Gå til innhold

Kakehjelp ønskes - haster :)


Anbefalte innlegg

Gjest Ikke kakeræser

Kjære kjøkkendolere, jeg ønsker meg en oppskrift mandelbunn, får man kjøpt hurtigversjon eller må en male og styre selv?

Vaniljekrem oppå den, hvordan?

Jeg vil ha gelatin på toppen. Inni den gelatinen skal jeg ha noe stæsj. Hvordan ordner jeg det slik at det blir et fint gelatinlokk oppå kaken min? Og at hele kaken blir fin i tre lag?

Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? Hvordan funker å lage gelatinlokk oppå en sånn "ferdigkake"?

Heeeeelp, skal til pers i morgen :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/
Del på andre sider

Fortsetter under...

''Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? ''

Har aldri prøvd slik ferdigpose, men antar du kan bruke samme bunn som på ostekake laget fra bunnen av. Nå er det mange år siden jeg gjorde det, men mener å huske at jeg knuste kjeks og nøtter og blandet med smør og krydder.

dersom ferdigposekaka blir like stiv som laget rfra scratc, skulle det vel ikke by på problemer med gelelokk oppå.

Men uansett hva du har under gelelokket, kan du ikke ha 'hva som helst' inni. Det er visse typer frukt som gjør at gele ikke stivner skikkelig, men husker ikke i farta (kiwi?)

candyqueen_83

''Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? ''

Har aldri prøvd slik ferdigpose, men antar du kan bruke samme bunn som på ostekake laget fra bunnen av. Nå er det mange år siden jeg gjorde det, men mener å huske at jeg knuste kjeks og nøtter og blandet med smør og krydder.

dersom ferdigposekaka blir like stiv som laget rfra scratc, skulle det vel ikke by på problemer med gelelokk oppå.

Men uansett hva du har under gelelokket, kan du ikke ha 'hva som helst' inni. Det er visse typer frukt som gjør at gele ikke stivner skikkelig, men husker ikke i farta (kiwi?)

Er det kiwi og ananas tro?

mandelbunn 200g mandler, 200g melis 4-5 eggehviter , 1 ts bakepulver. Bland mandler,melis og bakepulver godt. Tilsett stivpiskede eggehviter. stekes v 180 grader i 35 minutt.

Bruker papir i bunnen på en rund form, smører ikke kantene, da henger kaken fast i kantene og blir helt flat og jevn når den er avkjølt.

Ha på de andre lagene oppi den formen. når gelatinen er stiv, ville jeg skjært rundt kanten med kniv, og tatt bort ringen rundt. Nå har du en kake som står på et papir. sett kaken på fatet du ønsker og "rull" bort papiret samtidig som du holder kaken på den plassen du ønsker. Dette har jeg gjort med vellykket resultat.

Eller du tar kaken ut av formen og setter den på et fat,og setter tilbake ringen før du fyller i krem og gelatin .

Ellers bruker jeg lage moccakrem til den bunnen da får man brukt plommene i eggene også.

Lykke til

Gjest Ikke kakeræser

Jeg smeller til med en egenlaget kake og jeg gleder meg.

Vurderer også vaniljefyll, men må finne ut hvordan jeg ordner det. Regner med at jeg får kjøpt slikt fyll som blir hardt nogenlunde ferdig i butikken?

Så da blir det mandelbunn, et eller annet i midten (kanskje vanilje) men store sjangser for ost eller fromasj) og så bær på toppen (røde bær) og litt gelatin for å holde sammen greiene

Nam, håper jeg at jeg kan si da :)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...