Gjest Ikke kakeræser Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Kjære kjøkkendolere, jeg ønsker meg en oppskrift mandelbunn, får man kjøpt hurtigversjon eller må en male og styre selv? Vaniljekrem oppå den, hvordan? Jeg vil ha gelatin på toppen. Inni den gelatinen skal jeg ha noe stæsj. Hvordan ordner jeg det slik at det blir et fint gelatinlokk oppå kaken min? Og at hele kaken blir fin i tre lag? Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? Hvordan funker å lage gelatinlokk oppå en sånn "ferdigkake"? Heeeeelp, skal til pers i morgen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 ''Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? '' Har aldri prøvd slik ferdigpose, men antar du kan bruke samme bunn som på ostekake laget fra bunnen av. Nå er det mange år siden jeg gjorde det, men mener å huske at jeg knuste kjeks og nøtter og blandet med smør og krydder. dersom ferdigposekaka blir like stiv som laget rfra scratc, skulle det vel ikke by på problemer med gelelokk oppå. Men uansett hva du har under gelelokket, kan du ikke ha 'hva som helst' inni. Det er visse typer frukt som gjør at gele ikke stivner skikkelig, men husker ikke i farta (kiwi?) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/#findComment-2901166 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 ''Og, ferdigposene til ostekake har jeg hørt litt skryt om. Hva slags bunn bruker man til dem? '' Har aldri prøvd slik ferdigpose, men antar du kan bruke samme bunn som på ostekake laget fra bunnen av. Nå er det mange år siden jeg gjorde det, men mener å huske at jeg knuste kjeks og nøtter og blandet med smør og krydder. dersom ferdigposekaka blir like stiv som laget rfra scratc, skulle det vel ikke by på problemer med gelelokk oppå. Men uansett hva du har under gelelokket, kan du ikke ha 'hva som helst' inni. Det er visse typer frukt som gjør at gele ikke stivner skikkelig, men husker ikke i farta (kiwi?) Er det kiwi og ananas tro? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/#findComment-2901176 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Er det kiwi og ananas tro? Ja, det var de to jeg tenkte på også, men skrev kun den ene :-) Men kan ikke garantere noe! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/#findComment-2901181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
l@bamba Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 mandelbunn 200g mandler, 200g melis 4-5 eggehviter , 1 ts bakepulver. Bland mandler,melis og bakepulver godt. Tilsett stivpiskede eggehviter. stekes v 180 grader i 35 minutt. Bruker papir i bunnen på en rund form, smører ikke kantene, da henger kaken fast i kantene og blir helt flat og jevn når den er avkjølt. Ha på de andre lagene oppi den formen. når gelatinen er stiv, ville jeg skjært rundt kanten med kniv, og tatt bort ringen rundt. Nå har du en kake som står på et papir. sett kaken på fatet du ønsker og "rull" bort papiret samtidig som du holder kaken på den plassen du ønsker. Dette har jeg gjort med vellykket resultat. Eller du tar kaken ut av formen og setter den på et fat,og setter tilbake ringen før du fyller i krem og gelatin . Ellers bruker jeg lage moccakrem til den bunnen da får man brukt plommene i eggene også. Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/#findComment-2901186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ikke kakeræser Skrevet 13. februar 2010 Del Skrevet 13. februar 2010 Jeg smeller til med en egenlaget kake og jeg gleder meg. Vurderer også vaniljefyll, men må finne ut hvordan jeg ordner det. Regner med at jeg får kjøpt slikt fyll som blir hardt nogenlunde ferdig i butikken? Så da blir det mandelbunn, et eller annet i midten (kanskje vanilje) men store sjangser for ost eller fromasj) og så bær på toppen (røde bær) og litt gelatin for å holde sammen greiene Nam, håper jeg at jeg kan si da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342838-kakehjelp-%C3%B8nskes-haster/#findComment-2901258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.