Gjest jensens Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 skal overraske familien i dag med middag. Skal ha koteletter, men vet ikke hvordan jeg skal få disse møre. Noen som kan hjelpe? det er ikke nakkekoteletter, men slike vanlige. Takker og bukker 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
GoodTimes Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg får aldri seige koteletter (vanlige svinekoteletter) fordi jeg gjør som mora mi lærte meg: salte og pepre ALDRI før de har fått litt stekebruning. Salter og peprer man før man legger dem i panne, siler all saften ut. Jeg legger dem altså i varm panne med smør/margarin som putret, venter til de har fått ørlite lysebrun farge, snur, peprer og salter den lysebrune siden, snur, peprer og salter den andre siden som nå er blitt lysebrun. Så skrur jeg ned varmen litt og passer dem godt, må kanskje ha i litt mer smør/margararin, holder på til de er pent brune, skyver panna halvveis av stekeplaten som nå står bare på 1 og der godgør de seg til potetene er ferdig. Stikk kniv ned mellom beinet og kjøttet, slipper kjøttet beinet, er de ferdige. Jeg lager aldri koteletter i ovn, synes ikke det er halvparten så godt som den gammeldagse måten. Er vi flere enn to-tre, bruker jeg bare to plater samtidig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689058 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Du gjør det samme som med biff. Steiker først (rsakt) på sterk varme, slik at du lukker "porene" i kjøttet for deretter å steike på svakere varme, da beholdes mye av krafta inni kjøttet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Onsdag1365380628 Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Å steke koteletter er i grunnen ikke vanskelig, men mannen her i huset greier oftest å lage seige skosåler av selv de møreste kotelettene. Årsaken er åpenbar, å nisteke svinekjøtt er ikke så lurt. Ei heller å legge frosne koteletter i stekepanna. Man smelter en god klump margarin på god varme og legger kotelettene nedi. Drysser på salt og pepper og freser dem på varm panne noen minutter på begge sider. De skal ha fin stekeskorpe. Når det er gjort skrur man ned varmen og lar dem hvile ved svak varme ca 5 minutter. Ferdig til servering. God middag! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689060 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg synes det er umulig å få slike koteletter møre bare ved å steke dem. Jeg bruner dem lett i panna. Legger de over i langpanna og langsteker dem innpå ovnen i en time på 170 grader. Heller 2-3 dl buljongvann i panna slik at kotelettene mer kokes enn stekes. De siste 20 min kan du også putte oppi grovdelte gulrøtter f.eks. Blir veldig godt om du lager en saus av krafta du får i panna:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Løveføtter Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg steker de i stekepanna til de har fått en fin farge. Så legger jeg dem over i en kjele, tar vann i stekepanna og koker det opp. Heller så vannet over kotelettene og lar det koke i en time. Lager så saus av vannet kotelettene har kokt i, ta ut kotelettene av vannet/krafta før du lager sausen... Blir alltid møre og gode, samt deilig saus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689066 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Vi steker dem først i panna så de får stekeskorpe og så kokes de en time omtrent i krafta som blir i panna + vann + gulrøtter + løk. Min kjære lager gjerne saus av krafta etterpå, men det tør jeg ikke engang prøve å forklare fremgangsmåten på. Gulrøttene blir fantastisk gode på denne måten! og kotelettene kjempemøre! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689069 Del på andre sider Flere delingsvalg…
GoodTimes Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Du gjør det samme som med biff. Steiker først (rsakt) på sterk varme, slik at du lukker "porene" i kjøttet for deretter å steike på svakere varme, da beholdes mye av krafta inni kjøttet. Støtter Geir på det sterkeste. "Kokte" koteletter smaker noe helt annet enn gammeldags (biff)-stekte, og dauere synes nå jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689097 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ollymor Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Stek de rask 1-2 min i panne.Legg de over i ildfast Form med fettet og stek videre på 200 gr i ca 20 min. Lag brun saus av kraften .( ikke nødvendig) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/323804-hvordan-f%C3%A5-m%C3%B8re-koteletter/#findComment-2689115 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.