Gjest Zana Skrevet 23. juli 2001 Del Skrevet 23. juli 2001 Hei! Jeg trener stryke 3-4 dager pr. uke ca. 40 min. pr. gang + 60 min. aerobic/step/mølle etterpå for forbrenningens skyld. Skal jeg ta proteindrikken etter styrketreninga FØR forbrenningstimen, eller skal jeg vente med proteindrikken til etter jeg har hatt areobic etc? Jeg er ganske "tom" etter 40 min. med styrke så det er da det egentlig smaker best med litt påfyll av protein, men jeg vet ikke om det er riktig da. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
kasus Skrevet 23. juli 2001 Del Skrevet 23. juli 2001 Prøv å drikk noe sukkerholdig mellom slagene, da proteindrikk ikke er synonymt med energidrikk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-125912 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 24. juli 2001 Del Skrevet 24. juli 2001 Prøv å drikk noe sukkerholdig mellom slagene, da proteindrikk ikke er synonymt med energidrikk! For mye sukkerholdig er kanskje ikke det lureste når hun har klart og bli kvitt glykogendepoene etter styrketreninga og skal kjøre aerobic for forbrenningens skyld. En liten oppkvikker med noen raske carbs skader vel kanskje ikke. Men tror nok heller ikke en proteinshake I VANN vil skade. Heller tvert i mot. Hvis du tar en shake og lar den synke(nå ut i musklene) vil du kanskje forhindre noe muskelsvinn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kasus Skrevet 24. juli 2001 Del Skrevet 24. juli 2001 For mye sukkerholdig er kanskje ikke det lureste når hun har klart og bli kvitt glykogendepoene etter styrketreninga og skal kjøre aerobic for forbrenningens skyld. En liten oppkvikker med noen raske carbs skader vel kanskje ikke. Men tror nok heller ikke en proteinshake I VANN vil skade. Heller tvert i mot. Hvis du tar en shake og lar den synke(nå ut i musklene) vil du kanskje forhindre noe muskelsvinn. Problemet blir vel nettopp at pausen mellom styrke og aerobic økta blir for kort for at et proteintilskudd kan synke inn. Etter min erfaring og info. bør en hvertfall vente en 3/4 time før proteinshaken inntas. Nå vet ikke jeg hvor lang pause det er snakk om mellom øktene i dette tilfellet, men bortimot en times pause er uansett i drøyeste laget. Mitt tips blir å spise en banan og drikke vann. Da får du ikke i deg for mye (dritt) samtidig som du har guts til aerobic økta. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 24. juli 2001 Del Skrevet 24. juli 2001 Problemet blir vel nettopp at pausen mellom styrke og aerobic økta blir for kort for at et proteintilskudd kan synke inn. Etter min erfaring og info. bør en hvertfall vente en 3/4 time før proteinshaken inntas. Nå vet ikke jeg hvor lang pause det er snakk om mellom øktene i dette tilfellet, men bortimot en times pause er uansett i drøyeste laget. Mitt tips blir å spise en banan og drikke vann. Da får du ikke i deg for mye (dritt) samtidig som du har guts til aerobic økta. Jau, jeg tenkte også over det. Kanskje det bli litt for lenge å vente. Men hører 30 min skal holde. Sammen med en banan så vil vel carbsene få opp insulinnivået og frakte proteinet rimlig kjapt i en glykogen/protein "tom" kropp. Dette gjør du for at kroppen skal ta av aminosyrene i stedet for at kroppen skal omdanne musklene, ikkesant. Men er fortsatt litt usikker på om proteinet _MÅ_ bli omdanna til aminosyrer og bli frakta ut i musklene for å bli brukt til denne grunnen. Har du hørt noe om at kroppen kanskje kan bruke av proteinet som ikke har kommet lenger enn til blodet? Det blir vel omdannet til glykose i begge tilfeller allikevel om jeg ikke tar helt feil... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kasus Skrevet 24. juli 2001 Del Skrevet 24. juli 2001 Jau, jeg tenkte også over det. Kanskje det bli litt for lenge å vente. Men hører 30 min skal holde. Sammen med en banan så vil vel carbsene få opp insulinnivået og frakte proteinet rimlig kjapt i en glykogen/protein "tom" kropp. Dette gjør du for at kroppen skal ta av aminosyrene i stedet for at kroppen skal omdanne musklene, ikkesant. Men er fortsatt litt usikker på om proteinet _MÅ_ bli omdanna til aminosyrer og bli frakta ut i musklene for å bli brukt til denne grunnen. Har du hørt noe om at kroppen kanskje kan bruke av proteinet som ikke har kommet lenger enn til blodet? Det blir vel omdannet til glykose i begge tilfeller allikevel om jeg ikke tar helt feil... Enig der. Proteinet må spaltes ned til aminosyrer for at de skal kunne nyttiggjøres som energi. Dermed blir det litt dødfødt å bøtte innpå med proteinshake hvis ikke nedbrytningsperioden er tilgjengelig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126080 Del på andre sider Flere delingsvalg…
idrstudent Skrevet 25. juli 2001 Del Skrevet 25. juli 2001 Hei. Det er gode forslag begge to kommer med, men det virker ikke som forbrenning av kroppens energilagre er deres sterkeste side. Hvorfor du føler deg "tom" etter styrketreningen - jeg forstår det som du trener utholdene styrke - er fordi du bruker en del av karbohydratene lagret i kroppen, da mest rundt musklene. Samtidig brytes musklene ned. Jo lengre tid du venter med å innta næring etter avsluttet trening, desto lengre restitusjonstid Når kroppen brukes i forb. med trening, vil blodet trekkes vekk fra "unyttige steder" som f. eks magesekken, og prioriteres i muskelarbeidet. Derfor vil fordøyelsen være svært dårlig i denne perioden, og en proteindrikk i pause mellom disse øktene vil mest sannsynlig bare føre til en full mage. Vent derfor med proteinene til etter hele økten. Dersom poenget er å forbrenne mest mulig fett etter styrketreningen, skal du ikke innta annet enn vann, evt blandet med salt. På denne måten tvinger du kroppen til å forbrenne fett i steden for karbohydratene du ville inntatt ved å spise den bananen