Gjest gomle Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 altså før den begynner å smake dårlig eller blir farlig å spise. Noen som vet? 0 Siter
løvinne71 Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Regner med at det tar ganske lang tid før den blir "farlig" å spise. Den begynner nok å smake dårlig i god tid før det... Avhengig av hvordan den er pakket inn, vil jeg tro den kan holde seg i et år eller mere.. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Her oppholder sjokoladekaken seg i fryseren maksimalt i en ukestid eller så. Nei, for å være alvorlig, så kan bakverk oppbevares i fryseren i 1-3 måneder. 0 Siter
blanke ark Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Alt man produserer og fryser selv er uten holdbarhetsstempel, og dermed evigvarende... Tror jeg ville ha kastet sjokoladekake etter et halvt års tid, men multene mine kaster jeg aldri. Samme hvor gamle de måtte bli! Tar meg på tak av og til og lager likør av bær som er eldre enn 5 år 0 Siter
Tonette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Jeg hadde sjokoladekake i fryseren i 1 år. Jeg trodde at det var for lenge, men den smakte like godt den :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 *hehe* Husker jeg bakte bladkrans en gang og sa til han jeg da bodde sammen med at jeg skulle putte den ene kransen i fryseren. Han så vantro på meg:"I fryseren?!" Kransen kom aldri så langt... Her er det sjeldent sjokoladekaker når fryseren... Og veldig sjeldent de blir liggende særlig lenge, men jeg vil tro at om du pakker den skikkelig lufttett så holder den seg fint i et år. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 *hehe* Husker jeg bakte bladkrans en gang og sa til han jeg da bodde sammen med at jeg skulle putte den ene kransen i fryseren. Han så vantro på meg:"I fryseren?!" Kransen kom aldri så langt... Her er det sjeldent sjokoladekaker når fryseren... Og veldig sjeldent de blir liggende særlig lenge, men jeg vil tro at om du pakker den skikkelig lufttett så holder den seg fint i et år. Samme her. Kaker blir det ikke mye av i fryseren. Det er god plass i magene våre . Haha ) 0 Siter
Colette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Jeg skjønner ikke helt når en sjokoladekake kan blir farlig å spise. Mindre god enn den var som nybakt er kanskje toppen av det som kan oppleves:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Jeg skjønner ikke helt når en sjokoladekake kan blir farlig å spise. Mindre god enn den var som nybakt er kanskje toppen av det som kan oppleves:-) Det er ganske mye fett i en sjokoladekake og det kan harskne. 0 Siter
Colette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Det er ganske mye fett i en sjokoladekake og det kan harskne. Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-) Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet. 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-) Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet. ''Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.'' Jeg er overhodet ikke hysterisk når det kommer til matvarer og min kjære er enda mindre hysterisk enn meg og spiser ting jeg nekter å spise. Jeg er dog skeptisk til kylling og fisk som har ligget en stund. Ellers går det meste ned - for en ukes tid siden brukte jeg melk som hadde gått ut på dato 2 _uker_ tidligere og den var akkurat like fin! Brukte den i pannekakerøe da, ikke som drikkemelk. Det der er litt merkelig forresten, noen ganger blir melka sur og tykk omtrent før den går ut på dato og andre ganger er den like fin selv to uker etter best-før-dato. Snodig. 0 Siter
