Gå til innhold

Hvor lenge holder sjokoladekake seg i fryseren?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Alt man produserer og fryser selv er uten holdbarhetsstempel, og dermed evigvarende...

Tror jeg ville ha kastet sjokoladekake etter et halvt års tid, men multene mine kaster jeg aldri. Samme hvor gamle de måtte bli! Tar meg på tak av og til og lager likør av bær som er eldre enn 5 år ;)

Annonse

*hehe* Husker jeg bakte bladkrans en gang og sa til han jeg da bodde sammen med at jeg skulle putte den ene kransen i fryseren. Han så vantro på meg:"I fryseren?!" Kransen kom aldri så langt...

Her er det sjeldent sjokoladekaker når fryseren... Og veldig sjeldent de blir liggende særlig lenge, men jeg vil tro at om du pakker den skikkelig lufttett så holder den seg fint i et år.

candyqueen_83

*hehe* Husker jeg bakte bladkrans en gang og sa til han jeg da bodde sammen med at jeg skulle putte den ene kransen i fryseren. Han så vantro på meg:"I fryseren?!" Kransen kom aldri så langt...

Her er det sjeldent sjokoladekaker når fryseren... Og veldig sjeldent de blir liggende særlig lenge, men jeg vil tro at om du pakker den skikkelig lufttett så holder den seg fint i et år.

Samme her. Kaker blir det ikke mye av i fryseren. Det er god plass i magene våre . Haha :o)

Det er ganske mye fett i en sjokoladekake og det kan harskne.

Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-)

Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.

Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-)

Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.

''Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.''

Jeg er overhodet ikke hysterisk når det kommer til matvarer og min kjære er enda mindre hysterisk enn meg og spiser ting jeg nekter å spise. Jeg er dog skeptisk til kylling og fisk som har ligget en stund.

Ellers går det meste ned - for en ukes tid siden brukte jeg melk som hadde gått ut på dato 2 _uker_ tidligere og den var akkurat like fin! Brukte den i pannekakerøe da, ikke som drikkemelk. Det der er litt merkelig forresten, noen ganger blir melka sur og tykk omtrent før den går ut på dato og andre ganger er den like fin selv to uker etter best-før-dato. Snodig.

''Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.''

Jeg er overhodet ikke hysterisk når det kommer til matvarer og min kjære er enda mindre hysterisk enn meg og spiser ting jeg nekter å spise. Jeg er dog skeptisk til kylling og fisk som har ligget en stund.

Ellers går det meste ned - for en ukes tid siden brukte jeg melk som hadde gått ut på dato 2 _uker_ tidligere og den var akkurat like fin! Brukte den i pannekakerøe da, ikke som drikkemelk. Det der er litt merkelig forresten, noen ganger blir melka sur og tykk omtrent før den går ut på dato og andre ganger er den like fin selv to uker etter best-før-dato. Snodig.

Jeg er absolutt ikke av dem som er minst hysterisk når det gjelder holdbarhet på mat. Men jeg prøver å bruke sunn fornuft og luktesansen uten å henge meg for mye opp i datomerkingen. Og det går alltid bra:-)

Akkurat når det gjelder melk, så har jeg samme erfaring som deg. Den kan holde seg kjempegodt i lange tider, og den kan surne fortere enn man tror:-) Og det samme gjelder fløte.

Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.

Annonse

Jeg er absolutt ikke av dem som er minst hysterisk når det gjelder holdbarhet på mat. Men jeg prøver å bruke sunn fornuft og luktesansen uten å henge meg for mye opp i datomerkingen. Og det går alltid bra:-)

Akkurat når det gjelder melk, så har jeg samme erfaring som deg. Den kan holde seg kjempegodt i lange tider, og den kan surne fortere enn man tror:-) Og det samme gjelder fløte.

Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.

''Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.''

Når det gjelder brødmat og grønnsaker i fryseren har jeg ingen betenkeligheter. Men fisk og kjøtt holder seg ikke evig i fryseren heller. Jeg tinte en gang pølser som hadde gått ut på dato for over ett år siden og de gikk rett i søpla, de luktet slett ikke godt selv om de hadde ligget i fryseren hele tiden.

''Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.''

Når det gjelder brødmat og grønnsaker i fryseren har jeg ingen betenkeligheter. Men fisk og kjøtt holder seg ikke evig i fryseren heller. Jeg tinte en gang pølser som hadde gått ut på dato for over ett år siden og de gikk rett i søpla, de luktet slett ikke godt selv om de hadde ligget i fryseren hele tiden.

Det går vel mer på smak enn på reell helsefare :-) Jo fetere matvarer, jo mindre holdbarhet i fryseren, uten at de taper seg i smak. Eller smaker av harskt fett...Grøss:-(

Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-)

Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.

''Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-)

Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.''

Men trådstarter spurte jo ikke bare om når kaka blir farlig å spise, men også om kvaliteten, og Lillemus svarte på det sistnevnte.

Det at man kaster en gammel kake fordi den er harsk, men ikke farlig, kan vel neppe kalles hysterisk.

Forøvrig er jeg helt enig med deg som sagt et annet sted i denne tråden at kaka neppe blir farlig å spise, selv ved lng tids frysing. Men redusert kvalitet kan det jo bli, selv om jeg ikke har noen formening om hvor kort/lang tid det kan ta .-)

''Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-)

Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.''

Men trådstarter spurte jo ikke bare om når kaka blir farlig å spise, men også om kvaliteten, og Lillemus svarte på det sistnevnte.

Det at man kaster en gammel kake fordi den er harsk, men ikke farlig, kan vel neppe kalles hysterisk.

Forøvrig er jeg helt enig med deg som sagt et annet sted i denne tråden at kaka neppe blir farlig å spise, selv ved lng tids frysing. Men redusert kvalitet kan det jo bli, selv om jeg ikke har noen formening om hvor kort/lang tid det kan ta .-)

Jeg reagerte bare på at en sjokoladekake kunne bli "farlig" å spise, verken mer elle mindre. Og hvis noen tror at en sjokoladekake noensinne kan blir "farlig" å spise etter x antall år i fryseren, så mener jeg hysteriet har nådd oss til fulle.

For det er klart at jo mer matvarer vi kaster, jo mer tjener de som produserer matvarene :-(

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...