Gondor Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 I dag fyller sønnen min 19 år og vi skal ha lammestek til middag. Middagen begynner kl 18, men lammelåret har allerede nådd en temperatur på 73 grader! Og klokken er ikke mer enn 16... Hjelp, hva gjør jeg nå? 0 Siter
Gjest GA Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 skru ned til den temperaturen du vil at det skal ha og la den langsteke på slutten? F.eks ned til 70. 0 Siter
Gondor Skrevet 28. oktober 2012 Forfatter Skrevet 28. oktober 2012 skru ned til den temperaturen du vil at det skal ha og la den langsteke på slutten? F.eks ned til 70. Da prøver jeg da. Takk for tipset! 0 Siter
fineline Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Da prøver jeg da. Takk for tipset! Håper det har gått bra, men hvor lenge hadde du tenkt å ha lammesteken i ovnen? Har du stekt den på liten varme? Det er ikke noe problem å skru ned varmen og kun holde steken varm. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Lammelår skal helst stekes til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Tror nok dette kjøttet blir ganske så overstekt, ja... eller hvordan ble det? 0 Siter
Gondor Skrevet 28. oktober 2012 Forfatter Skrevet 28. oktober 2012 Lammelår skal helst stekes til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Tror nok dette kjøttet blir ganske så overstekt, ja... eller hvordan ble det? Det ble helt perfekt! Jeg satte ned temp til 70 grader og skrudde opp igjen til 170 gr en halvtime før middagen skulle være på bordet. 0 Siter
Gondor Skrevet 28. oktober 2012 Forfatter Skrevet 28. oktober 2012 Håper det har gått bra, men hvor lenge hadde du tenkt å ha lammesteken i ovnen? Har du stekt den på liten varme? Det er ikke noe problem å skru ned varmen og kun holde steken varm. Det gikk veldig bra. Måltiden ble en suksess. 0 Siter
Gjest glutenfri Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Det ble helt perfekt! Jeg satte ned temp til 70 grader og skrudde opp igjen til 170 gr en halvtime før middagen skulle være på bordet. Definisjoner av perfekt. Hehe. Hadde låret allerede vært oppe i en temperatur på 73 grader kan vel lite gjøres for å få det mindre stekt igjen ;-) Men nå er jeg usedvanlig glad i rått kjøtt, da. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Det ble helt perfekt! Jeg satte ned temp til 70 grader og skrudde opp igjen til 170 gr en halvtime før middagen skulle være på bordet. 0 Siter
fineline Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Definisjoner av perfekt. Hehe. Hadde låret allerede vært oppe i en temperatur på 73 grader kan vel lite gjøres for å få det mindre stekt igjen ;-) Men nå er jeg usedvanlig glad i rått kjøtt, da. Et lammelår på 73 grader har nok rosa farge som er det riktige for lam. Rått lammekjøtt er ikke noe godt. Biff er noe helt annet. 0 Siter
Gjest glutenfri Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Et lammelår på 73 grader har nok rosa farge som er det riktige for lam. Rått lammekjøtt er ikke noe godt. Biff er noe helt annet. Smaken er som baken. Noen vil ha det mere rødt enn rosa på lam også. Men jeg vet jo jeg tar ut lammet mitt tidligere enn mange andre. Det fine med steker (av alle slag) er at noen kan spise det ytterste og andre kan spise det innerste 0 Siter
Gjest GA Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Det ble helt perfekt! Jeg satte ned temp til 70 grader og skrudde opp igjen til 170 gr en halvtime før middagen skulle være på bordet. puh! glad det funka! 0 Siter
mah-jong Skrevet 28. oktober 2012 Skrevet 28. oktober 2012 Så bra det gikk vel! Kanskje termometeret rett og slett ikke var i midten, slik at det viste temperaturen litt lenger ute i kjøttet også? Lammesteik kan også stekes laaaaangsomt på svakt varme (f.eks i mange timer mens man er ute og går skitur..), da kan man få ei steik som er jevn rosa tvers gjennom...uten å måtte bekymre seg noe om at den skal bli stående for lenge..namm. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.