det vises til ovenfor. La meg da understreke at intensiteten i aerobicøkten da vanskelig kan opprettholdes fordi energiforbindelsene i fettmolekylene bruker realtivt lang tid på å frigjøres. Men dette intensitetsnivået er trenbart, og du vil etterhvert kunne trene med høyere intensitet på økt fettforbrenning. mvh idrettsstudenten 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126222 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 25. juli 2001 Del Skrevet 25. juli 2001 Hei. Det er gode forslag begge to kommer med, men det virker ikke som forbrenning av kroppens energilagre er deres sterkeste side. Hvorfor du føler deg "tom" etter styrketreningen - jeg forstår det som du trener utholdene styrke - er fordi du bruker en del av karbohydratene lagret i kroppen, da mest rundt musklene. Samtidig brytes musklene ned. Jo lengre tid du venter med å innta næring etter avsluttet trening, desto lengre restitusjonstid Når kroppen brukes i forb. med trening, vil blodet trekkes vekk fra "unyttige steder" som f. eks magesekken, og prioriteres i muskelarbeidet. Derfor vil fordøyelsen være svært dårlig i denne perioden, og en proteindrikk i pause mellom disse øktene vil mest sannsynlig bare føre til en full mage. Vent derfor med proteinene til etter hele økten. Dersom poenget er å forbrenne mest mulig fett etter styrketreningen, skal du ikke innta annet enn vann, evt blandet med salt. På denne måten tvinger du kroppen til å forbrenne fett i steden for karbohydratene du ville inntatt ved å spise den bananen det vises til ovenfor. La meg da understreke at intensiteten i aerobicøkten da vanskelig kan opprettholdes fordi energiforbindelsene i fettmolekylene bruker realtivt lang tid på å frigjøres. Men dette intensitetsnivået er trenbart, og du vil etterhvert kunne trene med høyere intensitet på økt fettforbrenning. mvh idrettsstudenten Asså! Det var snakk om proteinpulver i vann HVIS "Zana" av en eller annen grunn ventet litt (30-45min) før hun begynte med den aerobe økta. Blodet trekker seg GANKSKE SÅ FORT tilbake til magesekken etc. Og den tida holder! Og med en banan som ikke inneholder så mye, men raske karbohydrater så kunne inuslinnivået økt litt for å hjelpe til på proteinsyntesen. Man er ikke nødt til å ha den banaen, da musklene kan trekke til seg protein uten stort med insulin som hvis du er i ketosis. Men man kan også få en liten kickstart på den aerobe økta, og jeg sikker på at det vil ha ingenting, eller VELDIG lite å si på fettforbrenninga. Det vil uansett gå "opp i opp" fordi du vil spare muskler som senere blir brukt til forbrenning. Mer muskler=mer forbrenning. Jeg skal innrømme jeg ikke tar protein eller banan selv etter styrkeøkta hvis jeg deffer(som jeg gjør nå). Men det har noe med at jeg kjører bare 30min styrke og går rett over på sykkelen. Og det blir kanskje det samme i "zana's" tilfelle.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svar Skrevet 25. juli 2001 Del Skrevet 25. juli 2001 Asså! Det var snakk om proteinpulver i vann HVIS "Zana" av en eller annen grunn ventet litt (30-45min) før hun begynte med den aerobe økta. Blodet trekker seg GANKSKE SÅ FORT tilbake til magesekken etc. Og den tida holder! Og med en banan som ikke inneholder så mye, men raske karbohydrater så kunne inuslinnivået økt litt for å hjelpe til på proteinsyntesen. Man er ikke nødt til å ha den banaen, da musklene kan trekke til seg protein uten stort med insulin som hvis du er i ketosis. Men man kan også få en liten kickstart på den aerobe økta, og jeg sikker på at det vil ha ingenting, eller VELDIG lite å si på fettforbrenninga. Det vil uansett gå "opp i opp" fordi du vil spare muskler som senere blir brukt til forbrenning. Mer muskler=mer forbrenning. Jeg skal innrømme jeg ikke tar protein eller banan selv etter styrkeøkta hvis jeg deffer(som jeg gjør nå). Men det har noe med at jeg kjører bare 30min styrke og går rett over på sykkelen. Og det blir kanskje det samme i "zana's" tilfelle.. Ok, jeg misforstod visst det med pausen. -hvor stod det? Skal hun ha så lenge som 45 min pause, er det bare å innta proteindrikk. Jeg forstod det som hun skulle rett på en ny økt. Men la meg bare understreke at insulin ikke har noe med økt proteinopptak i muskelen å gjøre, det har med tilgjengeligheten på protein å gjøre. Insulin og glucagon styrer sukkerinnholdet i bl.a blodet. Og lavt blodsukker, som man får når man trener, HEMMER nedbrytningen av proteiner i leveren og dermed transporten ut til og opptaket i muskelvevet. Derfor er også det viktig å få opp blodsukkeret etter økten, ikke midt inni når fettforbrenning er målet. Og jo, det vil ha en del å si for fettforbrenningen ved inntak av karbohydrater. det er nettopp dette kicket du prater om man vil unngå for å forbrenne fett. På den annen side er velværen også viktig ved en lang treningsøkt, men det er ikke nødvendig med en masse karbohydrater for å få det. Men tilbake til temaet.. Dersom du, Zana, skal ha pause på 30-45 min mellom øktene dine, drikk proteindrikk. Dersom du ikke skal ha det, drikk vann, og vent til etter hele økten med inntak av næringsstoffene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 25. juli 2001 Del Skrevet 25. juli 2001 Ok, jeg misforstod visst det med pausen. -hvor stod det? Skal hun ha så lenge som 45 min pause, er det bare å innta proteindrikk. Jeg forstod det som hun skulle rett på en ny økt. Men la meg bare understreke at insulin ikke har noe med økt proteinopptak i muskelen å gjøre, det har med tilgjengeligheten på protein å gjøre. Insulin og glucagon styrer sukkerinnholdet i bl.a blodet. Og lavt blodsukker, som man får når man trener, HEMMER nedbrytningen av proteiner i leveren og dermed transporten ut til og opptaket i muskelvevet. Derfor er også det viktig å få opp