitløk, urter, salt og pepper. Har jeg tid, kan det gjerne ligge i flere timer, men ofte blir det bare en knapp halvtime eller så. Ruller baconen rundt etter marinering, litt klissete, men...

Forøvrig er marineringen ikke helt nødvendig for at det skal bli godt når man bruker bacon, men den gjør kyllingen ekstra saftig og smakfull. Marinaden er også veldig god om man steker kyllingfileter uten bacon rundt.

Tror jeg bruker ganske varm ovn (200-225 grader), og de må ha drøye 20 minutter, nesten 30 om det er fileter av den helt store typen.

Vi har ofte pastarør med pestosaus og med cherrytomater i til.

Skrevet

Jeg lar han spise ketchup. Men jeg begrenser mengden til hvert måltid jeg også. En eller annen gang blir han vel lei håper jeg :-)

Jeg har en som spiser ketchup på nesten alt jeg også. Søstra liker ikke ketchup, så hun insisterer på å ha sennep på alt som han har ketchup på...

Gjest ViViola
Skrevet

Jeg pleier å "slenge sammen" (Gulla-uttrykk) en marinade av olivenolje, god edikk, hvitløk, urter, salt og pepper. Har jeg tid, kan det gjerne ligge i flere timer, men ofte blir det bare en knapp halvtime eller så. Ruller baconen rundt etter marinering, litt klissete, men...

Forøvrig er marineringen ikke helt nødvendig for at det skal bli godt når man bruker bacon, men den gjør kyllingen ekstra saftig og smakfull. Marinaden er også veldig god om man steker kyllingfileter uten bacon rundt.

Tror jeg bruker ganske varm ovn (200-225 grader), og de må ha drøye 20 minutter, nesten 30 om det er fileter av den helt store typen.

Vi har ofte pastarør med pestosaus og med cherrytomater i til.

Mmmm! Tusen takk, dette skal vi prøve!

Skrevet

Forresten, vi koker gjerne gulrot ved siden av også, eller rettere sagt, sammen med blomkålen.

Da blir det enda bedre.

:-)

Jeg brukte din rett som inspirasjon og laget dette:

*Stekt bacon

*grønn båndspaghetti

*ostesaus med blomkål og sukkererter oppi

Var godt det :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...