Colette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 ''Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.'' Jeg er overhodet ikke hysterisk når det kommer til matvarer og min kjære er enda mindre hysterisk enn meg og spiser ting jeg nekter å spise. Jeg er dog skeptisk til kylling og fisk som har ligget en stund. Ellers går det meste ned - for en ukes tid siden brukte jeg melk som hadde gått ut på dato 2 _uker_ tidligere og den var akkurat like fin! Brukte den i pannekakerøe da, ikke som drikkemelk. Det der er litt merkelig forresten, noen ganger blir melka sur og tykk omtrent før den går ut på dato og andre ganger er den like fin selv to uker etter best-før-dato. Snodig. Jeg er absolutt ikke av dem som er minst hysterisk når det gjelder holdbarhet på mat. Men jeg prøver å bruke sunn fornuft og luktesansen uten å henge meg for mye opp i datomerkingen. Og det går alltid bra:-) Akkurat når det gjelder melk, så har jeg samme erfaring som deg. Den kan holde seg kjempegodt i lange tider, og den kan surne fortere enn man tror:-) Og det samme gjelder fløte. Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Jeg er absolutt ikke av dem som er minst hysterisk når det gjelder holdbarhet på mat. Men jeg prøver å bruke sunn fornuft og luktesansen uten å henge meg for mye opp i datomerkingen. Og det går alltid bra:-) Akkurat når det gjelder melk, så har jeg samme erfaring som deg. Den kan holde seg kjempegodt i lange tider, og den kan surne fortere enn man tror:-) Og det samme gjelder fløte. Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt. ''Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.'' Når det gjelder brødmat og grønnsaker i fryseren har jeg ingen betenkeligheter. Men fisk og kjøtt holder seg ikke evig i fryseren heller. Jeg tinte en gang pølser som hadde gått ut på dato for over ett år siden og de gikk rett i søpla, de luktet slett ikke godt selv om de hadde ligget i fryseren hele tiden. 0 Siter
Colette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 ''Men mat som ligger i fryseren taper seg jo kun smaksmessig, og representer ingen fare mht helse, så vidt jeg har skjønt.'' Når det gjelder brødmat og grønnsaker i fryseren har jeg ingen betenkeligheter. Men fisk og kjøtt holder seg ikke evig i fryseren heller. Jeg tinte en gang pølser som hadde gått ut på dato for over ett år siden og de gikk rett i søpla, de luktet slett ikke godt selv om de hadde ligget i fryseren hele tiden. Det går vel mer på smak enn på reell helsefare :-) Jo fetere matvarer, jo mindre holdbarhet i fryseren, uten at de taper seg i smak. Eller smaker av harskt fett...Grøss:-( 0 Siter
morsan Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-) Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet. ''Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-) Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.'' Men trådstarter spurte jo ikke bare om når kaka blir farlig å spise, men også om kvaliteten, og Lillemus svarte på det sistnevnte. Det at man kaster en gammel kake fordi den er harsk, men ikke farlig, kan vel neppe kalles hysterisk. Forøvrig er jeg helt enig med deg som sagt et annet sted i denne tråden at kaka neppe blir farlig å spise, selv ved lng tids frysing. Men redusert kvalitet kan det jo bli, selv om jeg ikke har noen formening om hvor kort/lang tid det kan ta .-) 0 Siter
Colette Skrevet 26. mars 2010 Skrevet 26. mars 2010 ''Harsknet fett er da ikke "farlig". Det smaker bare ikke noe godt :-) Jeg synes det er på tide at man prøver å nyansere litt når det kommer til matvarer, og hysteriet med holdbarhet.'' Men trådstarter spurte jo ikke bare om når kaka blir farlig å spise, men også om kvaliteten, og Lillemus svarte på det sistnevnte. Det at man kaster en gammel kake fordi den er harsk, men ikke farlig, kan vel neppe kalles hysterisk. Forøvrig er jeg helt enig med deg som sagt et annet sted i denne tråden at kaka neppe blir farlig å spise, selv ved lng tids frysing. Men redusert kvalitet kan det jo bli, selv om jeg ikke har noen formening om hvor kort/lang tid det kan ta .-) Jeg reagerte bare på at en sjokoladekake kunne bli "farlig" å spise, verken mer elle mindre. Og hvis noen tror at en sjokoladekake noensinne kan blir "farlig" å spise etter x antall år i fryseren, så mener jeg hysteriet har nådd oss til fulle. For det er klart at jo mer matvarer vi kaster, jo mer tjener de som produserer matvarene :-( 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.