Gjest Kokkei Skrevet 5. juni 2012 Skrevet 5. juni 2012 Skal innrømme at jeg som regel ikke kjenner forskjell på dette når jeg får servert fisk. Og når jeg feks har laget fiskesupper, så synes jeg ikke smaken eller konsistensen blir noe særlig annerledes. Folk påstår likevel at fersk fisk er så fantastisk mye bedre. Hvordan merkes egentlig forkjellen? Og er det noen fiskesortre som ikke egner seg som frossen i det hele tatt? De fiskesortene jeg pleier å tilberede, er torsk, sei, laks og steinbit. 0 Siter
-ssi Skrevet 5. juni 2012 Skrevet 5. juni 2012 Jeg bruker frossenfisk bare til fiskegrateng, suppe og gryteretter. Det er stor forskjell på "konsistensen" på fisken, du merker fort om fisken er fersk eller har vært frossen hvis den serveres kokt/stekt. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 5. juni 2012 Skrevet 5. juni 2012 Veldig mye av vill- og havfisk fryses på båtene etter at de er fisket, dvs er frosset før det entrer ferskvaredisken faktisk. Vi spiser derfor mindre fesk fisk enn vi tror ;-) Oppdrettsfisk pakkes på anleggene og selges fersk, og Salmar sine produkter er eksempler på dette. Min erfaring er at kvaliteten forringes når fisk en har vært frosset noen måneder, og da merker jeg at kjøttkvaliteten er melete og at smaken er skarpere. Ligger den lenge i frysen blir den tørr omtrent uansett hvordan den tilberedes, og skikkelig gammelfisk får den umiskjennelige transmak- og lukten. På det tidspunktet vil ikke engang katten snuse på den.... ;-) 0 Siter
Gjest Fiskermannen Skrevet 6. juni 2012 Skrevet 6. juni 2012 Det som er av svært avgjørende betyding, er hvor gammel fisken er idet den fryses. Jeg har jobbet ombord på moderne frabrikktrålere, hvor fisken ble filetert og dypfrosset tul under - 30 før det var gått 3 timer. Så har jeg jobbet på fiskefartøy hvor fisken ble lag i kasser med is. Her kunne de ligge i opptil 10 døgn. Så ble den fraktet til en fabrikk på land, for deretter å bli bearbeidet videre. Enkelte av disse fiskene så ut som en vaskefille etter produksjon. Og den ble da ofte brukt i fiskegrateng osv. Er fisken dypfryst med det samme, så kan den holde seg god i månedsvis. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.