Gjest kjedelige middager Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Dine beste/mest brukte lettvinne middager, kom med dem her! Gjerne enkel (og sunn?) dessert også? Her går det stort sett i kyllingfilet og karbonadedeig i ulike varianter til pasta eller ris. Ikke så flink til å bruke potet. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 http://www.doktoronline.no/forum3/bin/show.wa2?MessageId=4190437 0 Siter
brilleslangen Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 To forslag ferdig på under 15 min Favoritten hos oss om vi har det travelt er å bruke en stor nok ildfastform med lokk, snarkokt ris(5min) i det antall porsjoner som trengs, og vann(litt mindre enn risoppskriften sier). Setter ris og vann på kok i mikrobølgeovnen et par minutter. Tar ildfastformen ut og legger Joikakaker(reinsdyrkaker på hermetikkboks) på toppen og kjører hele spetakkelet på full effekt i 5-7 minutter. Og vips er middagen ferdig.lettvint og godt En annen lettvintmiddag vi bruker innimellom er grillpølse kuttet i småbiter og stekt i panne, og makaroni kokt i kjele, og dette spises da med ketschup på. Ikke så verst det heller. :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 To forslag ferdig på under 15 min Favoritten hos oss om vi har det travelt er å bruke en stor nok ildfastform med lokk, snarkokt ris(5min) i det antall porsjoner som trengs, og vann(litt mindre enn risoppskriften sier). Setter ris og vann på kok i mikrobølgeovnen et par minutter. Tar ildfastformen ut og legger Joikakaker(reinsdyrkaker på hermetikkboks) på toppen og kjører hele spetakkelet på full effekt i 5-7 minutter. Og vips er middagen ferdig.lettvint og godt En annen lettvintmiddag vi bruker innimellom er grillpølse kuttet i småbiter og stekt i panne, og makaroni kokt i kjele, og dette spises da med ketschup på. Ikke så verst det heller. :-) ''...legger Joikakaker(reinsdyrkaker på hermetikkboks) på toppen og kjører hele spetakkelet på full effekt i 5-7 minutter. Og vips er middagen ferdig.lettvint og godt'' Godt? Vi hadde joikakaker i helgen i ren desperasjon, jeg mente å huske det var godt fra min barndom, min kjære hadde aldri smakt det. Vel, vi klarte ikke å få i oss en boks på deling engang. Hva i all verden er det de har oppi der for å få den grusomme bismaken? Det er vel noe fårekjøtt i det, i de bollene vi spiste må det ha vært fra en gammel vær... :o/ Aldri mer. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 To forslag ferdig på under 15 min Favoritten hos oss om vi har det travelt er å bruke en stor nok ildfastform med lokk, snarkokt ris(5min) i det antall porsjoner som trengs, og vann(litt mindre enn risoppskriften sier). Setter ris og vann på kok i mikrobølgeovnen et par minutter. Tar ildfastformen ut og legger Joikakaker(reinsdyrkaker på hermetikkboks) på toppen og kjører hele spetakkelet på full effekt i 5-7 minutter. Og vips er middagen ferdig.lettvint og godt En annen lettvintmiddag vi bruker innimellom er grillpølse kuttet i småbiter og stekt i panne, og makaroni kokt i kjele, og dette spises da med ketschup på. Ikke så verst det heller. :-) Tror jeg ville kastet oppi noen frosne brokkolibuketter i den første retten også. 0 Siter
tusseline Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Det er mye mat man kan lage på en halvtime Jasminris skal koke i 15-20 minutter. Til det kan man steke fisk, ha grillet kylling, steke karbonader, lage kjøttkaker i brun saus, steke kjøttdeig, koke/steke pølser osv. osv. Uendelige muliheter. Til dette kan man ha kokt brokkoli, kokt blomkål, salat... Jeg synes ofte det enkleste er det beste når det gjelder grønnsaker. 0 Siter
Gjest trooghåp Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 ESPELID INGRID GA UT EN KOKEBOK..TROR DET VAR IFJOR....MED TITTEL: 300 MIDDAGER LAGET PÅ 30 MINUTTER. Skal kjøpe den selv:o) 0 Siter
Gjest De enkleste vi har Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Alle disse rettene er kjappe. Vel fiskegratengen tar litt tid, men den står jo i ovnen og passer på seg selv. 1) Suppelapskaus med kalkunpølser Skjær et hvitløksfedd eller to i biter. Surr det i panna med en ss olje eller to. Hiv i tre desiliter vann, og en grønnsaksbuljongterning eller to, ha i lapskausblanding fra pose. Skjær opp ca 400 gr kalkunpølser i terninger og ha i gryta. Alt er ferdig på kort tid. Smak til med Provencekrydder og salt og pepper. Serverers med flatbrød. 2) Fiskekaker med pastaskruer. Kok opp pastaskruer. Stek fiskekakene(vi bruker lofotens fra butikken). Server med raspet gulrot, noen rødbetskiver eller ketchjup, evt litt smør. 3) Fiskegrateng med pasta eller potet. Kjøper ferdigpakker med fiskegrateng fra butikken. Koker opp makaroni eller potet. Serveres med raspet gulrot og rødbeter. 4) Kyllingfilet med ris, salat og søt chilisaus. Nam. Den sausen gjør alt. 5) Min mors gamle risotto, absolutt ikke slik superkokkene lager den. Kok opp ris. Stek pølsebiter og løk. Bland sammen med tomatpurre og eventuelt krydder. Server til salat. Kjempegodt. 6) Laks i folie i ovnen. Vi bruker gjennomsiktig stekefolie. Skjær de grønnsakene du vil ha opp i skiver eller små biter, vi skiver potet og gulrot i ganske tynne skiver. . Eks gulrot, potet, broccoli, paprika, løk. Lek laksefiletene oppå(de kan godt være frossen eller halvtint). Ha evt på litt olje eller smør. Krydder. Stek i ca 20 min. Du må google en oppskrift for å finne steketemperatur. Server med ris eller potet og bernasaus eller en ss rømme. 0 Siter
