Gå til innhold

muskelknute på livmor


Gjest elllen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest elllen

Jeg har i flere år hatt murring og en følelse av oppfylning på hø. s. I underlivet. Har nettopp vært til GU kontroll og fått vite at jeg har en muskelknute øverst på livmoren på 5,7 cm. Dette forklarer plagene og selv om jeg forstår at dette ikke er farlig, lurer jeg allikevel på om jeg kan få fjernet denne? hilsen kvinne 46 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Muskelknuter kan behandles på to måter. Du kan få den behandling man betegner ’embolisering’ hvor man via et kateter i lysken fører små plastpartikler inn i blodkarret som forsyner muskelknuten med blod. Når den ikke får blodforsynig, går den til grunne. Det er et enkelt inngrep, men er ofte ledsaget av en del smerter. Ofte er man et døgn på sykehus. Det er ikke alle avdelinger som kan tilby en slik behandling. Den andre mulighet er å fjerne hele livmoren men la eggstokkene bli tilbake. Det stopper menstruasjonen, men du vil fortsatt ha hormonproduksjon fra eggstokkene og kommer i overgangsalder til vanlig tid. Fjerning av livmor kan gjøres ved kikkhulsoperasjon i kombinasjon med operasjon via skjeden, alene som inngrep via skjeden eller som åpne bukoperasjon. Du vil være på sykehus i 2-4 dager og ha sykmelding på 3-5 uker avhengig av inngrepet.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...