Gå til innhold

Kjøtt som har vært fryst


Anbefalte innlegg

Gjest går snart ut på dato
Skrevet

Jeg kjøpte masse kjøtt i dag som går ut på dato i morgen. Dette var halv pris. Når jeg kom hjem så jeg at det sto på oakken at kjøttet har vært fryst. Kan jeg fryse det på nytt da?

Fortsetter under...

Skrevet

Ja, men holdbarheten er redusert, så du bør ikke vente i månedsvis med å spise det.

candyqueen_83
Skrevet
  Mirabell skrev (På 12.8.2011 den 12.25):

Ja, men holdbarheten er redusert, så du bør ikke vente i månedsvis med å spise det.

Kjøtt som er fryst og tint skal vel ikke fryses igjen uten og tilberedes først?

Skrevet

Da bør du steke det eller tilberede det på annen måte før du fryser det igjen.

Gjest går snart ut på dato
Skrevet
  Mirabell skrev (På 12.8.2011 den 12.25):

Ja, men holdbarheten er redusert, så du bør ikke vente i månedsvis med å spise det.

Hva kan skje om det fryses to ganger?

Skrevet

Du må først koke eller steke det før du fryser det. Men jeg ville uansett ikke ventet altfor lenge med å spise det.

Annonse

Skrevet
  går snart ut på dato skrev (På 12.8.2011 den 15.33):

Hva kan skje om det fryses to ganger?

Jeg tror vi ofte fryser maten 2 ganger uten og være klar over det. Det skjer vel ikke noe annet enn at kvaliteten blir dårligere. Det er neppe dødelig:-)

Skrevet
  Colette skrev (På 12.8.2011 den 20.12):

Jeg tror vi ofte fryser maten 2 ganger uten og være klar over det. Det skjer vel ikke noe annet enn at kvaliteten blir dårligere. Det er neppe dødelig:-)

Man får en bakterieoppblomstring når kjøttet tines. Hvis det tines to ganger kan denne mangedobles - uten at det nødvendigvis blir direkte farlig.

Med vennlig hilsen

Skrevet
  Sør skrev (På 12.8.2011 den 20.16):

Man får en bakterieoppblomstring når kjøttet tines. Hvis det tines to ganger kan denne mangedobles - uten at det nødvendigvis blir direkte farlig.

Med vennlig hilsen

Ja, du verden hvor farlig alt er:-) Tror vi hadde hatt godt av litt dårligere tider i dette landet. Det byr meg i mot med slike problemstillinger når vi samtidig ser hvordan mennesker har det på Afrikas horn.

Skrevet
  Colette skrev (På 12.8.2011 den 20.20):

Ja, du verden hvor farlig alt er:-) Tror vi hadde hatt godt av litt dårligere tider i dette landet. Det byr meg i mot med slike problemstillinger når vi samtidig ser hvordan mennesker har det på Afrikas horn.

En av årsakene til at så mange dør på Afrikas Horn er ikke bare mangel på mat, men nettopp bakterier (i vannet, siden de ikke har kjøtt).

Ting har ikke blitt farligere enn før, men vi forstår farene bedre, og derfor er f. eks. barnedødeligheten blant gutter redusert med 90% på relativt få år.

Med vennlig hilsen

Skrevet
  Sør skrev (På 12.8.2011 den 20.24):

En av årsakene til at så mange dør på Afrikas Horn er ikke bare mangel på mat, men nettopp bakterier (i vannet, siden de ikke har kjøtt).

Ting har ikke blitt farligere enn før, men vi forstår farene bedre, og derfor er f. eks. barnedødeligheten blant gutter redusert med 90% på relativt få år.

Med vennlig hilsen

Jada, jada....Du har nå alltid et svar. Jeg synes allikevel at vår innstilling til mat/bakterier/holdbarhet osv., er noe overdrevet.

Gjest segunda
Skrevet

I utgangspunktet sies det at man ikke skal gjøre det, men vi gjør det likevel. Det går godt an.

Skrevet
  segunda skrev (På 12.8.2011 den 21.25):

I utgangspunktet sies det at man ikke skal gjøre det, men vi gjør det likevel. Det går godt an.

Jeg vet at jeg noen ganger kjøper kjøtt/fisk som bærer preg av og ha vært frosset. Uten at det er merket på pakken. Slik som lammekoteletter på vinteren /våren f.eks. Jeg velger allikevel og putte det i fryseren hvis jeg ikke får brukt dem før forfallsdato. Uten at jeg noensinne har blitt syk av den grunn.

Annonse

Gjest segunda
Skrevet
  Colette skrev (På 12.8.2011 den 21.52):

Jeg vet at jeg noen ganger kjøper kjøtt/fisk som bærer preg av og ha vært frosset. Uten at det er merket på pakken. Slik som lammekoteletter på vinteren /våren f.eks. Jeg velger allikevel og putte det i fryseren hvis jeg ikke får brukt dem før forfallsdato. Uten at jeg noensinne har blitt syk av den grunn.

Jeg har spurt heimkunnskapslærere og kokker og de sier at det er helt greit. Hvis det hadde vært farlig hadde det stått på pakningene. Stå strengt er lovverket i Norge.

Skrevet
  segunda skrev (På 12.8.2011 den 22.14):

Jeg har spurt heimkunnskapslærere og kokker og de sier at det er helt greit. Hvis det hadde vært farlig hadde det stått på pakningene. Stå strengt er lovverket i Norge.

Ikke sant..Typisk slik det blir når det er overflod av mat i et samfunn.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...