Gå til innhold

skjønner ikke noe


Gjest leankollen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest leankollen

Dersom man har kjøpt en bolig sammen, men så blir det slutt. Da må jo man flytte om man ikke klarer å betjene den selv. Men er det måter å forsikre seg mot dette? Hvem av partene kan da sitte igjen som vinneren? For om man kjøper seg en større bolig, og det blir slutt, må jo den ene flytte. Hva da med lånet, en person kan jo da ikke klare å betjene det selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillemus

Ved et brudd tar man takst på boligen og får en mulig pris boligen vil kunne gå for ved salg. Med utgangspunkt i denne summen trekker man så fra et evt. lån og den nettosummen man da sitter igjen med deles på to. Denne siste summen er det da den ene parten må kjøpe ut den andre med. Den som da sitter igjen med boligen overtar lånet.

Dersom ingen av partene er i interesserte i å sitte med boligen deles overskuddet av et salg på to (evt. etter en annen brøk om eierskapet ikke er 50/50).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mumitrollet

Nei, når man velger å satse på et liv sammen blir man ofte også gjensisid økonomisk avhengig av hverandre. Jeg og mannen min, for eksempel - ingen av oss kan eie huset vårt alene, men sammen klarer vi det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dorthe

Dattera mi flyttet ut, han overtok lånet og betalte henne tilbake det hun hadde betalt i avdrag og tok rentene som husleie og kjøpte ut det som var hennes som hun ikke kunne få med seg. Resten av det som var hennes tok hun med seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...