Gå til innhold

Alkoholism/ demens sykdommer


evelyn

Anbefalte innlegg

Min far har vart alkoholiker siden slutten av 20 åra, nå er han i midten av 50 åra,han er fortsatt i jobb, men har helt klart noen form av demens.

han glemmer ting han har sagt, lyger, endrer på ting han har sagt, benekter ting han har sagt og gjord osv Sier han er best og alle vi andre idioter osv.

jeg er forundret over at han fremdeles har jobben sin kvar med så dårlig minne, men mistenker arbeidsoppgavene pappa nå blir tildelt er langt i fra så krevende/viktige som tidligare.

Mitt spørsmål ; hvordan påvirkes hjernen etter langvarigt alkoholmisbruk?

Er det også grunnet "feil i hjernen" missbrukere går og står, fører seg på en viss måte selv i edru tilstand?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anne Rita Øksengård, Lege

Kjære Evelyn,

Betegnelsen Alkoholisk demens blir vanligvis brukt om tilstander av mental svikt hos alkoholikere som innter etter mange års høyt alkoholforbruk. Det er ikke lett å skille Alzheimers demens fra Alkoholisk demens fordi det er mange like synptomer. Generelt er Alkoholisk demens ofte preget av mindre uttalte hukommelsesproblemer og svak generell intellektuell evne. Skadene som oppstår i hjernen av langvarig alkoholbruk kan bli omfattende og har er koblet til medførende mangel på vit.B1 (tiamin). Både store-hjernen og lille-hjernen skades av alkohol, ikke bare de områdene som er skadet ved Alzheimers demens. Ustøhet og bredbent gange er typiske tegn på langvarig alkoholpåvirkning av lillehjernen og en alkoholiker har ikke kontroll over dette selv i upåvirket tilstand, hvis skadene først har oppstått. Gangproblemer kan også sees hos alkoholikere før en Alkoholisk demenstilstand kan stadfestes. Skadene alkoholen gjør på hjernen kan ikke reverseres, men utviklingen av skader kan stanses ved totalavhold.

Med vennlig hilsen

ARØ

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...