Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Deler du oppskriften med meg? Pinlig lenge siden jeg satte en pizzadeig selv :#. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Ønsker å lage en tynn og sprø bunn, ikke tykk og amerikansk. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=4709856 Kaldheving i kjøleskap er mitt beste tips med denne deigen. Minst en time, helst to, og gjerne over natta. Pizzasausen fra Mutti på boks er det beste alternativet av ferdig-sauser. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=4709856 Kaldheving i kjøleskap er mitt beste tips med denne deigen. Minst en time, helst to, og gjerne over natta. Pizzasausen fra Mutti på boks er det beste alternativet av ferdig-sauser. Takk, håpet på svar fra deg! :-) Lager pizzasausen selv, føler meg mer trygg på den enn på deigen. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Takk, håpet på svar fra deg! :-) Lager pizzasausen selv, føler meg mer trygg på den enn på deigen. Da kommer det til å bli kjempebra. Deigen er fryktelig enkel, særlig hvis du har kjøkkenmaskin - da er den unnagjort på godt under 10 min, avhengig av hvor lenge du gidder å elte. 0 Siter
EnolaGay Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Poden min står og lager pizza i skrivende stund, jeg sitter med beina i vann... Gikk til byen og tilbake med småtråkket. Vi lager bare pizzabunn som vanlig rundstykkedeig. Mel, gjær, olje og vann. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Poden min står og lager pizza i skrivende stund, jeg sitter med beina i vann... Gikk til byen og tilbake med småtråkket. Vi lager bare pizzabunn som vanlig rundstykkedeig. Mel, gjær, olje og vann. ''Vi lager bare pizzabunn som vanlig rundstykkedeig.'' Rundstykker, er ikke det sånne man finner i frysedisken'a? Men takk for oppskrift :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 1 ss tørrgjær has i en bolle. 1/2 ts salt + en "klunk" matolje tømmes oppi. 3,5 dl fingervarmt vann og så hvetemel til deigen blir passe. La hvile mens du steker kjøttdeigen, lager sausen og skjærer opp resten av evt. fyll. Kjevle ut direkte på bakepapiret (ha et fuktig kjøkkenhåndkle under) og ta så på saus og fyll. 30 min på 200 grader. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 1 ss tørrgjær has i en bolle. 1/2 ts salt + en "klunk" matolje tømmes oppi. 3,5 dl fingervarmt vann og så hvetemel til deigen blir passe. La hvile mens du steker kjøttdeigen, lager sausen og skjærer opp resten av evt. fyll. Kjevle ut direkte på bakepapiret (ha et fuktig kjøkkenhåndkle under) og ta så på saus og fyll. 30 min på 200 grader. '' til deigen blir passe'' - sånt er liksom så kjekt å lese i oppskrifter på noe man ikke er vant til å lage ;P. Forøvrig forbinder jeg kjøttdeigpizza med syttitallet (den gang pizzaene helst skulle være så tunge som mulig), men takker forøvrig for oppskrift! :-) 0 Siter
Gjest GA Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 jeg har brukt denne de siste gangene jeg har laget pizza. enkelt fyll og steking på høyest mulig varme. Gir utrolig god pizza, vi har konvertert fra amerikansk til italiensk type :-) http://mattips.org/slik-lager-du-italiensk-pizza-bunn/ 0 Siter
Lillemus Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 '' til deigen blir passe'' - sånt er liksom så kjekt å lese i oppskrifter på noe man ikke er vant til å lage ;P. Forøvrig forbinder jeg kjøttdeigpizza med syttitallet (den gang pizzaene helst skulle være så tunge som mulig), men takker forøvrig for oppskrift! :-) En pizzadeig skal være som en hvilken som helst annen gjærdeig. ) Såpass fast at du kan kjevle den ut, men ikke så tung at du kan bruke den som sprettball. *hehe* Vi liker pizzaen med litt tykk bunn og godt med fyll vi da. ) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 En pizzadeig skal være som en hvilken som helst annen gjærdeig. ) Såpass fast at du kan kjevle den ut, men ikke så tung at du kan bruke den som sprettball. *hehe* Vi liker pizzaen med litt tykk bunn og godt med fyll vi da. ) Den ble uansett god :-). Men helt uenig med hensyn på tyngde og fyll . 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 jeg har brukt denne de siste gangene jeg har laget pizza. enkelt fyll og steking på høyest mulig varme. Gir utrolig god pizza, vi har konvertert fra amerikansk til italiensk type :-) http://mattips.org/slik-lager-du-italiensk-pizza-bunn/ Takk! 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Jeg har lært av Jamie at kunsten er å ikke elte deigen kraftig Jeg bruker ikke lenger kjøkkenmaskin og får porøs og ikke seig deig. I tillegg er det kjekt å ha et hav av tid (evt være fenomenal på langtidsplanlegging) for den beste deigen får man etter 5 timers heveprosess. Det er ikke mange korn tørrgjær som skal til visstnok (tynn erfaring her). Til en langplate bruker jeg 2,5 dl lunkent vann tilsatt en ts salt og blander i mel til en passe løs deig. Jeg bruker en halv pakke tørrgjør til dette (6 gr). Jamie lagde en haug av mel med en "dump" i midten hvor han helte vann og rørte inn melet etterhvert, men dette har aldri virket logisk siden man tar utgangspunkt i fast mengde væske (2,5 dl) og ikke fast mengde mel. Hvor mye mel skal man helle utover liksom? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Takk, håpet på svar fra deg! :-) Lager pizzasausen selv, føler meg mer trygg på den enn på deigen. Ble den god? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Ble den god? Den ble veldig god, men bunnen kunne nok med fordel ha vært enda tynnere. Kanskje deigen blir mer medgjørlig ved den anbefalte langtidshevingen? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Den ble veldig god, men bunnen kunne nok med fordel ha vært enda tynnere. Kanskje deigen blir mer medgjørlig ved den anbefalte langtidshevingen? Ja. Jo lenger den kaldhever, jo bedre blir den å jobbe med. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Jeg har lært av Jamie at kunsten er å ikke elte deigen kraftig Jeg bruker ikke lenger kjøkkenmaskin og får porøs og ikke seig deig. I tillegg er det kjekt å ha et hav av tid (evt være fenomenal på langtidsplanlegging) for den beste deigen får man etter 5 timers heveprosess. Det er ikke mange korn tørrgjær som skal til visstnok (tynn erfaring her). Til en langplate bruker jeg 2,5 dl lunkent vann tilsatt en ts salt og blander i mel til en passe løs deig. Jeg bruker en halv pakke tørrgjør til dette (6 gr). Jamie lagde en haug av mel med en "dump" i midten hvor han helte vann og rørte inn melet etterhvert, men dette har aldri virket logisk siden man tar utgangspunkt i fast mengde væske (2,5 dl) og ikke fast mengde mel. Hvor mye mel skal man helle utover liksom? Takk for tips! Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap. Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper? Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-). 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Ja. Jo lenger den kaldhever, jo bedre blir den å jobbe med. Ok - neste gang 0 Siter
Gjest GA Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Takk for tips! Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap. Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper? Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-). Jeg har oppdaget noe som heter crushed tomatoes som kommer i samme slags glass som tomatpure, kliner det utover pizzadeigen, tar på ost, smårettskinke, pepperoni (pluss paprika, ananas og tomat og sånt rusk på halvparten) pluss pizzakrydder. Smack i ovnen på 300 grader og ferdig på 10 minutter. Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.