blodsukkeret etter økten, ikke midt inni når fettforbrenning er målet. Og jo, det vil ha en del å si for fettforbrenningen ved inntak av karbohydrater. det er nettopp dette kicket du prater om man vil unngå for å forbrenne fett. På den annen side er velværen også viktig ved en lang treningsøkt, men det er ikke nødvendig med en masse karbohydrater for å få det. Men tilbake til temaet.. Dersom du, Zana, skal ha pause på 30-45 min mellom øktene dine, drikk proteindrikk. Dersom du ikke skal ha det, drikk vann, og vent til etter hele økten med inntak av næringsstoffene. For det første så sa jeg det at å innta noe med høy GI ville gjøre at du ville få et høyere insulinnivå og dermed kunne få proteinene _raskere_ på plass. IKKE at _mer_ protein kommer på plass. Det er avhengig av mengde protein. Alt vil komme på plass før eller siden. Og det er helt riktig at hormonene glucagon og insulin styrer blodsukkeret som en gass og brems. Gjennom trening får du lavt blodsukker, og med inntak av noe med høy GI etter trening vil blodsukkeret stige kraftig med en gang og insulin kommer til for regulere det ved å dra med seg glykose, protein(aminosyrer) ut i musklene, og lagre fett. Og det kan godt hende et lavt blodsukkret hemmer nedbrytinga av proteinet. Men insulinet er allikevel en viktig faktor når næringen skal ut i musklene. Det er ikke for ingenting at kroppsbyggere setter extra insulin og hgh for økt næringsopptak. Når det gjelder hva Zana skal gjøre vil jeg ikke anbefale protein eller banan hvis hun kjører aerob rett etter styrke. Men hvis det var slik at hun hadde en pause i mellom så vil jeg anbefale det(som vi kom fram til i de andre innleggene under denne tråden). Du skriver "masse" karbohydrater, men vi snakker vel ca. 10-20g per banan. Og som jeg sa i forrige innlegg, jeg tror det har så _lite_ å si som feks det vesle muskelnsvinnet man kan oppleve ved å ikke ta noen ting. Mer muskler spart, mer blir forbrent. Så det går opp i opp. Du får bare det plusset at den aerobe økta kan gå litt lettere i begynnelsen.. Men nå snakker jeg hvis det er pause med i bildet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126247 Del på andre sider Flere delingsvalg…
John Gunnar Oppheim, Instruktør Skrevet 25. juli 2001 Del Skrevet 25. juli 2001 Hei, du bør ta proteindrikken etter trening, ikke før. Proteinet har en tendens til å virke søvndyssende. Før trening ønsker du å få opp energinivået. Det gjør du best med karbohydratrik mat. Se beslektede artikler om dette emnet på http://www.trim.no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (Anonymous) Skrevet 26. juli 2001 Del Skrevet 26. juli 2001 For det første så sa jeg det at å innta noe med høy GI ville gjøre at du ville få et høyere insulinnivå og dermed kunne få proteinene _raskere_ på plass. IKKE at _mer_ protein kommer på plass. Det er avhengig av mengde protein. Alt vil komme på plass før eller siden. Og det er helt riktig at hormonene glucagon og insulin styrer blodsukkeret som en gass og brems. Gjennom trening får du lavt blodsukker, og med inntak av noe med høy GI etter trening vil blodsukkeret stige kraftig med en gang og insulin kommer til for regulere det ved å dra med seg glykose, protein(aminosyrer) ut i musklene, og lagre fett. Og det kan godt hende et lavt blodsukkret hemmer nedbrytinga av proteinet. Men insulinet er allikevel en viktig faktor når næringen skal ut i musklene. Det er ikke for ingenting at kroppsbyggere setter extra insulin og hgh for økt næringsopptak. Når det gjelder hva Zana skal gjøre vil jeg ikke anbefale protein eller banan hvis hun kjører aerob rett etter styrke. Men hvis det var slik at hun hadde en pause i mellom så vil jeg anbefale det(som vi kom fram til i de andre innleggene under denne tråden). Du skriver "masse" karbohydrater, men vi snakker vel ca. 10-20g per banan. Og som jeg sa i forrige innlegg, jeg tror det har så _lite_ å si som feks det vesle muskelnsvinnet man kan oppleve ved å ikke ta noen ting. Mer muskler spart, mer blir forbrent. Så det går opp i opp. Du får bare det plusset at den aerobe økta kan gå litt lettere i begynnelsen.. Men nå snakker jeg hvis det er pause med i bildet. Hei igjen. Det ble visst en flott diskusjon ut av dette her. Ikke misforstå, det er kun godt ment! Og det stemmer at insulinet er en viktig faktor i opptaket og fordelingen av næringsstoffer i kroppen. men dette er intet transportprotein. Det er kun en av- og på bryter for receptorer i celleveggene for opptak av fettstoffer, aminosyrer og glukose. Og det kroppsbyggerne er ute etter er vel å øke tilgangen på proein, -tilbake til det jeg sa om nedbrytningen av protein. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 26. juli 2001 Del Skrevet 26. juli 2001 Hei igjen. Det ble visst en flott diskusjon ut av dette her. Ikke misforstå, det er kun godt ment! Og det stemmer at insulinet er en viktig faktor i opptaket og fordelingen av næringsstoffer i kroppen. men dette er intet transportprotein. Det er kun en av- og på bryter for receptorer i celleveggene for opptak av fettstoffer, aminosyrer og glukose. Og det kroppsbyggerne er ute etter er vel å øke tilgangen på proein, -tilbake til det jeg sa om nedbrytningen av protein. Jada, kun godt ment fra min side og, men har tendens til å bli veldig dreveg med i slike diskusjoner her og i RL hehe:) Du sier receptorene (vil tro du tenker "protein receptorene") har en "av og på" knapp. Og da mener du sikkert at de tar bare i mot aminosyrer når knappen er på? Jeg vet insulinnivået kan stenge og åpne fettdepoene avhengig av hvilken nivå insulinet er.. Så derfor kan det kanskje vært det samme med proteinet, sant? Og du sa at lavt blodsukker _hemmer_ proteinnedbryting i leveren. MEN, hva skjer hvis en kroppsbygger setter insulin? Jo, blodsukkeret