Gjest trulte3 Skrevet 17. oktober 2009 Skrevet 17. oktober 2009 Noen som kan hjelpe meg å forklare hvordan jeg langsteker okstestek. Helst over natten. Hvor mange grader? Er det best i langpanne? Dekkes den til? Aldri gjort dette før, så takknemlig for svar! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. oktober 2009 Skrevet 18. oktober 2009 Har vel aldri langstekt okstestek, men ofte langstekt elgstek og lammelår. Jeg setter den da gjerne på på morgenen. Krydrer godt, og stikker gjerne inn noen halverte (på langs) hvitløksfedd inn i steika/låret. Legger steika i en dyp langpanne, og har i vann slik at det står ca 1 cm opp i panna. Legger gjerne i løker delt i 4 og gulrøtter skrellet og delt i 2-4. Kan også ha i kålrot, sellerirot osv. Så setter jeg i steketermometeret og setter ovnen på 100 grader. Etter et par timer skrur jeg gjerne ned til rundt 70-80 trader. Lar den stå til termometeret viser ca 60 grader. Skrur av ovnen og lar steika stå en stund til. Underveis heller jeg gjerne på mer vann ettersom det tørker ut. Dette tar rundt 4-7 timer avhengig av når jeg skrur ned temperaturen, eller om jeg gjør det i det hele tatt. Serveres med fløtegratinerte (hjemmelagede selvsagt) poteter, de grønnsakene som ble stekt med steika, lettkokt brokkoli og en saus der sjyen fra steika er hovedingrediens. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.