Gå til innhold

Scampi


Anbefalte innlegg

Gjest Shira :o)

Jeg har så idetørke på matlaging om dagen at det er nesten flaut. Jeg har scampi som jeg vil ha en dag, men kommer ikke på helt hva jeg vil lage. Har kjøpt inn scampi, så akkurat den biten er klar.

Vi spiser så og si alt, eneste er at jeg ikke liker sursøtt. Så har du en god oppskrift på wok med scampi, scampigryte, eller hva som helst, del den gjerne. :o)

Jeg woker mye, men ser at de siste gangene har det gått mye i det samme, så jeg trenger litt input. Både sambo og guttungen lurte på om ikke det snart hadde vært godt med noe annet enn stekt spaghetti med woket svinekjøtt og grønnsaker, eller kylling/svinewok med pasta eller ris. *rødme*

Skylder på at jeg er opptatt med å skrive en stor oppgave om dagen *ser uskyldig ut* ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Persille1365381127

Du kan bytte ut svin, okse og kylling i alle matretter med scampi :)

Jeg tror nesten ikke jeg kan komme på noe du ikke kan bruke scampi i...?

Om du mangler idéer kan det være greit å se på ferdigmaten i hyllene, Fjordlands f.eks. Da får du kanskje noen idéer :) Alternativt, se på folderne på Rema, der har de jo tips om middag til to voksne og to barn for under 100 kroner hver dag om jeg ikke husker feil?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/#findComment-2920614
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Du kan bytte ut svin, okse og kylling i alle matretter med scampi :)

Jeg tror nesten ikke jeg kan komme på noe du ikke kan bruke scampi i...?

Om du mangler idéer kan det være greit å se på ferdigmaten i hyllene, Fjordlands f.eks. Da får du kanskje noen idéer :) Alternativt, se på folderne på Rema, der har de jo tips om middag til to voksne og to barn for under 100 kroner hver dag om jeg ikke husker feil?

Jo, men problemet er jo at jeg bruker samme grønnsaker, samme krydder og samme saus. Jeg trenger input! ;o)

Rema har sånn kampanje ja, tror det er italiensk mat som er i fokus nå.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/#findComment-2920624
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Scampi er kjempegodt med hvitløk og/eller ingefær, og/eller østersaus (kan brukes til veldig mye).

Østersaus er utrolig fin til å steke kjøtt med.

Med vennlig hilsen

Østersaus er lenge siden jeg har brukt, det er snadder *noterer på handlelista*

Hvitløk er must. Ingefær er også lenge siden jeg har hatt, siden jeg drakk så mye ingefærte i en periode da jeg var så kvalm, så jeg fikk litt nok. *noterer litt mer på lista siden hukommelse er ett ord jeg bare har hørt snakk om*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/#findComment-2920631
Del på andre sider

Persille1365381127

[quote name=Shira :o)' timestamp='1269210571' post='4326651]

Jo, men problemet er jo at jeg bruker samme grønnsaker, samme krydder og samme saus. Jeg trenger input! ;o)

Rema har sånn kampanje ja, tror det er italiensk mat som er i fokus nå.

Nuh. Men da ser på Blue Dragon-posene neste gang du er i butikken. Schezuan og Oyster funker bra på Scampi om det ikke er blant de du allerede bruker? Ta med deg et lite knippe poser, så kan du variere litt :) Mangochutney er også godt!

Grønsaker; man velger jo det samme fordi det er lettvint. Men bruker du frosne eller ferske? Bruker du frosne får du bare være flink til å ta forskjellige poser.

Med ferske kan du jo egentlig bruke alle grønsaker; gulrøtter, kålrot, squash, aubergin, paprika, løk, sukkererter, selleri, purre, sellerirot, mango og potetbiter.

Om du legger til minimais, vannkastanjer, bønnespirer og andre boksprodukter - så har du en god miks :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/#findComment-2920639
Del på andre sider

Annonse

Gjest Shira :o)

Nuh. Men da ser på Blue Dragon-posene neste gang du er i butikken. Schezuan og Oyster funker bra på Scampi om det ikke er blant de du allerede bruker? Ta med deg et lite knippe poser, så kan du variere litt :) Mangochutney er også godt!

Grønsaker; man velger jo det samme fordi det er lettvint. Men bruker du frosne eller ferske? Bruker du frosne får du bare være flink til å ta forskjellige poser.

Med ferske kan du jo egentlig bruke alle grønsaker; gulrøtter, kålrot, squash, aubergin, paprika, løk, sukkererter, selleri, purre, sellerirot, mango og potetbiter.

Om du legger til minimais, vannkastanjer, bønnespirer og andre boksprodukter - så har du en god miks :)

Blitt mye av den chop sueysausen i det siste, skal raske med meg flere neste gang. Jeg bruker kun ferske grønnsaker.

Jeg skal rett og slett ta meg en tur på Meny, den butikken her har en stor grøntdisk, og så plukke litt diverse. Jeg sliter med næringen for tiden, så jeg har mistet litt piffen på å lage mat. Så jeg kan rett og slett handle inn en del forskjellige, og så kan jeg la sambo lage maten.

Jeg tåler så og si ingenting lengre, så det er litt slitsomt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/344641-scampi/#findComment-2920660
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...