Gå til innhold

Hvordan få økonomisk sikkerhet på veg tilbake til arbeidslivet?


signy

Anbefalte innlegg

Jeg har minste uføretrygd etter et elendig rehabiliteringsopplegg etter opphold på institusjon. Der usatte de meg for et massivt press om at jeg måtte undertegne på uføretrygd. Jeg foreslo et aktivt rehabiliteringsopplegg, og å bli koblet til en arbeidskonsulent. På institusjonen sa de at de ville ordne med arbeidskonsulent gjennom rehabiliteringsenteret ved min lokale psyk. poliklinikk hvis jeg godtok uføretrygd og tok plassen på rehabsenteret. Etter tre måneder på rehabsenteret etterlyste jeg arbeidskonsulenten. De svarte at dette ikke var påtenkt i mitt tilfelle. Jeg bad da om å få ut journalen, og fikk til min store forskrekkelse se at innleggende lege hadde synset vilt om min arbeidskapasitet, og institusjonen jeg lå på i åtte måneder hadde bare tatt disse opplysninger for gitt uten å snakke med meg. Jeg innklagde hele gjengen til fylkeslegen, og kunne gjennom arbeidsattester og referanser dokumentere at opplysninger om meg var feil. Altså, jeg ble uføretrygdet på feil grunnlag. Konfrontert med fakta innrømte de vise at de hadde gitt feilopplysninger om meg. Jeg kom meg i gjennom karensåret, som er destruktivt for en ressurssterk AD/HD-er. Ved hjelp av advokat ble jeg endelig tatt seriøst på a-etat.Jeg kom inn i tiltaket arbeid med bistand, og fikk full jobb på det åpne markedet etter en uke. Problemet mitt er at dette er et vikariat, og jeg har minste uføretrygd, og er i ferd med å jobbe over den ene g-en. Jeg er avhengig av småjobber da jeg ikke kan leve av minstetrygd. Er det noen måte å lempe på reglene slik at jeg kan få en trygg økonomi i en overgangsperiode til fast arbeid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Når du som uførepensjonist er i et tidsbegrenset attføringstiltak hvor målet er å komme tilbake til ordinært arbeid, har du bare rett il halve grunnbeløpet ved siden av. Hvis du derimot er i et varig skjermet attføringstiltak gjelder grensen på 1G.

http://www.lovdata.no/for/sf/so/to-19970430-0392-0.html

Hvis opplegget går skeis, kan du innen 3 år gå tilbake til uførepensjon uten ny søknad.

Se mer om dette her: http://www.lovdata.no/all/tl-19970228-019-036.html#12-12

"En uførepensjonist beholder retten til pensjonen under tidsbegrenset arbeidstrening som er godkjent av arbeidsmarkedsetaten, og i tre år etter at han eller hun har tatt arbeid eller oppdrag, eller har startet virksomhet. Dette gjelder selv om uførepensjonen faller helt bort."

Du bør ta en prat med trygdekontoret så snart som mulig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...