synker drastisk. Faktisk så fort at det kan få døden til følge... Men dette skal gjøre så musklene får mer protein. Så hvordan kan leveren bli hemmet av lavt blodsukker da? Det ekstra insulinet ville ikke fått noe protein å frakte med seg hvis leveren ikke brøyt ned noe protein pga lavt blodsukker. Men hvis vi lar det der ligge, også ser vi på av/på knapp funksjonen på "protein receptorene". Hva bestemmer når dem skal være av/på? Insulin? Trening betyr mer insulin og dermed lavere blodsukker. På slutten av økta vil både blodsukkeret og insulinnivået være lavt, men musklene roper etter protein så jeg vil tro receptorene er åpne da.. Men hvis jeg da hiver i meg raske karbohydrater, protein og evt. extra insulin, da vil alle værdiene være høyere og "protein receptorene" vil fortsatt være åpne.. Kanskje det er slik at de lukker seg når de er fulle? Det hadde kanskje vært den beste forklaringen(som jeg kommer på nå). Men det forklarer fortsatt ikke hvordan proteinet kan komme til receptorene uten hjelp av insulin, som nevnt var en viktig faktor. Skjønner ikke helt hva du mener med at det intet et et transportprotein. Jeg bruker ikke insulin og kommer nok aldri til å bruke det, men i kroppsbyggerverden er det snakk om _høyere/større energiopptak_ ved bruk av insulin. Du kan spise mer ved at insulinet hele tiden frakter med seg næring ut i musklene så du blir fort sulten igjen. Var det det du tenkte med "økt tilgjenglighet"? /mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svar Skrevet 26. juli 2001 Del Skrevet 26. juli 2001 Jada, kun godt ment fra min side og, men har tendens til å bli veldig dreveg med i slike diskusjoner her og i RL hehe:) Du sier receptorene (vil tro du tenker "protein receptorene") har en "av og på" knapp. Og da mener du sikkert at de tar bare i mot aminosyrer når knappen er på? Jeg vet insulinnivået kan stenge og åpne fettdepoene avhengig av hvilken nivå insulinet er.. Så derfor kan det kanskje vært det samme med proteinet, sant? Og du sa at lavt blodsukker _hemmer_ proteinnedbryting i leveren. MEN, hva skjer hvis en kroppsbygger setter insulin? Jo, blodsukkeret synker drastisk. Faktisk så fort at det kan få døden til følge... Men dette skal gjøre så musklene får mer protein. Så hvordan kan leveren bli hemmet av lavt blodsukker da? Det ekstra insulinet ville ikke fått noe protein å frakte med seg hvis leveren ikke brøyt ned noe protein pga lavt blodsukker. Men hvis vi lar det der ligge, også ser vi på av/på knapp funksjonen på "protein receptorene". Hva bestemmer når dem skal være av/på? Insulin? Trening betyr mer insulin og dermed lavere blodsukker. På slutten av økta vil både blodsukkeret og insulinnivået være lavt, men musklene roper etter protein så jeg vil tro receptorene er åpne da.. Men hvis jeg da hiver i meg raske karbohydrater, protein og evt. extra insulin, da vil alle værdiene være høyere og "protein receptorene" vil fortsatt være åpne.. Kanskje det er slik at de lukker seg når de er fulle? Det hadde kanskje vært den beste forklaringen(som jeg kommer på nå). Men det forklarer fortsatt ikke hvordan proteinet kan komme til receptorene uten hjelp av insulin, som nevnt var en viktig faktor. Skjønner ikke helt hva du mener med at det intet et et transportprotein. Jeg bruker ikke insulin og kommer nok aldri til å bruke det, men i kroppsbyggerverden er det snakk om _høyere/større energiopptak_ ved bruk av insulin. Du kan spise mer ved at insulinet hele tiden frakter med seg næring ut i musklene så du blir fort sulten igjen. Var det det du tenkte med "økt tilgjenglighet"? /mvh Hei igjen. Det er lov å bli revet med.. he he Jeg sa ikke at blodsukkeret styrte nedbrytningen av protein fra leveren, men at insulinnivået gjør det. Derfor denne kroppsbygger-linken. I nyrene dine sitter det følsomme sensorer som registrerer nivået av sukker i blodet. Dersom nivået sukker er for høyt, vil det utskilles insulin via en rekke reaksjoner, for å ta seg av dette. Måten det gjøres på er som følger; I celleveggen sitter det receptorer for alle slags stoffer. La meg ta glukose som eksempel. For at glukose skal kunne tas opp i cellen, må disse receptorene og gukosen passe sammen, omtrent som to biter i et puslespill. Poenget er at formen på receptorene avhenger av insulinnivået. ved lavt insulinnivå passer ikke disse bitene i hverandre, og glukosen flyter fritt forbi. Dersom insulinet økes, vil receptoren endre form og dermed tiltrekke seg glukosen, og transporterer sukkeret inn i cellen. var det forståelig? det er litt vanskelig å forklare. Når jeg sa at insulin ikke er et transportprotein, mente jeg nettopp dette. Aminosyrene(proteiner) og glukose er vannløselig, og fraktes avgårde med vannet i blodet. Fettet derimot gjøres kun delvis vannløselig, såkalte chylomicroner. Dette fraktes derimot med lymfesystemet, og kommer først ut i blodbanen, hvor lymfesystemet ender ut i venesystemet. For å ta proteinene i samme slengen, er det behovet inne i cellen som bestemmer opptaket fra blodet. For at denne reaksjonen skal være mulig må også tilstrekkelig Natrium(salt) være tilstede. Na+ styrer mange slike prosesser i celleveggen samt å binde en del vann. - Derfor er det en del Na+ å finne i sportsdrikkene. Samtidig må tilgangen på protein være god, og DENNE igjen styres av insulinet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 26. juli 2001 Del Skrevet 26. juli 2001 Hei igjen. Det er lov å bli revet med.. he he Jeg sa ikke at blodsukkeret styrte nedbrytningen av protein fra leveren, men at insulinnivået gjør det. Derfor denne kroppsbygger-linken. I nyrene dine sitter det følsomme sensorer som registrerer nivået av sukker i blodet. Dersom nivået sukker er for høyt, vil det utskilles insulin via en rekke reaksjoner, for å ta seg