candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Sånn for å sørge for at jeg ikke blir seende ut som noen i en annen viss tråd (:PP) så lurer jeg på om noen har oppskrift på gode munker? Helst utprøvd. Har arvet et gammelt jern etter farmor som jeg godt kan tenke meg å prøve ) 0 Siter
Gjest wiggeno Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Bland sammen mel, sukker, salt og krydder. Ha i det smeltede smøret, pisket egg og hjortesalt. Sleng så røra i jernet. 500 g hvetemel 2 ss sukker 2 ts salt 1/2 ts salt 1/2 ts kanel 1/2 ts kardemomme 1 liter melk 50 g smør 3 egg 3 ts hjortesalt 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Bland sammen mel, sukker, salt og krydder. Ha i det smeltede smøret, pisket egg og hjortesalt. Sleng så røra i jernet. 500 g hvetemel 2 ss sukker 2 ts salt 1/2 ts salt 1/2 ts kanel 1/2 ts kardemomme 1 liter melk 50 g smør 3 egg 3 ts hjortesalt Den oppskriften har jeg også sett på nett, men har du prøvd den? Syns det er så mange forskjellige oppskrifter, så alle kan vel ikke være like gode. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Her er min kjære mormors oppskrift - jeg har også arva et sånt jern. 4 kopper mel, 1/2 kopp smør (smeltes), 3 egg, 2 kopper farin (!), 2 kopper melk, 3 ts bakepulver og 4 ts kardemomme. Jeg pleier å bruke litt store tekopper, men ikke store krus. Og en bitteliten klatt smør oppi jernet for hver gang du fyller i røre. Det er skikkelig drittjobb i snu dem, men øvelse gjøre mester. Nå fikk jeg lyst på munker, asså! Det tror jeg jaggu vi må lage i helga. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Her er min kjære mormors oppskrift - jeg har også arva et sånt jern. 4 kopper mel, 1/2 kopp smør (smeltes), 3 egg, 2 kopper farin (!), 2 kopper melk, 3 ts bakepulver og 4 ts kardemomme. Jeg pleier å bruke litt store tekopper, men ikke store krus. Og en bitteliten klatt smør oppi jernet for hver gang du fyller i røre. Det er skikkelig drittjobb i snu dem, men øvelse gjøre mester. Nå fikk jeg lyst på munker, asså! Det tror jeg jaggu vi må lage i helga. Mmm. Takk, disse skal lages i helgen! Pleier du å fylle dem med eplemos eller har du dem slik de er? Jeg har faktisk aldri smakt det så jeg gleder meg ) Elsker jo smultringer, vafler, lapper osv så jeg må jo elske munker også ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Her er min kjære mormors oppskrift - jeg har også arva et sånt jern. 4 kopper mel, 1/2 kopp smør (smeltes), 3 egg, 2 kopper farin (!), 2 kopper melk, 3 ts bakepulver og 4 ts kardemomme. Jeg pleier å bruke litt store tekopper, men ikke store krus. Og en bitteliten klatt smør oppi jernet for hver gang du fyller i røre. Det er skikkelig drittjobb i snu dem, men øvelse gjøre mester. Nå fikk jeg lyst på munker, asså! Det tror jeg jaggu vi må lage i helga. Men 1/2 kopp smør er før det er smeltet? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Mmm. Takk, disse skal lages i helgen! Pleier du å fylle dem med eplemos eller har du dem slik de er? Jeg har faktisk aldri smakt det så jeg gleder meg ) Elsker jo smultringer, vafler, lapper osv så jeg må jo elske munker også ) Det er veldig, veldig godt, så gled deg. Steikinga tar litt lang tid, og det er som sagt klønete å snu dem i begynnelsen. Jeg serverer dem bare som de er, helt nystekte. Ikke noe eplemos eller noe, det gjorde aldri Mormor, så jeg visste ikke engang at det var vanlig. