Gå til innhold

Kan jeg lage foccachiabrød dagen før?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage foccaschiabrød til barnedåp på søndag og ønsker helst å lage brødet imorgen formiddag? Blir det like godt på søndag da? Bør jeg evt halvsteke det og helsteke det når jeg kommer fram? Eller?

Fortsetter under...

Onsdag1365380628
Skrevet

Allt av brød er best nylaget og nystekt, så om du lager det dagen før bør du ha muligheten til å ihvertfall varme dem like før servering. Det med å halvsteke brød vet jeg lite om. Hvis jeg ikke var hundre prosent sikker på å lykkes, hadde jeg nok stekt ferdig og bare varmet den dagen det skulle serveres. Så var jeg på den sikre siden.

Skrevet

Jeg er veldig skeptisk til steking av brød til selskapsbruk dagen i forveien, ihvertfall når brødet inneholder bare eller nesten bare fint hvetemel.

Men det kan kanskje være en ide å frsye brødet natta over og så varme lett i stekovn søndag morgen??

Jeg har gjort tilsvarende med boller (dvs uten å varme dem på dag to, da, bare tine), og jeg synes at det er bedre enn å la være å fryse om natta.

Halvstekt brød kan jeg ikke noe om.

candyqueen_83
Skrevet

Det smaker ikke like godt dagen etter synes jeg. Blir en del tørrere. Jeg ville stekt det samme morgen. Deigen kan vel kaldheve i formen?

Skrevet

Det smaker ikke like godt dagen etter synes jeg. Blir en del tørrere. Jeg ville stekt det samme morgen. Deigen kan vel kaldheve i formen?

Ja, kanskje jeg kan kaldheve deigen i formen! Da bør jeg nok ikke lage deigen før imorgen kveld og la den stå over natta i kjøleskapet?

Skrevet

Jeg er veldig skeptisk til steking av brød til selskapsbruk dagen i forveien, ihvertfall når brødet inneholder bare eller nesten bare fint hvetemel.

Men det kan kanskje være en ide å frsye brødet natta over og så varme lett i stekovn søndag morgen??

Jeg har gjort tilsvarende med boller (dvs uten å varme dem på dag to, da, bare tine), og jeg synes at det er bedre enn å la være å fryse om natta.

Halvstekt brød kan jeg ikke noe om.

Det er en mulighet, ja...

candyqueen foreslår kaldheving fra dagen før og steking neste morgen, så jeg tror kanskje det er det beste alternativet...

Annonse

Skrevet

Allt av brød er best nylaget og nystekt, så om du lager det dagen før bør du ha muligheten til å ihvertfall varme dem like før servering. Det med å halvsteke brød vet jeg lite om. Hvis jeg ikke var hundre prosent sikker på å lykkes, hadde jeg nok stekt ferdig og bare varmet den dagen det skulle serveres. Så var jeg på den sikre siden.

Jeg tror jeg lager ferdig deigen og legger i formen over natta, så steker jeg når vi kommer til dåpsfesten... Tror du det går bra? Mindre tørrgjær når man gjør det slik? Om du vet det da ;)

candyqueen_83
Skrevet

Ja, kanskje jeg kan kaldheve deigen i formen! Da bør jeg nok ikke lage deigen før imorgen kveld og la den stå over natta i kjøleskapet?

Det høres bra ut :o) Jeg regner med at det går med foccaccia når det går med brød, pizzadeig, bolledeig osv.

Stekingen tar jo ikke så veldig lang tid.

Skrevet

Det er en mulighet, ja...

candyqueen foreslår kaldheving fra dagen før og steking neste morgen, så jeg tror kanskje det er det beste alternativet...

Kaldheving har jeg null erfaring med, men hvis det er en metode som gjør at du gjør jobben påmlørdag men steker på søndag, og det ikke bare blir flatt, så er jeg enig:-)

Skrevet

Det høres bra ut :o) Jeg regner med at det går med foccaccia når det går med brød, pizzadeig, bolledeig osv.

Stekingen tar jo ikke så veldig lang tid.

Tror jeg får gjøre det slik, ja. Kan jo være at deigen bare blir luftigere av å kaldheve seg :)

Skrevet

Kaldheving har jeg null erfaring med, men hvis det er en metode som gjør at du gjør jobben påmlørdag men steker på søndag, og det ikke bare blir flatt, så er jeg enig:-)

Jeg tror det skal gå bra. Har gjort det samme med pizzadeig før, og den ble bedre enn normalt :)

Skrevet

Jeg tror jeg lager ferdig deigen og legger i formen over natta, så steker jeg når vi kommer til dåpsfesten... Tror du det går bra? Mindre tørrgjær når man gjør det slik? Om du vet det da ;)

Tror jeg ville spurt dåpsfamilien om det var greit. Kan hende de har planer med stekeovnen

Skrevet

Tror jeg ville spurt dåpsfamilien om det var greit. Kan hende de har planer med stekeovnen

Det skal jeg gjøre :)

Annonse

Skrevet

Støtter rådet om kaldheving over natta, og så steke det om morgenen. Har bare prøvd det en gang eller to, men det ufnket fint det!

Skrevet

Foccaciabrød blir enda bedre av å få kaldheve seg. Du får ta meg på mitt ord, jeg har deig stående kaldt for øyeblikket ;)

Skrevet

Støtter rådet om kaldheving over natta, og så steke det om morgenen. Har bare prøvd det en gang eller to, men det ufnket fint det!

*puh*

Da vet jeg iallefall at det funker å gjøre det sånn :)

Skrevet

Foccaciabrød blir enda bedre av å få kaldheve seg. Du får ta meg på mitt ord, jeg har deig stående kaldt for øyeblikket ;)

Jaaaaaa!!! Takk :))

Skrevet

Ikke lag det dagen før, men sett deigen dagen før og la den kaldheve i kjøleskap. :)

Skrevet

Ikke lag det dagen før, men sett deigen dagen før og la den kaldheve i kjøleskap. :)

Skal bli! :)

Skrevet

Ikke lag det dagen før, men sett deigen dagen før og la den kaldheve i kjøleskap. :)

*he he* jeg tenkte på deg i går da jeg skrev at jeg ikke hadde erfaring med kaldheving, og lurte på om jeg skulle tipse togli om å spørre deg;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...