av dette. Måten det gjøres på er som følger; I celleveggen sitter det receptorer for alle slags stoffer. La meg ta glukose som eksempel. For at glukose skal kunne tas opp i cellen, må disse receptorene og gukosen passe sammen, omtrent som to biter i et puslespill. Poenget er at formen på receptorene avhenger av insulinnivået. ved lavt insulinnivå passer ikke disse bitene i hverandre, og glukosen flyter fritt forbi. Dersom insulinet økes, vil receptoren endre form og dermed tiltrekke seg glukosen, og transporterer sukkeret inn i cellen. var det forståelig? det er litt vanskelig å forklare. Når jeg sa at insulin ikke er et transportprotein, mente jeg nettopp dette. Aminosyrene(proteiner) og glukose er vannløselig, og fraktes avgårde med vannet i blodet. Fettet derimot gjøres kun delvis vannløselig, såkalte chylomicroner. Dette fraktes derimot med lymfesystemet, og kommer først ut i blodbanen, hvor lymfesystemet ender ut i venesystemet. For å ta proteinene i samme slengen, er det behovet inne i cellen som bestemmer opptaket fra blodet. For at denne reaksjonen skal være mulig må også tilstrekkelig Natrium(salt) være tilstede. Na+ styrer mange slike prosesser i celleveggen samt å binde en del vann. - Derfor er det en del Na+ å finne i sportsdrikkene. Samtidig må tilgangen på protein være god, og DENNE igjen styres av insulinet. tjohei Du skrev: "Og lavt blodsukker, som man får når man trener, HEMMER nedbrytningen av proteiner i leveren og dermed transporten ut til og opptaket i muskelvevet." Det tok jeg som at du mente det var blodsukkeret som styrte nedbrytinga... Men jeg tror vi er på nett nå. Skjønner tegninga di med at de forskjellige næringsstoffene skifter form ettersom hvor høyt insulinnivået er. Du skriver at hvis det er mye glucose i blodet og lite insulin, da vil ikke glucosen passe til receptorene. Greit nok det, men i bunn og grunn så er det jo glucosen(glycogen,glucagon) som bestemmer insulinnivået. Mye glucose i blodet betyr automatisk at insulinnivået stiger, så det vil alltid være en balanse i blodet(dersom du ikke er diabetiker). Da er vi vel begge enige om at proteinet "passer i receptorene" bedre jo høyere insulin nivået er? Omtrent slik som jeg trodde. Bare at jeg mente insulinet transporterte proteinet bedre jo høyere insulinnivået var.. Og lavt blodsukker betyr lavt insulinnivå, og det er det lave insulinnivået som hemmer nedbrytinga i leveren. OG det er IKKE insulinet som frakter noen verdensting, det er det vannet som gjør. Er vi i mål nå?=) Basert på det her, hva tror du vil skje i kroppen hvis du ligger på NULL (eller nær null) karbohydrater. Og målet er å få kroppen til å bruke fettet til energi i stedet for karbohydratene? Du har ikke noe karbohydrater som kan regulere insulinnivået, så hvordan vil proteiner passe til receptorene når insulinnivået i teorien skal være på bunn hele tiden? En teori er at visse aminosyrer vil bli omdannet til glucose og dermed sette opp insulinet. Eller muskler blir omdannet. Snakka med noen amerikanere som skal ha evldig peiling på dette, og de fortalte at proteiner ikke var nødt til å ha insulin for å nå musklene(hvis det ikke var over lengre perioder). Men jeg fikk aldri noe svar på hva som fikk proteinet ut i musklene da. Uten litt insulin i blodet skulle jo ikke aminosyrene "passe"... Har du noe kunnskap om det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126455 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 26. juli 2001 Del Skrevet 26. juli 2001 tjohei Du skrev: "Og lavt blodsukker, som man får når man trener, HEMMER nedbrytningen av proteiner i leveren og dermed transporten ut til og opptaket i muskelvevet." Det tok jeg som at du mente det var blodsukkeret som styrte nedbrytinga... Men jeg tror vi er på nett nå. Skjønner tegninga di med at de forskjellige næringsstoffene skifter form ettersom hvor høyt insulinnivået er. Du skriver at hvis det er mye glucose i blodet og lite insulin, da vil ikke glucosen passe til receptorene. Greit nok det, men i bunn og grunn så er det jo glucosen(glycogen,glucagon) som bestemmer insulinnivået. Mye glucose i blodet betyr automatisk at insulinnivået stiger, så det vil alltid være en balanse i blodet(dersom du ikke er diabetiker). Da er vi vel begge enige om at proteinet "passer i receptorene" bedre jo høyere insulin nivået er? Omtrent slik som jeg trodde. Bare at jeg mente insulinet transporterte proteinet bedre jo høyere insulinnivået var.. Og lavt blodsukker betyr lavt insulinnivå, og det er det lave insulinnivået som hemmer nedbrytinga i leveren. OG det er IKKE insulinet som frakter noen verdensting, det er det vannet som gjør. Er vi i mål nå?=) Basert på det her, hva tror du vil skje i kroppen hvis du ligger på NULL (eller nær null) karbohydrater. Og målet er å få kroppen til å bruke fettet til energi i stedet for karbohydratene? Du har ikke noe karbohydrater som kan regulere insulinnivået, så hvordan vil proteiner passe til receptorene når insulinnivået i teorien skal være på bunn hele tiden? En teori er at visse aminosyrer vil bli omdannet til glucose og dermed sette opp insulinet. Eller muskler blir omdannet. Snakka med noen amerikanere som skal ha evldig peiling på dette, og de fortalte at proteiner ikke var nødt til å ha insulin for å nå musklene(hvis det ikke var over lengre perioder). Men jeg fikk aldri noe svar på hva som fikk proteinet ut i musklene da. Uten litt insulin i blodet skulle jo ikke aminosyrene "passe"... Har du noe kunnskap om det? Og med svært lave insulin nivåer skulle det jo det bety svært lite nedbryting i leveren.. Og så til slutt: Satt å grubla på dette etter jeg skrev det siste innlegget. Hvis insulinet når en viss høyde hvor protein receptorene tar i mot aminosyrene. Hva er da vitsen med å tilføye enda mer insulin via spøryte som kroppsbyggere kan gjøre? Det skal øke næringsopptaket, men på hvilken måte? Regner med det ikke er som jeg har trodd. Så er det det at nedbrytinga av protein i leveren blir større eller kjappere, eller vil nedbrytinga bli den samme men et høyere insulinnivå vil bety at flere protein receptorer åpner seg, eller har mulighet til å "presse" mer aminosyrer inn i cellene?hehe. Du sa tidligere at protein receptorene ville lukke seg hvis de var fulle. Men det virker som når man kjører insulin så kan man spise til det uendelige. Ulempen er at fett blir også lagret mye lettere. Og man stenger fettdepoene slik at fettsyrene ikke kan bli forbrent.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126458 Del på andre sider Flere delingsvalg…
