Gjest rozzeth Skrevet 21. august 2009 Del Skrevet 21. august 2009 Kunne tenkt meg en kostholdsliste å spise etter for å stabilisere vekten. Er det noen her som har fått hjelp til å utarbeide en slik liste over hva som er det minimale en kan spise for å få i seg alle næringsstoffer en trenger for ikke å bli syk? Har gått ned en del siste månedene og samtidig hatt mange infeksjoner både i luftveiene og huden. Allergier har slått ut i full blomst og jeg føler meg nærmest som en antenne for skadelige smittestoffer. Har dette noe med vektnedgangen å gjøre? Hvordan kan jeg forsterke immunforsvaret igjen? Noe spesielt næringsstoff? Jeg arbeider på et kontor tettpakket med folk, og lurer på om jeg burde holde meg hjemme. Eller kan en måle hvor sterkt immunforsvaret er? Siste dagene får jeg også store muskel og leddsmerter etter noen timer på jobb + litt feber innimellom... Sukk. Noen råd? Spiser alt jeg får i meg... men har også problemer med å svelge. Væske går ofte i vrangstrupen og maten er tung å svelge ned. Akkurat som svelgemuskelen er svekket og halsen er full av slim.. Noen som har opplevd dette? Setter ofte mat fast i halsen og det er svært så ubehagelig... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/333517-dere-med-erfaring-om-spiseforstyrrelser/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
steinansiktet Skrevet 22. august 2009 Del Skrevet 22. august 2009 Eksempel på Dagsmeny 2000 kalorier (kvinner) Frokost: Alternativ 1: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 2: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 3: * Havregrøt kokt av 1,5 dl havregryn * 1,5 dl vann og 1,5 dl skummet eller ekstra lettmelk * 1 ss lettsyltetøy eller en liten håndfull rosiner * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 4: * 60 gram usøtet kornblanding * 2 dl melk (skummet, ekstra lettmelk, lettmelk, Cultura, Biola, yoghurt naturell eller lett yoghurt) * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * 1 skive grovt brød + 2 knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 6: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 3 skiver skinke, 1/3 paprika, et par sjampinjonger og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te *Pålegg (listen er ikke utfyllende, les varedeklarasjonen og finn dine favoritter): * Gjerne mager ost til hverdags: lett gulost, lett Jarlsberg, Sans 5 % fett, Synnøve Finden vellagret 10 % fett, alle smøreoster, lett nøkkelost, cottage cheese. * Kjøttpålegg med maks 10% fett: Kokt skinke, hamburgerrygg, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg, skinkestek. * Lett syltetøy (mer bær, mindre sukker) * All slags grønnsaker * Fiskepålegg og skalldyr: røkt eller gravet laks eller makrell, makrell i tomat, havbris med laks eller tunfisk, sild, sardiner, reker, krabbe, crabstics (hvis majones; et tynt lag lettmajones) * Majonessalater med maks 10 % fett * Egg Lunsj Alternativ 1: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker * Tre skiver gul ost i skiver * Fire skiver kokt skinke i strimler * 1 skive grovt brød eller 1 grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 2: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker. * 100 g rensede reker/ 1/2 boks tunfisk i vann/ 100 g ren skinke/ 100 g kylling/ 100 g cottage cheese/ 120 g bønner eller kikerter * Dressing av yoghurt eller kesam * 1 skive grovt brød eller et grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 3: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 1/3 paprika, 3 skiver kokt skinke, et par sjampignoner og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te Alternativ 4: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * En tallerken suppe med grønnsaker og fisk eller kylling * En tykk grov brødskive eller et grovt rundstykke Alternativ 6: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Mellommåltider: 1. To grønnsaker 2. En liten håndfull nøtter og tørket frukt 3. Et grovt knekkebrød med pålegg 4. En lettyoghurt 5. 1 frukt 6. 100 g cottage cheese med 2 ts lett syltetøy Middag: Følg tallerkenmodellen: Fyll minimum 1/3, helst 1/2 tallerken med grønnsaker, 1/3 med ris, pasta eller potet og 1/3 med kjøtt fisk eller fugl. Mer konkret kan du spise: * Rå, lettkokte eller wokede grønnsaker i fri mengde * 2 middels store poteter eller 60g (ukokt) pasta eller ris * 1 porsjon fisk, fugl eller magert kjøtt (150 gram dekker ca ¼ av middagstallerken) * NB! 1 liten spisesje fett per person til tillagning * 5 ss hvit/brun saus lagd med jevning eller fra pakke (maks 1g fett per 100g ferdig tilberedt saus), 150 g tomatsauas Aftens/ dessert 1. To knekkebrød med magert pålegg + te 2. 