Gå til innhold

senskader ved hodeskade


Gjest – venninne fra langt borte
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest – venninne fra langt borte

Jeg sendte denne inn på psykriatri, men fikk ingen svar. Kanskje noen på åpent kan hjelpe meg.

Jeg er veldig bekymret for en venninne. Jeg tror det har rablet for henne, og lurer på om dette kan ha sammenheng med en hodeskade som hun hadde for tre-fire år siden.

Saken er at jeg bor langt borte fra henne, kjenner ingen felles venner, ei heller foreldrene hennes. I disse dager hvor email er vanligste kontakt form så har jeg heller ikke addressen hennes, og hun står oppført med hemmelig tlf nr.

Problemet er at hun hadde et fall rett ned i betong fra en høyde på minst to etg. Hun hadde en massive hoderystelse, hvorpå hele ansiktet fikk dype kutt. Er ikke helt sikre på detaljene rundt uhellet, men etter å ha vært i jobb ca. 6 måneder etter ulykken ble hun langtidssykemeldt pga sterk hodepine. Dette er alt jeg vet. Vi har ikke hatt mye kontakt de siste årene.

Det som bekymrer meg er at hun nå kontakter meg om at vi må redde verden. Hun skriver mailer til meg og også ringer meg og prater en masse om nummerology, maya-indianere, matrix, da vinci koden, roboter som tar over menneskeheten, og all mulig rare sammekoblinger. Alt fra religion, vitenskap, historie, og astrologi blir blandet inn til en ny virkelighet for henne.

Saken er at jeg er bekymret, og det er egentlig lite jeg kan gjøre for å hjelpe henne, annet enn å prøve å høre på henne. Kontakten skjer kun på hennes initiativ, og hun prater som regel som en foss i 20 minutter, før hun må legge på røret. Jeg får ikke inn et eneste ord nesten.

Kan dette være en senskade? svulst? Burde hun få utredning? Og er det noe jeg kan gjøre for å få henne til å lytte til meg. Skal jeg jatte med, eller svare at det hun sier er tull?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Humatus

Det kan nok tenkes om hun kontakter deg med slike ting så kansje hun gjør det samme med de som er nær henne. At de kansje er klar over situasjonen hennes.

Det er greit nok å være intressert i sånne ting, ofte "nyfrelste" tar ting litt vèl innover seg og blir nesten psykotiske fordi de ikke klarer å sortere alle inntrykkene som kommer til enn... Men ja, jeg tror nok hun trenger iallefall hjelp til å sortere tankene.

Kan ikke du for å forsikre deg spørre henne om adressen, si du gjerne vil sende henne noe i posten eller lignende? Jule kort hva som helst, du har jo etternavnet hennes og kan videre kansje prøve å komme i kontakt med hennes nærmeste, eventuelt kontakte politiet i den kommunen hun bor i og si du er bekymret fortell om mailer og si de må sjekke det ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...