Gjest Ingen bolleræser heller Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Og boller, har forlagt min nydelige bolledeig og da er det såååå vanskelig å bruke en ny Men jeg orker simpelthen ikke saumfare hele kåken i leten etter den så derfor: Har du en gooooood bolledeigoppskrift å gi meg? Smakfulle gode boller, liker dem sånn "trykkeflate - aktige" Altså ingen smulebolle her i gården Ille glad for hjelp altså 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Line Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Oppskriften jeg bruker er dobbel her, men bankers... hev godt både før utbaking og før bollene stekes. 2 kg mel 3 dl sukker 2 pakker tørrgjær ca 1 ts salt 300 gram smeltet margarin 12 dl skummet melk (eller en liter melk og to dl vann) kardemomme etter smak - ca to-tre teskjeer. Rør sammen alt det tørre. Smelt smøret og hell i melka. Varm dette til ca 40 grader, litt varmere enn kroppstemperatur. Heves både før og etter utbaking. Evt. hev det ene brettet ved å sette det i kald ovn, og sette på 100 grader. Deretter ta dem ut og pensle med vispet egg, gjerne blandet med litt vann, og stek dem på ca 180 grader til de blir gyldne på farge. Disse er knallgode, men bør fryses når de er avkjølt. Blir som nystekte igjen, dersom de varmes opp på 100 grader før servering. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/#findComment-2901157 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annabeth Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Disse er helt supre - ingen smuleboller her Dette trenger du til 20 boller 100 g smør, romtemperert ca. 575 g hvetemel 90 g sukker ½ ts bakepulver ¼ ts salt 1 pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr 3 ½ dl melk, 37 grader ev. rosiner 1 egg til pensling Smuldre sammen smøret og mesteparten av hvetemelet, enten for hånd eller i en food processor. La litt av melet være igjen for tilpassing av deigen etterpå. Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær, hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først. Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet. Elt deigen sammen til den blir blank og glatt. Legg et kjøkkenklede over bakebollen og la deigen heve på et lunt og varmt sted til den har blitt dobbel så stor. Det tar omlag 45 minutter. I mellomtiden legger du bakepapir på et stekebrett. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene, drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i 20 like store biter. Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet. Legg kjøkkenkledet over bollene og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Visp sammen egget og pensle bollene før du setter dem inn på nest nederste rille i stekeovnen. Stekes i 12-14 minutter, til de er fint brune på oversiden. Sjekk undersiden av bollene for å se om de er gjennomstekte. Legg bollene over på en bakerist til avkjøling. Kos deg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/#findComment-2901227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bollemusa Skrevet 13. februar 2010 Del Skrevet 13. februar 2010 Oppskrifta bak på den røde tørrgjærpakken blir helt kanonbra! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/#findComment-2901250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ingen bolleræser heller Skrevet 13. februar 2010 Del Skrevet 13. februar 2010 Nå blir det deilige boller på oss alikavel ser det ut til Tusen takk for bidragene 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/#findComment-2901256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest J31! Skrevet 13. februar 2010 Del Skrevet 13. februar 2010 Boller på 1 2 3 - komplett pakke på Rema! De er knallgode. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/342839-bolledeig-%C3%B8nskes-haster-den-ogs%C3%A5/#findComment-2901270 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.