idrett Skrevet 27. juli 2001 Del Skrevet 27. juli 2001 Og med svært lave insulin nivåer skulle det jo det bety svært lite nedbryting i leveren.. Og så til slutt: Satt å grubla på dette etter jeg skrev det siste innlegget. Hvis insulinet når en viss høyde hvor protein receptorene tar i mot aminosyrene. Hva er da vitsen med å tilføye enda mer insulin via spøryte som kroppsbyggere kan gjøre? Det skal øke næringsopptaket, men på hvilken måte? Regner med det ikke er som jeg har trodd. Så er det det at nedbrytinga av protein i leveren blir større eller kjappere, eller vil nedbrytinga bli den samme men et høyere insulinnivå vil bety at flere protein receptorer åpner seg, eller har mulighet til å "presse" mer aminosyrer inn i cellene?hehe. Du sa tidligere at protein receptorene ville lukke seg hvis de var fulle. Men det virker som når man kjører insulin så kan man spise til det uendelige. Ulempen er at fett blir også lagret mye lettere. Og man stenger fettdepoene slik at fettsyrene ikke kan bli forbrent.. god morgen. Det stemmer det at blodsukkeret, glucagon og insulin er nesten uløselig sammenbundet. Det ene virker inn på det andre. La meg bare legge til at det ikke alltid er så enkelt. Signalene fra nyresensorene, KAN overstyres av høyere deler av nervesystemet. Slik er det ikke alltid gitt at vi får de reaksjonene jeg tidligere har beskrevet. Det er et rimelig sammensatt system, og det er et eller annet i denne rekken av reaksjoner som går galt ved f. eks. sukkersyke. Men nå var det ikke slik jeg beskrev proteinopptaket. Proteinene kommer inn(og ut) av cellen ved en pumpe i celleveggen styrt av, som jeg sa, Natrium og Kalium. Denne pumpen settes i gang ved økt etterspørsel etter protein inne i cellen, noe som skjer bl.a ved hard styrketrening. ved hard styrketrening blir nemlig noen av fibrene brutt ned/ødelagt, og må bygges opp igjen. Ved lettere styrketrening, f. eks. utholdene styrke, vil ikke fibrene brytes ned på samme måte. derfor blir ikke proteinnødvendigheten like stor, og vi får ikke den økningen i mukselvolum som kroppsbyggere er ute etter. Insulinet styrer altså ikke DISSE pumpene, den styrer tilgangen på protein som er lagret i leveren. Og det du spurte om, hvorfor de injekterer insulin. Ved hard styrketrening vil som sagt etterspørselen etter proteiner være særdeles stor. Men dersom tilgangen på proteiner ikke kommer raskt nok, vil oppbygningen av musklene ta lengre tid. Dessuten vil man sannsynligvis kunne "lure" inn en større mengde proteiner ved å øke tilgangen med en gang. Altså: man reduserer restitusjonstiden, og man kan øke proteinopptaket i muskelen i en periode der kroppen er særdeles mottakelig for påvirkning - i oppbyggingsfasen. Så hva skjer ved mangel på karbohydrater..? Proteiner og fett vil ikke ommdannes til karbohydrater. Det overflødige proteinet blir omdannet for det meste til fett, og lagres i kroppen. Dette fettet kan brytes ned og omdannes til protein igjen ved stor etterspørsel. Denne prosessen styres og bl.a av insulinnivået. Glukosen ligger lagret i leveren og rundt musklene. Dette bygges opp til glykogen, som igjen brukes i energifrigjøringen. Når disse lagrene er tomme, så er de tomme dersom det ikke tilføres nye karbohydrater. Så lenge arbeidet foregår lenge og rolig nok, vil fettforbrenningen overta. Her vil da intensitetsnivået avta, da fettet bruker lengre tid på å brytes ned for å skaffe til veie energi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126527 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 27. juli 2001 Del Skrevet 27. juli 2001 god morgen. Det stemmer det at blodsukkeret, glucagon og insulin er nesten uløselig sammenbundet. Det ene virker inn på det andre. La meg bare legge til at det ikke alltid er så enkelt. Signalene fra nyresensorene, KAN overstyres av høyere deler av nervesystemet. Slik er det ikke alltid gitt at vi får de reaksjonene jeg tidligere har beskrevet. Det er et rimelig sammensatt system, og det er et eller annet i denne rekken av reaksjoner som går galt ved f. eks. sukkersyke. Men nå var det ikke slik jeg beskrev proteinopptaket. Proteinene kommer inn(og ut) av cellen ved en pumpe i celleveggen styrt av, som jeg sa, Natrium og Kalium. Denne pumpen settes i gang ved økt etterspørsel etter protein inne i cellen, noe som skjer bl.a ved hard styrketrening. ved hard styrketrening blir nemlig noen av fibrene brutt ned/ødelagt, og må bygges opp igjen. Ved lettere styrketrening, f. eks. utholdene styrke, vil ikke fibrene brytes ned på samme måte. derfor blir ikke proteinnødvendigheten like stor, og vi får ikke den økningen i mukselvolum som kroppsbyggere er ute etter. Insulinet styrer altså ikke DISSE pumpene, den styrer tilgangen på protein som er lagret i leveren. Og det du spurte om, hvorfor de injekterer insulin. Ved hard styrketrening vil som sagt etterspørselen etter proteiner være særdeles stor. Men dersom tilgangen på proteiner ikke kommer raskt nok, vil oppbygningen av musklene ta lengre tid. Dessuten vil