Gå til innhold

Bolledeig ønskes - haster den også ;)


Anbefalte innlegg

Gjest Ingen bolleræser heller

Og boller, har forlagt min nydelige bolledeig og da er det såååå vanskelig å bruke en ny :(

Men jeg orker simpelthen ikke saumfare hele kåken i leten etter den så derfor:

Har du en gooooood bolledeigoppskrift å gi meg? Smakfulle gode boller, liker dem sånn "trykkeflate - aktige" Altså ingen smulebolle her i gården ;)

Ille glad for hjelp altså :)

Fortsetter under...

Oppskriften jeg bruker er dobbel her, men bankers... hev godt både før utbaking og før bollene stekes.

2 kg mel

3 dl sukker

2 pakker tørrgjær

ca 1 ts salt

300 gram smeltet margarin

12 dl skummet melk (eller en liter melk og to dl vann)

kardemomme etter smak - ca to-tre teskjeer.

Rør sammen alt det tørre. Smelt smøret og hell i melka. Varm dette til ca 40 grader, litt varmere enn kroppstemperatur.

Heves både før og etter utbaking. Evt. hev det ene brettet ved å sette det i kald ovn, og sette på 100 grader. Deretter ta dem ut og pensle med vispet egg, gjerne blandet med litt vann, og stek dem på ca 180 grader til de blir gyldne på farge.

Disse er knallgode, men bør fryses når de er avkjølt. Blir som nystekte igjen, dersom de varmes opp på 100 grader før servering.

Disse er helt supre - ingen smuleboller her ;)

Dette trenger du til

20 boller

100 g smør, romtemperert

ca. 575 g hvetemel

90 g sukker

½ ts bakepulver

¼ ts salt

1 pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr

3 ½ dl melk, 37 grader

ev. rosiner

1 egg til pensling

Smuldre sammen smøret og mesteparten av hvetemelet, enten for hånd eller i en food processor. La litt av melet være igjen for tilpassing av deigen etterpå. Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær, hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først. Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet. Elt deigen sammen til den blir blank og glatt.

Legg et kjøkkenklede over bakebollen og la deigen heve på et lunt og varmt sted til den har blitt dobbel så stor. Det tar omlag 45 minutter. I mellomtiden legger du bakepapir på et stekebrett.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene, drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i 20 like store biter. Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet.

Legg kjøkkenkledet over bollene og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Visp sammen egget og pensle bollene før du setter dem inn på nest nederste rille i stekeovnen. Stekes i 12-14 minutter, til de er fint brune på oversiden. Sjekk undersiden av bollene for å se om de er gjennomstekte. Legg bollene over på en bakerist til avkjøling.

Kos deg!

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...