Gå til innhold

Den beste hjelpen


moren hans

Anbefalte innlegg

Sønnen min var dypt deprimert – trodde jeg. Han fikk Zoloft mot depresjon. For første gang i livet ble han rastløs og mistet konsentrasjonsevnen. Midt i en setning kunne han falle helt ut. Han ble etter hvert psykotisk (?) – satt med lukkede øyne og ristet på hodet/nikket. Hvis jeg holdt i ham/klemte ham, fikk jeg imidlertid god kontakt. Han mente selv at dette var en åndelig kamp, dvs. kamp mellom det å tro eller ikke tro på gud. Til slutt ”mistet han troen sin” og ville ikke leve mer. Han ble lagt inn på lukket avd. Der gikk han noen dager uten tabletter, og ble igjen helt til stede. MEN: Etter at han var reist, måtte jeg se på det han hadde skrevet og skrevet før han dro. Det lå åpent inne hos ham. Og - blant alt dette, som på meg virket rasjonelt nok, om enn fortvilet, – fant jeg en liten lapp om en ”Gjest som ville bøye tankene hans”. Dette måtte jeg jo meddele psykiateren hans.

Mitt spørsmål blir da. Er det mulig å ”få en gjest”, evt. høre stemmer i en kriseperiode uten å være schizofren?

Mitt neste spørsmål er: Finnes det evt. noe bedre alternativ for ham enn det offentlige helsevesen. Som mor ønsker jeg selvfølgelig at han skal få den aller beste oppfølging, dvs. ”verdens beste psykiater”, gruppeterapi – for det vet jeg han trenger, og hyggelige folk, med god tid, rundt seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Nils Havard Dahl, psykiater

Det er fullt mulig å ha kortvarige psykotiske episoder uten å være schizofren.

Du skriver lite om hvordan han har det nå. Dersom han har en psykoselidelse eller en alvorlig depresjon, vil den beste hjelpen være det offentlige helsevesen. Subsidiært en privatpraktiserende psykiater om sønnen din ikke trenger en tverrfaglig intervensjon.

"Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...