tusseline Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Glemte omelett - med eller uten skinke, grønnsaker (f.eks. løk, paprika, sjampinjong). Grøt. 0 Siter
ariadne Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Hakk hvitløk, legg den i 1-2 dl fløte. Kok fersk pasta (tagliatelle) i 3 min, hell av vannet Snitt opp litt purreløk, ha i pastaen sammen med fløten, gi et oppkok. Kvern litt pepper i. Skjær opp røkt laks i skiver, ha i, og rør rundt. La det ikke koke mer en et øyeblikk, da mister laksen væske og blir for salt. Servér, evt med salat 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2009 Skrevet 17. november 2009 Hakk hvitløk, legg den i 1-2 dl fløte. Kok fersk pasta (tagliatelle) i 3 min, hell av vannet Snitt opp litt purreløk, ha i pastaen sammen med fløten, gi et oppkok. Kvern litt pepper i. Skjær opp røkt laks i skiver, ha i, og rør rundt. La det ikke koke mer en et øyeblikk, da mister laksen væske og blir for salt. Servér, evt med salat NAM! 0 Siter
Speak Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Kyllingsuppe. Alt stekes først, og kokes etterpå. Da går det mye raskere. Kok opp litt vann og legg i 1-2 tomater ca. 1 minutt så du får skoldet dem. Skjæres og puttes tilbake. 1 buljongterning (kylling, høns, grønnsak) + en kvist timian. (Bladene detter av under koking, så jeg pleier å hive oppi en hel kvist. Skjær alt i terninger. Kyllingfilet, løk, hvitløk freses før det legges over i suppevannet. Potet, gulrot, kålrot freses og legges i. Mot sluttet tilsetter jeg også ofte litt blomkål og brokkoli. De gidder jeg ikke å steke ettersom de koker så fort. Smakes til med salt, pepper. Jeg bruker også et urtekrytter som heter örtgårdskrydder tror jeg. (Kjøpt i sverige) Her skreller og kutter jeg samtidig som jeg steker. Derfor går det unna i en feil. Kjempegodt er det også. Og sunt. Kan serveres med brød, rundstykker, flatbrød eller knekkebrød. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Kokeboken "Ti på halv sulten" begynner jo å bli noen år gammel, men den har vi hatt mye glede av!: http://www.bokanmeldelse.com/8203225462 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 ''...legger Joikakaker(reinsdyrkaker på hermetikkboks) på toppen og kjører hele spetakkelet på full effekt i 5-7 minutter. Og vips er middagen ferdig.lettvint og godt'' Godt? Vi hadde joikakaker i helgen i ren desperasjon, jeg mente å huske det var godt fra min barndom, min kjære hadde aldri smakt det. Vel, vi klarte ikke å få i oss en boks på deling engang. Hva i all verden er det de har oppi der for å få den grusomme bismaken? Det er vel noe fårekjøtt i det, i de bollene vi spiste må det ha vært fra en gammel vær... :o/ Aldri mer. Den litt spesielle smaken kommer vel fra reinkjøtt? Husker samedekoren på boksen fra jeg var liten. Da forbant jeg joikakaker med hytta på fjellet, og der smakte all mat godt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Den litt spesielle smaken kommer vel fra reinkjøtt? Husker samedekoren på boksen fra jeg var liten. Da forbant jeg joikakaker med hytta på fjellet, og der smakte all mat godt. Nei, reinkjøtt smaker godt, joika smaker skikkelig stramt, minte meg om da jeg smakte vossakorv for noen år siden. Yæk. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Nei, reinkjøtt smaker godt, joika smaker skikkelig stramt, minte meg om da jeg smakte vossakorv for noen år siden. Yæk. Må innrømme at jeg ikke har smakt Joikakaker på 20 år eller så... 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Må innrømme at jeg ikke har smakt Joikakaker på 20 år eller så... Du har ikke gått glipp av noe. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Hakk hvitløk, legg den i 1-2 dl fløte. Kok fersk pasta (tagliatelle) i 3 min, hell av vannet Snitt opp litt purreløk, ha i pastaen sammen med fløten, gi et oppkok. Kvern litt pepper i. Skjær opp røkt laks i skiver, ha i, og rør rundt. La det ikke koke mer en et øyeblikk, da mister laksen væske og blir for salt. Servér, evt med salat Nam! Noe lignende har jeg laget før, men retten var helt glemt. Skal snart lage det igjen :-). Mener å huske retten jeg laget hadde en skje whisky(!) oppi til slutt for å sette en spiss. 0 Siter
Babette Skrevet 18. november 2009 Skrevet 18. november 2009 Nei, reinkjøtt smaker godt, joika smaker skikkelig stramt, minte meg om da jeg smakte vossakorv for noen år siden. Yæk. Jeg synes joika er godt. Men det må være kokte poteter, kokt rosenkål og tyttebær til. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.