man sannsynligvis kunne "lure" inn en større mengde proteiner ved å øke tilgangen med en gang. Altså: man reduserer restitusjonstiden, og man kan øke proteinopptaket i muskelen i en periode der kroppen er særdeles mottakelig for påvirkning - i oppbyggingsfasen. Så hva skjer ved mangel på karbohydrater..? Proteiner og fett vil ikke ommdannes til karbohydrater. Det overflødige proteinet blir omdannet for det meste til fett, og lagres i kroppen. Dette fettet kan brytes ned og omdannes til protein igjen ved stor etterspørsel. Denne prosessen styres og bl.a av insulinnivået. Glukosen ligger lagret i leveren og rundt musklene. Dette bygges opp til glykogen, som igjen brukes i energifrigjøringen. Når disse lagrene er tomme, så er de tomme dersom det ikke tilføres nye karbohydrater. Så lenge arbeidet foregår lenge og rolig nok, vil fettforbrenningen overta. Her vil da intensitetsnivået avta, da fettet bruker lengre tid på å brytes ned for å skaffe til veie energi. hei! Men, det jeg skulle visst var hva inulinet gjør i kroppen (helst på det dypeste:) når den skal øke tilgjengligheten.. Ikke bare svar på "at den øker tilgjengligheten". Hva skjer liksom, øker nedbrytinga i leveren osv..?=) Men du tar nok feil med at proteiner ikke kan omdannes til glucose. Noen aminosyrer(husker ikke hva de het nå) kan omdannes til glucose. Og muskler kan også bli nedbrutt til de aminosyrene og deretter til glucose. Det er faktisk ikke så veldig mye av proteinene som kan omdannes til fett, hørt tall på ca. 25%. Overskudd vil som regel gå rett i dass og/eller trekke ut gjennom huden. Når fettet skal bli brukt som energi går de som "ketoner", og jeg tror det vil være en form for karbohydrat. Det er _ikke_ karbohydrater eller glucose. Men en form for det om jeg ikke tar helt feil. Og jeg kom frem til en ny terio angående det i går. Og det var at hvis du ikke spiser carbs fordi målet er at fettet skal brukes til energi, da vil ketonene virke som glucose(ettersom det er energi) og styre insulinet så du kan få tilgjengelig aminosyrer til protein receptorene. Og for at ikke muskler eller protiner skal bli brutt ned til glucose(noe som vanligvis skulle vært førstevalg for kroppen når ikke glycogen er til stedet) ligger du på et høyt fettinntak så kroppen vil bruke først det til energi, og deretter bruke kroppsfettet til energi(ketoner) i stedet for aminosyrer som blir brutt ned til energi. Fettet du spiser blir etterhvert "linket" til kroppsfettet i forbrenninga, hvis du skjønner? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126567 Del på andre sider Flere delingsvalg…
idrett Skrevet 27. juli 2001 Del Skrevet 27. juli 2001 hei! Men, det jeg skulle visst var hva inulinet gjør i kroppen (helst på det dypeste:) når den skal øke tilgjengligheten.. Ikke bare svar på "at den øker tilgjengligheten". Hva skjer liksom, øker nedbrytinga i leveren osv..?=) Men du tar nok feil med at proteiner ikke kan omdannes til glucose. Noen aminosyrer(husker ikke hva de het nå) kan omdannes til glucose. Og muskler kan også bli nedbrutt til de aminosyrene og deretter til glucose. Det er faktisk ikke så veldig mye av proteinene som kan omdannes til fett, hørt tall på ca. 25%. Overskudd vil som regel gå rett i dass og/eller trekke ut gjennom huden. Når fettet skal bli brukt som energi går de som "ketoner", og jeg tror det vil være en form for karbohydrat. Det er _ikke_ karbohydrater eller glucose. Men en form for det om jeg ikke tar helt feil. Og jeg kom frem til en ny terio angående det i går. Og det var at hvis du ikke spiser carbs fordi målet er at fettet skal brukes til energi, da vil ketonene virke som glucose(ettersom det er energi) og styre insulinet så du kan få tilgjengelig aminosyrer til protein receptorene. Og for at ikke muskler eller protiner skal bli brutt ned til glucose(noe som vanligvis skulle vært førstevalg for kroppen når ikke glycogen er til stedet) ligger du på et høyt fettinntak så kroppen vil bruke først det til energi, og deretter bruke kroppsfettet til energi(ketoner) i stedet for aminosyrer som blir brutt ned til energi. Fettet du spiser blir etterhvert "linket" til kroppsfettet i forbrenninga, hvis du skjønner? Nei nei. Nå skrev du mye rart! Hvor har du hørt dette?! Først.. Karbohydrater er en fellesbetegnelse for en rekke næringsstoffer som består av Carbon, Oksygen og Hydrogen. UNDERkategorier av denne betegnelsen innebærer både glucose og glycogen. Ketoner er syrer, og er intet karbohydrat. Håper dette svarer på noe; Proteiner opptas fra tarmen som aminosyrer og føres til leveren via blodet. En relativt stor del av disse passerer leveren og føres rundt til cellene i kroppen, hvor de inngår i syntesen av nytt protein. En del aminosyrer holdes igjen i leveren til syntese av bl.a. leverenzymer og plasmaproteiner. Er det så et overskudd, vil resten av aminosyrene bli deaminert, hvor det fraspaltes en aminogruppe(NH3 - ammoniakk). Denne aminogruppen er giftig i store mengder, og føres ut med urinen. Ved denne deamineringen vil det dannes såkalte KETONsyrer(Acetone, Aceteddiksyre bl.a.) Disse stoffene har syrekarakter, og når de hoper seg opp i kroppen kan det oppstå en syreforgiftning kalt ketoacidose. Disse syrene blir derfor brukt til levercellenes energistoffskifte, eller de inngår i oppbygningen av triglyserider(fett). Kun etter en fasteperiode, på kanskje så kort som 8-10 timer, vil disse ketonsyrene kunne inngå i nydannelsen av glucose i leveren(såkalt gluconeogenese). Aminosyrene direkte kan ikke omdannes til glucose slik du skrev. Og heller ikke proteinene og musklene(!) -smør på flesk.. Og fettet går ikke ut som ketoner når det skal forbrennes. Fettet(triglyserider) vil pakkes med kolesterol, fosfolipider(fettdråper med påhengende fosfatgruppe) og proteiner sammen til små enheter som har fellesbetegnelsen VLDL(very low density lipoproteiner) Disse små pakningene fraktes ut med blodet, hvor trigyseridene blir avgitt til cellene. Og så det insulinspørsmålet.. Det ligger vel egentlig ganske klart i det jeg tidligere har skrevet? Insulinet påvirker levercellene på en måte som setter i gang en rekke prosesser inne i cellene. Disse prosessene har som mål å bryte ned protein, frakte det ut av cellen og gjøre det tilgjengelig for transport. Dette skjer ved at noen små sensorer i celleveggen reagerer på insulinnivået, og sender en "beskjed" inn i cellen, - f. eks. et elektrisk signal e.l. Grunnen til at dette skjer mest i leveren og ikke i andre celler, er nettopp disse sensorene. Sensorene for insulin finnes nemlig bare der en slik nedbrytningsprosess er aktuelt, -nemlig i leveren. puh.