Lillemus Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Ok, takk "Oppskriften" på Toglis linser er herved skrevet inn i min nye lav-karbo-kokebok. ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Hva med grovt rugbrød og brød med solsikkekjerner? Er det ikke hovedsakelig loff / lyst brød man bør unngå`? Det kommer jo an på hvor lavt i karbohydratinntak man legger seg. Selv spiser jeg altså litt sene karbohydrater og spiser gjerne 1-2 skiver av dette brødet daglig: http://www.mollerens.no/produkter/fibra/fibra_fullkornsbrod.html Hiver oppi litt ekstra valnøtter, solsikkefrø, linfrø og kruskakli. ) Blir kjempegodt synes jeg, men dessverre er det ikke så enkelt å få tak i, har funnet det bare på en butikk. Det inneholder 32,1 g karbohydrater pr. 100 g brød og om en skive er på ca. 35 gram blir det rundt 12 kh pr. skive. Funker fint for meg, men for de som ikke skal ha mer enn 15-20 kh pr. dag går det ikke. 0 Siter
Gjest uli Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Får du i deg nok fett? Ikke bruk magre eller light-produkter! 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Får du i deg nok fett? Ikke bruk magre eller light-produkter! Satser ikke på lettprodukter nei, utenom yoplait-yoghurten. melkefett er uansett ikke av det beste. :-) 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Ser flere har kommentert at du spiser ris. Istedetfor ris kan du f.eks. kjøpe røde linser. Det går kjapt å koke dem. Selv liker jeg dem når de er litt "overkokte". Jeg heller av vannet og blander i presset hvitløk, yoghurt naturell, krydder etc og blander alt til en mos. Nydelig til f.eks. woket sitronmarinert laks med wokede grønnsaker som f.eks. paprika til Hm, spennende blanding! Jeg bruker en del grønne linser, de smaker "naturlig pepret". Er de røde noe lignende på smak? 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Baker brød selv med helkorn surmelk grov rug og spelt 50% og hvetemel 50% Ingen sukker eller salt. Og jeg er glad i brødskive med gulost og tomat.. namnam. Å, det var slike brød jeg også laget, før.... Savner det. :-( 0 Siter
EnolaGay Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Man bruker masse meierismør f.eks. Litt seterrømme/creme fraiche, fete oster, fløte ) Hm. Må lese mer om dette tror jeg, og høre om mannen er motivert. Han er ti kilo for tung. 0 Siter
EnolaGay Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 "Oppskriften" på Toglis linser er herved skrevet inn i min nye lav-karbo-kokebok. ) Selvfølgelig...! KOKEBOK. *treig* Det var lurt. :0) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 "Oppskriften" på Toglis linser er herved skrevet inn i min nye lav-karbo-kokebok. ) Vel bekomme 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Hm, spennende blanding! Jeg bruker en del grønne linser, de smaker "naturlig pepret". Er de røde noe lignende på smak? De grønne er også gode Tror kanskje de røde er litt mildere på smak og dermed ekstra gode med diverse krydderblandinger i? 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Hm. Må lese mer om dette tror jeg, og høre om mannen er motivert. Han er ti kilo for tung. Du kan hilse ham fra gubben her og si at man kan lage fantastisk gode middager med lavkarbo! Tekakene til LenaBeatrice har jeg ikke fått ham til å smake ennå, er i tvil om det er noe for ham. 0 Siter
morsan Skrevet 18. juni 2010 Skrevet 18. juni 2010 Det kommer jo an på hvor lavt i karbohydratinntak man legger seg. Selv spiser jeg altså litt sene karbohydrater og spiser gjerne 1-2 skiver av dette brødet daglig: http://www.mollerens.no/produkter/fibra/fibra_fullkornsbrod.html Hiver oppi litt ekstra valnøtter, solsikkefrø, linfrø og kruskakli. ) Blir kjempegodt synes jeg, men dessverre er det ikke så enkelt å få tak i, har funnet det bare på en butikk. Det inneholder 32,1 g karbohydrater pr. 100 g brød og om en skive er på ca. 35 gram blir det rundt 12 kh pr. skive. Funker fint for meg, men for de som ikke skal ha mer enn 15-20 kh pr. dag går det ikke. Apropos brød, eller snarere "brødlignende"! Jeg leste en oppskrift på noen slags "briks" som jeg synes er veldig gode (men moren min syntes de var fæle, så smaken er som baken..) I oppskriften skulle man ta like deler hakkede valnøtter, hakkede solsikkefrø, sesamfrø og linfrø, blandet godt, ha oppi litt salt og x antall egg, inntil det blir en tykk smørje. Dette smøres ut på et bakepapir (jeg lar det være kanskje en halv cm tykt). Stekes på ca 180-200 gr i ca 10 min (husker ikke helt, men her går det fint å ta ting på gefühlen). Jeg er ikke så nøye på om delene er "like" når det gjelder de fire frø-ingrediensene, og så har jeg også variert med å blande oppi finhakkede gresskarfrø. Når det er ferdigstekt, skjærer du opp i ruter med en skarp kniv. Briksene kan oppbevares i kjøleskap i noen få dager (3-4), men kan med stor fordel fryses. En briks tiner på få minutter. Dette synes jeg er veldig lettvint - oppskrift er unødvendig, og det blir godt og mettende med pålegg på ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.