Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei,

Jeg ble litt bekymret da jeg leste at olivenoljemerket "Diana" som har blitt trukket fra markedet på grunn av kreftfremkallende stoffer er det samme merket som jeg har brukt regelmessig de siste 8-9 månedene i matlaging. Kan denne bruken være farlig for meg? I såfall hva skal jeg gjøre?

Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed
Skrevet

Jeg vet dessverre ikke nok om hva slags gift som foreligger i olivenoljen, men kanskje du kan kontakte næringsmiddeltilsynet der du bor for nærmere inforamsjon og råd.

Skrevet

Det dreier seg om tjæreforbindelser, kalt PAH, som i visse mengder og ved eksponering over lang tid kan medføre kreftfare.

Det er vel ikke mye å gjøre dersom man allerede har brukt oljene over tid, annet enn å skifte merke. Det er jo ikke en gang sikkert at det var slike forbindelser i den oljen som ble solgt for noen måneder siden.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...