Gå til innhold

Til jubalong70


Ilea

Anbefalte innlegg

Hei

Jf. innlegg tidligere der du anbefalte homeopat til mitt barn med store mandler, væske i mellomøret og litt astmatendenser. Kan du forklare hva det er homeopater kan gjøre med ØNH-problematikk hos barn som skolemedisinen ikke kan? Hvordan virker homeopaimedisinen? Hva med bivirkninger? Hvor stor andel blir hjulpet?

Som du skjønner, så teller jeg litt på knappene i forhold til å koble inn homeopat.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En homeopat arbeider veldig forskjellig fra en skolemedisiner.

Det du vil oppleve når du kommer til en homeopat med barnet ditt er at homeopaten vil ha en lang samtale med deg, og kanskje undersøke barnet. En undersøkelse av barnet vil likevel sjelden være særlig nødvendig.

Homeopaten vil stille veldig mange spørsmål, som kan virke irrelevante - men som ikke er det. Alt er med tanke på å finne det homeopatiske midlet som passer best til akkurat ditt barn.

I homeopaten er det slik at 10 "ørebarn" kan få 10 helt forskjellige homeopatiske midler. Midlene blir valgt på bakgrunn av barnets spesifikke symptomer, hva som lindrer symptomene og hva som gjør dem værre. I tillegg er det viktig å kartlegge litt av barnets personlighet og temperement.

Om du kommer til homeopaten mens barnet er friskt, vil du sannsynligvis ikke merke så veldig mye av midlet (med mindre barnet har symptomer på andre ting også). Kommer du til homeopaten med en akutt ørebetennelse f.eks., så vil dere sannsynligvis merke noe veldig fort.

Noen som får homeopatisk behandling vil få en kortvarig forverring av aktuelle symptomer. Dette er et tegn på at midlet virker. Veldig ofte vil man da avbryte behandlingen fordi kroppen da har fått det den trenger, og bare skal jobbe videre selv.

Andre ganger får man ikke førstegangsforverring, men bare merker en plutselig eller gradvis bedring.

Det meste av homeopatisk behandling tar sikte på å behandle hele mennesket, og ikke bare det ene problemet man kommer for. Dette er mindre utfordrende hos barn (som regel) enn hos voksne.

Bortsett fra en evt. førstegangsforverring (som sjelden varer mer enn noen timer) er det ikke bivirkninger med homeopatisk behandling.

Ulempen med homeopatisk behandling er at det kan være litt vanskelig å finne akkurat det midlet som passer ditt barn.

Homeopaten har rundt 2000 midler å velge mellom, og av og til blir det litt prøving og feiling.

Det som hjelper homeopaten er om dere som foreldre klarer å svare godt på spørsmålene - men det er ikke alltid like enkelt.

Det kan være greit å tenke gjennom hva som gjør ting verre og hva som gjør ting bedre (temperatur, trekk, sesong, mat/drikke, press/trykk f.eks.). Det samme gjelder temperementet til barnet. Blir det fort sint - hva gjør det da? Hva ønsker barnet at skjer om det er trist - trøst/være alene? Hvordan blir barnet når det er sykt - klengete, survete, sint?

Hmmm, dette ble langt og sikkert uoversiktlig...

Om jeg ikke har svart på alt, så bare spør igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...