Gå til innhold

Provera under graviditet!


Gjest Malla24
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Malla24

Hei! Jeg er en dame på 24 år som i ett år har prøvd å bli gravid. Det som er problemet er at jeg har for korte lutealfaser, som ofte er på 4 dager. Altså alt for kort til at graviditet kan inntre. Har i ett år hatt eggløsning på syklusdag 18 og menstruasjonen har begynt på dag 21-24. Etter å ha sett dette an en tid, ble fastlegen min og jeg enig om å prøve Provera 5 mg fra dag 20 til dag 32 for å få optimal lengde på lutealfasen, altså 14 dager. Det som nå har skjedd er at jeg er gravid, ob er i dag 4+3. Etter å ha lest mye på internett og egen kunnskap har jeg kommet frem til at siden jeg har har lutealfasedefekt så produserer jeg kanskje ikke progesteron selv... Og derfor er jeg livredd for å slutte med 5 mg Provera. Leser på nett at mange blir anbefalt å fortsette til morkaken selv overtar produksjonen, og det er jo noen uker ut i svangerskapet vel? Mine spørsmål er følgende: 1: Bør jeg fortsette på Provera? I såfall hvor lenge? og skal den da trappes ned før den seponeres helt? 2: Hva er i såfall faren ved fortsette dersom du ikke anbefaler det? 3: Adre gode råd taes i mot med takk! God jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Gratulerer med graviditeten. For å svare kort på dine spørsmål. 1. Du skal ikke fortsette med provera, en normal graviditet vil være i stand til å produsere nok progesteron. Det skal ikke trappes ned, stopp med en gang. 2. Det har vært spekulert på om gestagen-preparater som provera kan gi misdannelser av urinveier hos gutter. Det er ikke avklart, så best ikke å bruke det. 3. Bruk folat 400 mikrogram. Ikke alkohol og røyk, leve normalt og sundt. Lykke til med graviditeten.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...