Gå til innhold

Bestemmer arbeidstaker ferietidspunkt selv?


Gjest hans hansen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest hans hansen

På arbeidsplasser der det ikke er fellesferie (altså kontoret er åpent hele året), er det da slik at arbeidstaker skal høres (evt ha hovedbestemmelsen) for når ferien sin skal tas ut? Jeg tenker på om vedkommende ønsker å ta den ut annet enn i sommerferien feks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Caloni Makaroni

Arbeidsgiver har hovedbestemmelsen. Det er en av tingene arbeidsgiver faktisk kan bestemme HELT. Men det som er vanlig er at arbeidstakerne gir ønsker, og så jobber sjefen det sammen til en slags ferieplan hvor flest mulig blir fornøyde. I de fleste tilfeller vil sjefen bare bli glad for at du vil ta ferien utenom sommeren, ettersom det blir manko på folk på sommeren fordi alle har ferie samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest statsansatt

Hos oss er det sånn at vi blir inndelt i puljer, der vi blir plassert i pulje 1 ett år, pulje 2 neste osv. Pulje 1 har ferie tidlig i juni, siste pulje har ferie sent i september. Dette er fast, men man kan bytte seg i mellom. Dette er altså utgangspunktet. Man kan "selge" ferien sin og ta ferie på et annet tidspunkt.

Jeg jobber i et yrke som er så spesialisert at vi ikke kan ta inn ferievikarer. Derfor er det vanskelig å tilfredsstille alle om man skal få bestemme når man vil ha ferie selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest mallet

Arbeidsgiver kan bestemme, men arbeidstaker har krav på å få ta ut minst 18 dager mellom 1. juni og 1. september, dersom han/hun ønsker det. Det er også noen bestemmelser med hensyn til sammenhengende ferie, arbeidsgiver kan ikke ensidig bestemme at du skal ta to dager her og tre dager der.

Ferieloven: http://www.lovdata.no/all/nl-19880429-021.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lillemus

Jeg _tror_ arbeidsgiver kan kreve at du tar ut hoveddelen av ferien (du har krav på 3 uker i strekk) i perioden mai-september, men om det er greit for arbeidsgiver er det vel ikke noe problem å ta den ellers i året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...