candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Fant en 5-pkn med tørrgjær i skapet. Gikk ut i januar. Må jeg kaste den eller virker den ennå? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest en som baker innimellom Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Akkurat gjær hadde jeg ikke giddi å gambla med, så kjedelig da hvis du har satt en deig å så hever den ikke pga at du har brukt for gammel gjær .... vet ikke hvordan det er med tørrgjær om datoen er så viktig der som når det gjelder vanlig gjær. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Akkurat gjær hadde jeg ikke giddi å gambla med, så kjedelig da hvis du har satt en deig å så hever den ikke pga at du har brukt for gammel gjær .... vet ikke hvordan det er med tørrgjær om datoen er så viktig der som når det gjelder vanlig gjær. Jeg har fersk gjær nå, men vet ikke om jeg skal gidde å spare den andre til senere. Evt prøve med litt mer enn en pakke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608409 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Januar!? Jeg er vanligvis ikke så nøye med om ting er gått litt over dato, men ville aldri brukt en tørrgjær fra januar! Neppe farlig, men utrolig kjedelig å sette en deig som bare må gå i søpla, da! Særlig på grunn av gjær som kanskje koster en femmer . 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608415 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Januar!? Jeg er vanligvis ikke så nøye med om ting er gått litt over dato, men ville aldri brukt en tørrgjær fra januar! Neppe farlig, men utrolig kjedelig å sette en deig som bare må gå i søpla, da! Særlig på grunn av gjær som kanskje koster en femmer . Men hvis det er krise senere. Hehe. Det er jo tørrvare så jeg tenker liksom at det ikke egentlig går ut på dato jeg da. Hehe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608448 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Da kan du ha den i en kopp og røre den ut i litt lunkent vann med en teskje sukker og la det stå litt. Da ser du om den funker. Kjipt å ødelegge hele baksten om den ikke funker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Da kan du ha den i en kopp og røre den ut i litt lunkent vann med en teskje sukker og la det stå litt. Da ser du om den funker. Kjipt å ødelegge hele baksten om den ikke funker. Hva skal skje da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608460 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Da kan du ha den i en kopp og røre den ut i litt lunkent vann med en teskje sukker og la det stå litt. Da ser du om den funker. Kjipt å ødelegge hele baksten om den ikke funker. Jeg testet med en pose jeg. Den este oppover hele koppen. Takk for tipset! Det skal jeg huske ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608473 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest en som baker innimellom Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Jeg har fersk gjær nå, men vet ikke om jeg skal gidde å spare den andre til senere. Evt prøve med litt mer enn en pakke. Hva taper du på å kaste den å heller kjøpe en ny reserverpakke som har en ok holdbarhetsdato ..... ??? Lite å gjøre idag , derfor du måtte lage en tråd om gammel gjær? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608478 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Hva taper du på å kaste den å heller kjøpe en ny reserverpakke som har en ok holdbarhetsdato ..... ??? Lite å gjøre idag , derfor du måtte lage en tråd om gammel gjær? Unnskyld da. Jeg lurte på om den kan brukes for det! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608496 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Jeg testet med en pose jeg. Den este oppover hele koppen. Takk for tipset! Det skal jeg huske ) Så bra! Jeg pleier alltid å gjøre det på den måten når jeg bruker tørrgjær, synes det gir best resultat :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608525 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Jeg skiller meg definitivt ut fra røkla i tråden, for jeg hadde ikke blunket over tanken på tørrgjær som har gått ut på dato;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608762 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Jeg skiller meg definitivt ut fra røkla i tråden, for jeg hadde ikke blunket over tanken på tørrgjær som har gått ut på dato;-) Hehe. Jeg satt pakken inn i skapet igjen til senere jeg ) Etter å ha testa den ene posen i en kopp vann ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2608924 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Hehe. Jeg satt pakken inn i skapet igjen til senere jeg ) Etter å ha testa den ene posen i en kopp vann ) Når sant skal sies, så baker jeg sjelden "fiinbakst", da, men til en pizzabunn el brød går det fint. Er jeg i tvil om den gamle tørrgjæren, hiver jeg oppi to poser. Det bakes ikke så mye, så jeg kan ikke basere meg på å ha for ferske varer....;-) Da blir det mye kjøpt & kast;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2609074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Når sant skal sies, så baker jeg sjelden "fiinbakst", da, men til en pizzabunn el brød går det fint. Er jeg i tvil om den gamle tørrgjæren, hiver jeg oppi to poser. Det bakes ikke så mye, så jeg kan ikke basere meg på å ha for ferske varer....;-) Da blir det mye kjøpt & kast;-) Ja, jeg må si meg enig i at jeg heller kan bruke den i pizzadeig f.eks, hvor det egentlig ikke er så nøye for å få et greit resultat. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2609137 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 1. november 2008 Del Skrevet 1. november 2008 Jeg hadde ikke stussa et sekund på å bruke den. Er sikker på at den fungerer like fint som før den gikk ut på dato også. Men jeg er lite skeptisk når det gjelder tørrvarer som har overgått 'Best før...-dato. Og jeg er veldig skeptisk til ferskvarer som er utgått. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/317395-for-gammel-t%C3%B8rrgj%C3%A6r/#findComment-2609702 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.