Gå til innhold

Jernsprøyter???


Gjest Carolina

Anbefalte innlegg

Gjest Carolina

Hvordan fungerer jernspøyter egentleg? Har vært sjå legen og skal begynne med å ta det 3 gonger i veka. Går jernlageret fort opp då? Er det i 1 eller 3 mnd som det er vanlig å få jern? Er det vondt? Er det veldig mykje jern som sprøyta inneheld slik at avføringen blir hard? Er det mange her inne som har erfaring med dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Laila Sundgot Schneider, lege

Kjære Carolina ! Jernsprøyter blir som regel brukt i de tilfeller hvor jernmangel ikke kan oppheves ved hjelp av peroral (dvs ved tilførsel gjennom munnen) terapi. Mengden av jern som tilføres i hver sprøyte er tilpasset din kroppsvekt og behandlingstiden følges som regel opp etter en fastsatt tabell. Det vil være avhengig av hvor mye jern du får i hver sprøyte hvor lenge behandlingen vil vare. Jernlageret går relativt fort opp, men det kan variere noe fra person til person. Det kan opptre lokale ubehag på stedet der du får sprøyten som iblant kan være smærtefulle.Noen opplever en forbigående metallsmak, andre kvalme, iblant brekninger og svimmelhet. Jeg vil råde deg til å snakke med din lege som har forordnet jernsprøyter til deg, slik at du føler at du har de opplysningene du trenger før behandlingen starter opp. Lykke til !

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Laila Sundgot Schneider, lege

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...