Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er det sånne firkantede (rektangulære) på ca. 5x8 cm dere snakker om? Husker jeg elsket dem da jeg var liten, vi pleide å kjøpe dem i pakker som lå i kjekshylla og de hadde et søtt fyll.

Nei det er vel gullvafler, det? Husker vi kjøpte slike kjeks også.

Belgiske vafler er slike store, firkantede litt stive vafler, som selges nystekte og ikke ferdig i pakker i kjeksavdelingen, meg bekjent ihvertfall;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2734361
Del på andre sider

Nei det er vel gullvafler, det? Husker vi kjøpte slike kjeks også.

Belgiske vafler er slike store, firkantede litt stive vafler, som selges nystekte og ikke ferdig i pakker i kjeksavdelingen, meg bekjent ihvertfall;-)

Nei, gullvafler er jo bittesmå, jeg er ganske sikker på at de het belgiske vafler altså.

*Søker på nettet*

Joda, de så sånn ut, men de lå to og to sammen og hadde et slags kremfyll mellom.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2734368
Del på andre sider

Annonse

Jeg spurte om noen hadde erfaringer med å lage slike vafler selv, men fikk ikke svar fra noen som hadde det. Årsaken til at jeg spurte, var at jeg vurderte å ønske meg et sånt jern til bursdagen.

Det endte med at jeg tok sjansen, og fikk et Cloer-jern av søsteren min. Jeg har testet det én gang, med en oppskrift jeg fant på nettet, fra Opplysningskontoret for egg eller noe sånt. Gutta syntes det smakte ordentlige belgiske vafler, selv var jeg så sørpe forkjøpa i slutten av påskeferien at jeg ikke kjente forskjell på agurk og tomat, så jeg vet ikke hva de smakte :-(

Men konsistensen ble bra etter at jeg hadde prøvd meg fram litt på termostaten - jeg var litt skeptisk til om resultatet bare skulle bli tjukke "kladder", altså mer som mislykkede vanlige vafler. Det skjedde i hvert fall ikke med den oppskriften - har vel tenkt å prøve flere forskjellige etter hvert.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2735061
Del på andre sider

Jeg spurte om noen hadde erfaringer med å lage slike vafler selv, men fikk ikke svar fra noen som hadde det. Årsaken til at jeg spurte, var at jeg vurderte å ønske meg et sånt jern til bursdagen.

Det endte med at jeg tok sjansen, og fikk et Cloer-jern av søsteren min. Jeg har testet det én gang, med en oppskrift jeg fant på nettet, fra Opplysningskontoret for egg eller noe sånt. Gutta syntes det smakte ordentlige belgiske vafler, selv var jeg så sørpe forkjøpa i slutten av påskeferien at jeg ikke kjente forskjell på agurk og tomat, så jeg vet ikke hva de smakte :-(

Men konsistensen ble bra etter at jeg hadde prøvd meg fram litt på termostaten - jeg var litt skeptisk til om resultatet bare skulle bli tjukke "kladder", altså mer som mislykkede vanlige vafler. Det skjedde i hvert fall ikke med den oppskriften - har vel tenkt å prøve flere forskjellige etter hvert.

I Thailand blandet de banan inn i røra på slike belgiske vafler og det var kjempegodt.

Jeg har ikke lest resten av tråden altså ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2735070
Del på andre sider

Er det sånne firkantede (rektangulære) på ca. 5x8 cm dere snakker om? Husker jeg elsket dem da jeg var liten, vi pleide å kjøpe dem i pakker som lå i kjekshylla og de hadde et søtt fyll.

Jeg har sett noen slags kjeks som likner, men de jeg tenker på, har nok ikke holdbarhet til å bli solgt på den måten.

Her er et eksempel - det kan fort bli mer enn søtt nok:

http://lillebitte.blogspot.com/2009/02/belgiske-vafler.html

På danske isbarer og konditorier lukter det ofte belgiske vafler...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2735224
Del på andre sider

I Thailand blandet de banan inn i røra på slike belgiske vafler og det var kjempegodt.

Jeg har ikke lest resten av tråden altså ;o)

Re banan i røra:

Jeg har fått servert amerikanske pannekaker hvor man har tilsatt most banan i røra. Og så steker man små, tykke pannekaker og spiser med lønnesirup på! Mmmmmm

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/327520-laban/#findComment-2737157
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...