1 yoghurt naturell eller en lett yoghurt med 2 ss kornblanding med litt rosiner 3. 1 smoothie 4. Fruktsalat med vaniljekesam 5. 1 appelsin i biter, 1 yoghurt naturell, 1 ts honning, 5 hakkede nøtter 6. 1 brødskive med pålegg 7. 1 håndfull nøtter og tørket frukt 8. 1 kopp kakao 9. 2 skåler med grønnsakssuppe 10. 1 varmt ostesmørbrød 11. Grønnsaker og dipp laget med kesam eller yoghurt naturell 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/333517-dere-med-erfaring-om-spiseforstyrrelser/#findComment-2795599 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ellipse Skrevet 22. august 2009 Del Skrevet 22. august 2009 Eksempel på Dagsmeny 2000 kalorier (kvinner) Frokost: Alternativ 1: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 2: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 3: * Havregrøt kokt av 1,5 dl havregryn * 1,5 dl vann og 1,5 dl skummet eller ekstra lettmelk * 1 ss lettsyltetøy eller en liten håndfull rosiner * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 4: * 60 gram usøtet kornblanding * 2 dl melk (skummet, ekstra lettmelk, lettmelk, Cultura, Biola, yoghurt naturell eller lett yoghurt) * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * 1 skive grovt brød + 2 knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 6: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 3 skiver skinke, 1/3 paprika, et par sjampinjonger og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te *Pålegg (listen er ikke utfyllende, les varedeklarasjonen og finn dine favoritter): * Gjerne mager ost til hverdags: lett gulost, lett Jarlsberg, Sans 5 % fett, Synnøve Finden vellagret 10 % fett, alle smøreoster, lett nøkkelost, cottage cheese. * Kjøttpålegg med maks 10% fett: Kokt skinke, hamburgerrygg, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg, skinkestek. * Lett syltetøy (mer bær, mindre sukker) * All slags grønnsaker * Fiskepålegg og skalldyr: røkt eller gravet laks eller makrell, makrell i tomat, havbris med laks eller tunfisk, sild, sardiner, reker, krabbe, crabstics (hvis majones; et tynt lag lettmajones) * Majonessalater med maks 10 % fett * Egg Lunsj Alternativ 1: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker * Tre skiver gul ost i skiver * Fire skiver kokt skinke i strimler * 1 skive grovt brød eller 1 grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 2: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker. * 100 g rensede reker/ 1/2 boks tunfisk i vann/ 100 g ren skinke/ 100 g kylling/ 100 g cottage cheese/ 120 g bønner eller kikerter * Dressing av yoghurt eller kesam * 1 skive grovt brød eller et grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 3: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 1/3 paprika, 3 skiver kokt skinke, et par sjampignoner og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te Alternativ 4: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * En tallerken suppe med grønnsaker og fisk eller kylling * En tykk grov brødskive eller et grovt rundstykke Alternativ 6: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Mellommåltider: 1. To grønnsaker 2. En liten håndfull nøtter og tørket frukt 3. Et grovt knekkebrød med pålegg 4. En lettyoghurt 5. 1 frukt 6. 100 g cottage cheese med 2 ts lett syltetøy Middag: Følg tallerkenmodellen: Fyll minimum 1/3, helst 1/2 tallerken med grønnsaker, 1/3 med ris, pasta eller potet og 1/3 med kjøtt fisk eller fugl. Mer konkret kan du spise: * Rå, lettkokte eller wokede grønnsaker i fri mengde * 2 middels store poteter eller 60g (ukokt) pasta eller ris * 1 porsjon fisk, fugl eller magert kjøtt (150 gram dekker ca ¼ av middagstallerken) * NB! 1 liten spisesje fett per person til tillagning * 5 ss hvit/brun saus lagd med jevning eller fra pakke (maks 1g fett per 100g ferdig tilberedt saus), 150 g tomatsauas Aftens/ dessert 1. To knekkebrød med magert pålegg + te 2. 1 yoghurt naturell eller en lett yoghurt med 2 ss kornblanding med litt rosiner 3. 1 smoothie 4. Fruktsalat med vaniljekesam 5. 1 appelsin i biter, 1 yoghurt naturell, 1 ts honning, 5 hakkede nøtter 6. 1 brødskive med pålegg 7. 1 håndfull nøtter og tørket frukt 8. 1 kopp kakao 9. 2 skåler med grønnsakssuppe 10. 1 varmt ostesmørbrød 11. Grønnsaker og dipp laget med kesam eller yoghurt naturell Så bra og fyldig svar, da! Kan hende jeg "stjeler" noen av måltidstipsene dine, jeg også) Har du fått de av ernærigsfysiolog? