Kardemomme Skrevet 16. august 2001 Del Skrevet 16. august 2001 Min svigermor fikk diagnosen cøliaki for en tid tilbake. Fordøyelsen fungerer bra så lenge hun spiser gluten-fritt brød. Det ser ut til at hun tåler å kose seg med et vanlig smørbrød eller kakestykke en gang i mellom - hun får ingen problemer av dette. Hun lurer imidlertid på om dette kan være skadelig på sikt. Legen hennes kunne ikke svare henne på dette. Kan dere? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/33470-c%C3%B8liaki/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed Skrevet 17. august 2001 Del Skrevet 17. august 2001 Jeg tror det innebærer liten risiko å spise et smørbrød eller kakestykke en gang i blant. Hvorvidt risiko for senkomplikasjoner som følge av sykdommen øker, vet jeg imidlertid ikke sikkert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/33470-c%C3%B8liaki/#findComment-130139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 13. september 2001 Del Skrevet 13. september 2001 Jeg tror det innebærer liten risiko å spise et smørbrød eller kakestykke en gang i blant. Hvorvidt risiko for senkomplikasjoner som følge av sykdommen øker, vet jeg imidlertid ikke sikkert. Igjen; HÅRREISENDE lesning!! Nå er det på høy tid at leger og annet helsepersonale begynner å ta denne sykdommen alvorlig!! Det er meget viktig å huske på at MATEN ER EN CØLIAKERS medisin!! Det er akkurat slike holdninger som du her tydelig illustrerer vi som har cøliaki sliter med til daglig!! Vi sliter med å ikke bli tatt alvorlig, og med å forklare det faktum at bare litt faktisk er alt for mye!! Jeg må si det er skremmende å høre at det fortsatt finnes leger her i landet som svarer slik du gjør her! Cøliakere er en gruppe kronisk syke, på lik linje med diabetikere. Du kan jo tenke deg selv hvordan det ville gå dersom du gav samme råd til en med diabetes, feks. at det ikke spiller noen rolle om de slurver litt med dietten, eller lar være å ta insulinen sin... Tarmtottene ødelegges når de kommer i kontakt med gluten, og selv om pasienten ikke skulle få symptomer umiddelbart, er det faktisk meget alvorlig å slurve med dietten!! Man er som cøliaker mer disponert for bla. tynntarmskreft og benskjørhet, og denne risikoen forsterkes vesentlig dersom dietten ikke holdes!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/33470-c%C3%B8liaki/#findComment-134899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 13. september 2001 Del Skrevet 13. september 2001 Din svigermor burde snarest mulig melde seg inn i Norsk Cøliakiforening! http://www.ncf.no Les forøvrig mitt innlegg/svar til legen lenger ned! Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/33470-c%C3%B8liaki/#findComment-134900 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.