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synch Skrevet 27. juli 2001 Del Skrevet 27. juli 2001 Nei nei. Nå skrev du mye rart! Hvor har du hørt dette?! Først.. Karbohydrater er en fellesbetegnelse for en rekke næringsstoffer som består av Carbon, Oksygen og Hydrogen. UNDERkategorier av denne betegnelsen innebærer både glucose og glycogen. Ketoner er syrer, og er intet karbohydrat. Håper dette svarer på noe; Proteiner opptas fra tarmen som aminosyrer og føres til leveren via blodet. En relativt stor del av disse passerer leveren og føres rundt til cellene i kroppen, hvor de inngår i syntesen av nytt protein. En del aminosyrer holdes igjen i leveren til syntese av bl.a. leverenzymer og plasmaproteiner. Er det så et overskudd, vil resten av aminosyrene bli deaminert, hvor det fraspaltes en aminogruppe(NH3 - ammoniakk). Denne aminogruppen er giftig i store mengder, og føres ut med urinen. Ved denne deamineringen vil det dannes såkalte KETONsyrer(Acetone, Aceteddiksyre bl.a.) Disse stoffene har syrekarakter, og når de hoper seg opp i kroppen kan det oppstå en syreforgiftning kalt ketoacidose. Disse syrene blir derfor brukt til levercellenes energistoffskifte, eller de inngår i oppbygningen av triglyserider(fett). Kun etter en fasteperiode, på kanskje så kort som 8-10 timer, vil disse ketonsyrene kunne inngå i nydannelsen av glucose i leveren(såkalt gluconeogenese). Aminosyrene direkte kan ikke omdannes til glucose slik du skrev. Og heller ikke proteinene og musklene(!) -smør på flesk.. Og fettet går ikke ut som ketoner når det skal forbrennes. Fettet(triglyserider) vil pakkes med kolesterol, fosfolipider(fettdråper med påhengende fosfatgruppe) og proteiner sammen til små enheter som har fellesbetegnelsen VLDL(very low density lipoproteiner) Disse små pakningene fraktes ut med blodet, hvor trigyseridene blir avgitt til cellene. Og så det insulinspørsmålet.. Det ligger vel egentlig ganske klart i det jeg tidligere har skrevet? Insulinet påvirker levercellene på en måte som setter i gang en rekke prosesser inne i cellene. Disse prosessene har som mål å bryte ned protein, frakte det ut av cellen og gjøre det tilgjengelig for transport. Dette skjer ved at noen små sensorer i celleveggen reagerer på insulinnivået, og sender en "beskjed" inn i cellen, - f. eks. et elektrisk signal e.l. Grunnen til at dette skjer mest i leveren og ikke i andre celler, er nettopp disse sensorene. Sensorene for insulin finnes nemlig bare der en slik nedbrytningsprosess er aktuelt, -nemlig i leveren. puh.. Nå sier du i mot ALT som blir forklart og sagt av elitebodybuildere, ernæringseksperter, moderatorer på dusinvis av forum, spalter i div. magasiner og den generelle oppfattningen av folk flest som har noe interesse av kosthold. For det første så prøvde jeg å forklare at jeg ikke mente at ketoner var karbohydrater, men at ketoner ville *fungere* som glucose da ketoner er som ENERGI. Hjernen bruker til vanlig bare karbohydrater som energi, og hvis ikke karbohydrater er tilgjengelig så vil det etterhvert dannes ketoner som vil blir brukt som energi til feks hjernen. Det er derfor de første dagene til kroppen venner seg til denne kosten er slitsomme for psyken. Og jeg har aldri hørt at ketoner skal være giftig. Og jeg snakker om ketoner fra fett, ikke fra protein som jeg mener huske du dreiv å skrev noe om! Og du sier proteinet ikke kan bli omdannet til glucose, vel da skjønner jeg heller ikke hvorfor alle de jeg nevnte på toppen sier at et høyt fettinntak må til så ikke kroppen tar av proteinet og omdanner det til glucose så du kommer ut av ketosis. Og du nevnte at et overskudd av aminosyrene blir deaminert, og fraspaltes til en aminogruppe NH3 -ammoniakk. Og dette sier du går i dass, og det er riktig det. Men det er akkurat som jeg sa, noe trenger gjennom huden. Vi har hatt flere eksempler på at folk har stilt spørsmål på dette forumet "hvorfor lukter jeg amoniakk når jeg er ferdig med å trene?" Og da de har blitt svart at de inntar for mye proteiner, og proteiner kan ha blitt brutt ned under trening, så har de kommet med svar som at "ja, det kan nok stemme for det, ble bedre når jeg kutta ned". 3-4 slike svar har det vært her. Og tidligere svar til "Zana" med proteindrink før cardio er pga. at hvis kroppen finner lite glycogen så kan den ta av muskler(OMDANNE TIL GLUCOSE/energi), men istedet forhindre det med en proteinshake, så kroppen kan hvis den vil omdanne aminosyrene der. Ved lav kcal dietter, ta feks annorektikere. Der vil kroppen bruke muskler før fettet til energi. Og ganske forstålig da muskler trenger mest energi, så ved å spise av dem vil kroppen etterhvert trenge mindre energi, og tilpasse seg så godt som mulig. Anorektikere har jo som regel en høyere fettprosnt en folk flest(trente). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32017-protein-etter-styrke/#findComment-126601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.