Gå til innhold

Hormonspiral og manglende mens; farlig?


Gjest fin

Anbefalte innlegg

Endelig ser det ut til at menstruasjonen har stabilisert seg etter 3 mnd med uregelmessige og kraftige blødninger etter innsettelse av hormospiral.

Forskning har vist en mulig sammenheng mellom kvinners relativt lengre levealder i.f.t. menn og menstruasjon. Årsak: at vi kvinner mister jern når vi menstruerer. Men dette kan da neppe ha noen stor betydning siden hormonspiralen anbefales varmt som prevensjon?

Eller er det kanskje ikke så gunstig at vi mister mensen ved bruk av hormonspiral?

På forhånd takk for svar:-)

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det har vært spekulert i om det er sammenhang mellom det at kvinner mister blod ved mensen og beskyttelse mot hjertesykdommer, men jeg tror ikke at man har bevis for dette. Evt kan du i stedet bli blodgiver!

Vi vet at p-pille beskytter mot kreft i livmorhulen og forklarer det ved mindre celledeling av slimhinnen når den utsettes for p-pillens hormoner som jo medfører mindre blødning. Vi vet ikke om det samme skjer ved bruk av Levonova, men teoretisk burde det samme være tilfelle. Man har gjort gunstige forsøk med Levonova ved livmorkreft hvor kvinnen var for gammel eller for skrøpelig til operasjon. Jeg vil anse det som gunstig at du mister mensen på Levonova, ikke bare for deg, men også for din livmor.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...