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Men 1/2 kopp smør er før det er smeltet? Jepp 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Det er veldig, veldig godt, så gled deg. Steikinga tar litt lang tid, og det er som sagt klønete å snu dem i begynnelsen. Jeg serverer dem bare som de er, helt nystekte. Ikke noe eplemos eller noe, det gjorde aldri Mormor, så jeg visste ikke engang at det var vanlig. Det høres utrolig godt ut. Jeg har sett noen oppskrifter som har en ts eplemos inni munken. Kanskje jeg skal prøve begge deler ) Hvis man ikke får spist opp alle, hvor lenge holder dem seg? 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Hmm nå ble jeg nysgjerrig - hva i all verden er munker?? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Hmm nå ble jeg nysgjerrig - hva i all verden er munker?? Kakegreier. Ser sånn ut. http://data.bloggplatsen.se/bild/filnamn-8ee13ee10be9db3a56a4456656100f7d49c253372abbf.jpg/version-e166f42465eca66d33ee84dc0a24b9c9/ Ser utrolig digg ut )) 0 Siter
morsan Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Kakegreier. Ser sånn ut. http://data.bloggplatsen.se/bild/filnamn-8ee13ee10be9db3a56a4456656100f7d49c253372abbf.jpg/version-e166f42465eca66d33ee84dc0a24b9c9/ Ser utrolig digg ut )) Spnn konsistens- og smaksmessig - ligner det mest på smultringer/berlinerboller eller på pletter/lapper/sveler? 0 Siter
Gjest sltnja Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Det høres utrolig godt ut. Jeg har sett noen oppskrifter som har en ts eplemos inni munken. Kanskje jeg skal prøve begge deler ) Hvis man ikke får spist opp alle, hvor lenge holder dem seg? ''Hvis man ikke får spist opp alle, hvor lenge holder dem seg?'' Uaktuell problemstilling ;-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 ''Hvis man ikke får spist opp alle, hvor lenge holder dem seg?'' Uaktuell problemstilling ;-) ;O)) Tipper det jeg også. 0 Siter
Gjest Teah Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Kakegreier. Ser sånn ut. http://data.bloggplatsen.se/bild/filnamn-8ee13ee10be9db3a56a4456656100f7d49c253372abbf.jpg/version-e166f42465eca66d33ee84dc0a24b9c9/ Ser utrolig digg ut )) Dette ser ut som æbleskiver i Danmark. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 10. november 2009 Forfatter Skrevet 10. november 2009 Dette ser ut som æbleskiver i Danmark. Det er det samme ) 0 Siter
Gjest wiggeno Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Den oppskriften har jeg også sett på nett, men har du prøvd den? Syns det er så mange forskjellige oppskrifter, så alle kan vel ikke være like gode. Jeg har prøvd den, men jeg har ikke prøvd noen andre. Mange oppskrifter inneholder bakepulver og det er ikke min mage så glad i. Jeg synes de er gode Men det er godt mulig det finnes oppskrifter på bedre, bare for å gjøre det vanskelig 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 ''Hvis man ikke får spist opp alle, hvor lenge holder dem seg?'' Uaktuell problemstilling ;-) ''Uaktuell problemstilling ;-)'' Jepp. For øvrig har jeg hatt røra stående i kjøleskapet, og stekt opp flere dagen etter. Og jeg har fryst ned munker med stort hell. Varmes i ovn før servering. Nammenam! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Spnn konsistens- og smaksmessig - ligner det mest på smultringer/berlinerboller eller på pletter/lapper/sveler? Det ligner litt på sveler i smak, men det er litt fastere i konsistensen, og smaker dessuten mye mer av kardemomme. 0 Siter
morsan Skrevet 10. november 2009 Skrevet 10. november 2009 Det ligner litt på sveler i smak, men det er litt fastere i konsistensen, og smaker dessuten mye mer av kardemomme. Takk for svar:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.