Gå til innhold

mandelbunn - steketid????


Anbefalte innlegg

Gjest sjøstjerna
Skrevet

3 eggehviter + 150 g sukker + 150 mandler.

Oppskriften sier 40 min på 170 C. Men er det rett?

Hvor lenge ville du stekt en slik bunn (22 cm)?

Fortsetter under...

Gjest sjøstjerna
Skrevet

12-14 minutt...

Kan man kjenne på den med feks fyrstikk- og således bestemme om den er ferdig?

Gjest høstløv
Skrevet

Google litt på "mandelbunn" og så vil du få opp noen alternativer, som du kanskje kan gjøre bruk av.

Gjest sjøstjerna
Skrevet

Google litt på "mandelbunn" og så vil du få opp noen alternativer, som du kanskje kan gjøre bruk av.

Det var det jeg gjorde- og fikk steketid fra 20-45 minutt...

Gjest høstløv
Skrevet

Det var det jeg gjorde- og fikk steketid fra 20-45 minutt...

Ja, og det var forskjellig mengde på ingrediensene og forskjellige grader på ovnen. Så det var ikke helt til å bli klok på.

Annonse

blanke ark
Skrevet

Kan man kjenne på den med feks fyrstikk- og således bestemme om den er ferdig?

Det har jeg aldri prøvd. Men selv syns jeg det er mye bedre med mandelbunn som er litt myk og seig, heller enn at den blir tørr og hard. Når jeg lager suksessterte så er 12-14 min fast steiketid.

blanke ark
Skrevet

Kan man kjenne på den med feks fyrstikk- og således bestemme om den er ferdig?

Rettelse: 12-20 minutt på 180 grader. Jeg pleier å lage to små bunner av 200g mandler+1ss hvetemel, 5 eggehviter og 150 g melis. Bunnene steikes samtidig på oppgitt tid og temperatur, og da blir de myke, gode og gjennomstekt. Tipper jeg har dem der inne 16 min, for å komme midt mellom minimum og maksimum ;)

Skrevet

Det høres riktig ut, en slik bunn skal være litt seig i midten. :o)

Skrevet

12-14 minutt...

12-14 min?! Da er den nok for rå inni.

Jeg steker noen helt tynne nøttebunner i 13 min, men da er det 1/3 av den mengden der pr. bunn.

blanke ark
Skrevet

12-14 min?! Da er den nok for rå inni.

Jeg steker noen helt tynne nøttebunner i 13 min, men da er det 1/3 av den mengden der pr. bunn.

Jeg retta det til 12-20 min, og den er ikke rå inni. Myk, men stekt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...