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/333517-dere-med-erfaring-om-spiseforstyrrelser/#findComment-2795641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest rozzeth Skrevet 23. august 2009 Del Skrevet 23. august 2009 Eksempel på Dagsmeny 2000 kalorier (kvinner) Frokost: Alternativ 1: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 2: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Alternativ 3: * Havregrøt kokt av 1,5 dl havregryn * 1,5 dl vann og 1,5 dl skummet eller ekstra lettmelk * 1 ss lettsyltetøy eller en liten håndfull rosiner * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 4: * 60 gram usøtet kornblanding * 2 dl melk (skummet, ekstra lettmelk, lettmelk, Cultura, Biola, yoghurt naturell eller lett yoghurt) * Kaffe/te * 1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * 1 skive grovt brød + 2 knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske Alternativ 6: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 3 skiver skinke, 1/3 paprika, et par sjampinjonger og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te *Pålegg (listen er ikke utfyllende, les varedeklarasjonen og finn dine favoritter): * Gjerne mager ost til hverdags: lett gulost, lett Jarlsberg, Sans 5 % fett, Synnøve Finden vellagret 10 % fett, alle smøreoster, lett nøkkelost, cottage cheese. * Kjøttpålegg med maks 10% fett: Kokt skinke, hamburgerrygg, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg, skinkestek. * Lett syltetøy (mer bær, mindre sukker) * All slags grønnsaker * Fiskepålegg og skalldyr: røkt eller gravet laks eller makrell, makrell i tomat, havbris med laks eller tunfisk, sild, sardiner, reker, krabbe, crabstics (hvis majones; et tynt lag lettmajones) * Majonessalater med maks 10 % fett * Egg Lunsj Alternativ 1: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker * Tre skiver gul ost i skiver * Fire skiver kokt skinke i strimler * 1 skive grovt brød eller 1 grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 2: * Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker. * 100 g rensede reker/ 1/2 boks tunfisk i vann/ 100 g ren skinke/ 100 g kylling/ 100 g cottage cheese/ 120 g bønner eller kikerter * Dressing av yoghurt eller kesam * 1 skive grovt brød eller et grovt rundstykke * Vann * Kaffe/te Alternativ 3: * 1 skive grovt brød * Omelett av to egg, 1/3 paprika, 3 skiver kokt skinke, et par sjampignoner og litt purre * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet melk * Kaffe/te Alternativ 4: * 2 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lettmelk * Kaffe/te * 1 frukt etter ønske Alternativ 5: * En tallerken suppe med grønnsaker og fisk eller kylling * En tykk grov brødskive eller et grovt rundstykke Alternativ 6: * 3 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg * Tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske * 1 glass skummet eller ekstra lett melk * 1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske * Kaffe/te Mellommåltider: 1. To grønnsaker 2. En liten håndfull nøtter og tørket frukt 3. Et grovt knekkebrød med pålegg 4. En lettyoghurt 5. 1 frukt 6. 100 g cottage cheese med 2 ts lett syltetøy Middag: Følg tallerkenmodellen: Fyll minimum 1/3, helst 1/2 tallerken med grønnsaker, 1/3 med ris, pasta eller potet og 1/3 med kjøtt fisk eller fugl. Mer konkret kan du spise: * Rå, lettkokte eller wokede grønnsaker i fri mengde * 2 middels store poteter eller 60g (ukokt) pasta eller ris * 1 porsjon fisk, fugl eller magert kjøtt (150 gram dekker ca ¼ av middagstallerken) * NB! 1 liten spisesje fett per person til tillagning * 5 ss hvit/brun saus lagd med jevning eller fra pakke (maks 1g fett per 100g ferdig tilberedt saus), 150 g tomatsauas Aftens/ dessert 1. To knekkebrød med magert pålegg + te 2. 1 yoghurt naturell eller en lett yoghurt med 2 ss kornblanding med litt rosiner 3. 1 smoothie 4. Fruktsalat med vaniljekesam 5. 1 appelsin i biter, 1 yoghurt naturell, 1 ts honning, 5 hakkede nøtter 6. 1 brødskive med pålegg 7. 1 håndfull nøtter og tørket frukt 8. 1 kopp kakao 9. 2 skåler med grønnsakssuppe 10. 1 varmt ostesmørbrød 11. Grønnsaker og dipp laget med kesam eller yoghurt naturell Tusen takk for svaret. Er dette et absolutt minimum? Synes det var enormt mye mat her.... Siste året kan jeg bruke opptil en time på å få i meg et eple :-( Jeg vil spise bare for å leve i første omgang. Er et helvete når en får hjertebank og går i ring av nervøsitet bare det ligger en skive på bordet. :-( På grunn av at det er så vanskelig å svelge brød, spiser jeg aldri brød heller :-( Ble mange sure fjes her... men takknemlig for svar 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/333517-dere-med-erfaring-om-spiseforstyrrelser/#findComment-2796140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.