Gå til innhold

Din beste pizzadeig


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 41
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    5

  • mariaflyfly

    4

  • jubalong70

    2

  • EnolaGay

    1

Mest aktive i denne tråden

Gjest Elextra

http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=4709856

Kaldheving i kjøleskap er mitt beste tips med denne deigen. Minst en time, helst to, og gjerne over natta.

Pizzasausen fra Mutti på boks er det beste alternativet av ferdig-sauser.

Takk, håpet på svar fra deg! :-)

Lager pizzasausen selv, føler meg mer trygg på den enn på deigen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3312998
Del på andre sider

mariaflyfly

Takk, håpet på svar fra deg! :-)

Lager pizzasausen selv, føler meg mer trygg på den enn på deigen.

Da kommer det til å bli kjempebra. Deigen er fryktelig enkel, særlig hvis du har kjøkkenmaskin - da er den unnagjort på godt under 10 min, avhengig av hvor lenge du gidder å elte.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313001
Del på andre sider

Annonse

Gjest Elextra

Poden min står og lager pizza i skrivende stund, jeg sitter med beina i vann... Gikk til byen og tilbake med småtråkket. Vi lager bare pizzabunn som vanlig rundstykkedeig.

Mel, gjær, olje og vann.

''Vi lager bare pizzabunn som vanlig rundstykkedeig.''

Rundstykker, er ikke det sånne man finner i frysedisken'a? :P

Men takk for oppskrift :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313004
Del på andre sider

1 ss tørrgjær has i en bolle. 1/2 ts salt + en "klunk" matolje tømmes oppi. 3,5 dl fingervarmt vann og så hvetemel til deigen blir passe. La hvile mens du steker kjøttdeigen, lager sausen og skjærer opp resten av evt. fyll. Kjevle ut direkte på bakepapiret (ha et fuktig kjøkkenhåndkle under) og ta så på saus og fyll.

30 min på 200 grader.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313008
Del på andre sider

Gjest Elextra

1 ss tørrgjær has i en bolle. 1/2 ts salt + en "klunk" matolje tømmes oppi. 3,5 dl fingervarmt vann og så hvetemel til deigen blir passe. La hvile mens du steker kjøttdeigen, lager sausen og skjærer opp resten av evt. fyll. Kjevle ut direkte på bakepapiret (ha et fuktig kjøkkenhåndkle under) og ta så på saus og fyll.

30 min på 200 grader.

'' til deigen blir passe'' - sånt er liksom så kjekt å lese i oppskrifter på noe man ikke er vant til å lage ;P.

Forøvrig forbinder jeg kjøttdeigpizza med syttitallet (den gang pizzaene helst skulle være så tunge som mulig), men takker forøvrig for oppskrift! :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313009
Del på andre sider

'' til deigen blir passe'' - sånt er liksom så kjekt å lese i oppskrifter på noe man ikke er vant til å lage ;P.

Forøvrig forbinder jeg kjøttdeigpizza med syttitallet (den gang pizzaene helst skulle være så tunge som mulig), men takker forøvrig for oppskrift! :-)

En pizzadeig skal være som en hvilken som helst annen gjærdeig. :o) Såpass fast at du kan kjevle den ut, men ikke så tung at du kan bruke den som sprettball. *hehe* Vi liker pizzaen med litt tykk bunn og godt med fyll vi da. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313030
Del på andre sider

Gjest Elextra

En pizzadeig skal være som en hvilken som helst annen gjærdeig. :o) Såpass fast at du kan kjevle den ut, men ikke så tung at du kan bruke den som sprettball. *hehe* Vi liker pizzaen med litt tykk bunn og godt med fyll vi da. :o)

Den ble uansett god :-).

Men helt uenig med hensyn på tyngde og fyll :P.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313123
Del på andre sider

Annonse

Gjest Kayia

Jeg har lært av Jamie at kunsten er å ikke elte deigen kraftig :) Jeg bruker ikke lenger kjøkkenmaskin og får porøs og ikke seig deig. I tillegg er det kjekt å ha et hav av tid (evt være fenomenal på langtidsplanlegging) for den beste deigen får man etter 5 timers heveprosess. Det er ikke mange korn tørrgjær som skal til visstnok (tynn erfaring her).

Til en langplate bruker jeg 2,5 dl lunkent vann tilsatt en ts salt og blander i mel til en passe løs deig. Jeg bruker en halv pakke tørrgjør til dette (6 gr). Jamie lagde en haug av mel med en "dump" i midten hvor han helte vann og rørte inn melet etterhvert, men dette har aldri virket logisk siden man tar utgangspunkt i fast mengde væske (2,5 dl) og ikke fast mengde mel. Hvor mye mel skal man helle utover liksom?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313403
Del på andre sider

Gjest Elextra

Jeg har lært av Jamie at kunsten er å ikke elte deigen kraftig :) Jeg bruker ikke lenger kjøkkenmaskin og får porøs og ikke seig deig. I tillegg er det kjekt å ha et hav av tid (evt være fenomenal på langtidsplanlegging) for den beste deigen får man etter 5 timers heveprosess. Det er ikke mange korn tørrgjær som skal til visstnok (tynn erfaring her).

Til en langplate bruker jeg 2,5 dl lunkent vann tilsatt en ts salt og blander i mel til en passe løs deig. Jeg bruker en halv pakke tørrgjør til dette (6 gr). Jamie lagde en haug av mel med en "dump" i midten hvor han helte vann og rørte inn melet etterhvert, men dette har aldri virket logisk siden man tar utgangspunkt i fast mengde væske (2,5 dl) og ikke fast mengde mel. Hvor mye mel skal man helle utover liksom?

Takk for tips!

Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap.

Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper?

Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313578
Del på andre sider

Takk for tips!

Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap.

Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper?

Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-).

Jeg har oppdaget noe som heter crushed tomatoes som kommer i samme slags glass som tomatpure, kliner det utover pizzadeigen, tar på ost, smårettskinke, pepperoni (pluss paprika, ananas og tomat og sånt rusk på halvparten) pluss pizzakrydder.

Smack i ovnen på 300 grader og ferdig på 10 minutter.

Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377029-din-beste-pizzadeig/#findComment-3313595
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...