Gå til innhold

Risengrynsgrøt?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ikke bruk middagsris til grøt (den "grøter seg" ikke), og ihvertfall ikke jasminris (spesiell smak)! Du får kjøpt grøtris i butikken. Basmatiris og risottoris er vel det som ligner mest, men disse er dyrere enn vanlig grøtris.

Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426429
Del på andre sider

Gjest Scarlet O'Hara

Ikke bruk middagsris til grøt (den "grøter seg" ikke), og ihvertfall ikke jasminris (spesiell smak)! Du får kjøpt grøtris i butikken. Basmatiris og risottoris er vel det som ligner mest, men disse er dyrere enn vanlig grøtris.

Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).

''nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller''

Nei, vi har bestandig en pose med puffet ris stående - perfekt som mellommat:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426433
Del på andre sider

Ikke bruk middagsris til grøt (den "grøter seg" ikke), og ihvertfall ikke jasminris (spesiell smak)! Du får kjøpt grøtris i butikken. Basmatiris og risottoris er vel det som ligner mest, men disse er dyrere enn vanlig grøtris.

Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).

''Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).''

Negerboller er ikke det samme som risboller. Negerboller består av havregryn og sjokolade (og melis eller noe sikkert), risboller er ris, sjokolade, delfiafett og melis/sukker (og egg?).

Risboller blir forøvrig utrolig mye bedre om de lages med havrepuffer fremfor rispuffer! :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426440
Del på andre sider

Gjest god jul hohoho

Vet du hva, så lenge grøten er tykk og god er den god...

Helst skal du bruke den som skal koke over lengre tid,

og bruk fetest mulig melk, det er fettet som gir smaken :-)

men jeg syns Fjordland sin ferdige er perfekt jeg, fyldig og smakfull - akkurat som jeg liker den. På juleaften er det nok stress, vi skal slappe av...

så jeg varmer fjordland risgrøt til lunsj til hele familien, så har jeg gjemt en mandel i grøten, finneren får en marsipangris :-) Så går vi noen timer til mens vi venter i spenning på julemiddagen :o) Slafs........ (og så blir det dessertbord med riskrem, iskake og ulike julekaker... og godteri :-) og dertil pakkeåpning.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426445
Del på andre sider

margerita1365380476

''Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).''

Negerboller er ikke det samme som risboller. Negerboller består av havregryn og sjokolade (og melis eller noe sikkert), risboller er ris, sjokolade, delfiafett og melis/sukker (og egg?).

Risboller blir forøvrig utrolig mye bedre om de lages med havrepuffer fremfor rispuffer! :o)

Vi kaller kokosboller uten kokos for negerboller.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426455
Del på andre sider

Annonse

Ikke bruk middagsris til grøt (den "grøter seg" ikke), og ihvertfall ikke jasminris (spesiell smak)! Du får kjøpt grøtris i butikken. Basmatiris og risottoris er vel det som ligner mest, men disse er dyrere enn vanlig grøtris.

Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).

''Puffet ris var aldri like godt som cornflakes eller honnikorn; nå tror jeg bare det brukes til å lage negerboller (risboller med sjokolade).''

Sydhavskongeboller mener du vel?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426477
Del på andre sider

''Er det basmatiris,jasmin eller noe helt annet? Ris kommer vel stort sett fra Kina eller India?''

Nei, kjøp grøtris! Den kommer kanskje fra landet "Ming", men er heilt OK ;-)

''Noen som spiser puffet ris enda,eller var det en 70 talls greie?''

Jeg trodde det var en 70-tallsgreie heilt til Vesla fikk 'dilla' på det. Heilt OK som vomfyll mellom måltider ;)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426536
Del på andre sider

''Er det basmatiris,jasmin eller noe helt annet? Ris kommer vel stort sett fra Kina eller India?''

Nei, kjøp grøtris! Den kommer kanskje fra landet "Ming", men er heilt OK ;-)

''Noen som spiser puffet ris enda,eller var det en 70 talls greie?''

Jeg trodde det var en 70-tallsgreie heilt til Vesla fikk 'dilla' på det. Heilt OK som vomfyll mellom måltider ;)

Jeg VET at jeg må kjøpe grøtris,men mitt spørsmål var om noen visste om det er forskjell på ristypene?

Hva heter risen som vi i norge bare bruker til grøt? Er den forbehandlet på noen måte før den kokes?

Jeg kjenenr bare til 2 typer,nemlig Basmati og Jasmin som begge brukes kun til middag.

Uncle Bens pairboiled ris er også forbehandlet.Er det noe som heter "halvkokt"? Man får jo kjøpt halvstekte brød som blir helt varme og ferske etter bare 5-10 min i varm ovn.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426691
Del på andre sider

Jeg VET at jeg må kjøpe grøtris,men mitt spørsmål var om noen visste om det er forskjell på ristypene?

Hva heter risen som vi i norge bare bruker til grøt? Er den forbehandlet på noen måte før den kokes?

Jeg kjenenr bare til 2 typer,nemlig Basmati og Jasmin som begge brukes kun til middag.

Uncle Bens pairboiled ris er også forbehandlet.Er det noe som heter "halvkokt"? Man får jo kjøpt halvstekte brød som blir helt varme og ferske etter bare 5-10 min i varm ovn.

Skal du ha ris til å lage grøt, eller er det de vitenskapelige navnene du er ute etter?

Hvis 1: Se/spør etter en pakke/eske med Grøtris.

Hvis 2: Litt mer komplisert. Jeg har konsultert mitt Lademanns Madvareleksikon, og ris er ris - Oryza sativa. (Villris er noe annet; parboiled ser vi også bort fra her.) Vi skiller i hovedsak mellom to typer ris - kortkornet og langkornet. Kortkornet ris henger sammen etter kokning, mens de langkornede (4-5 ganger så lange som brede) er løse etter kokning.

Grøtris er nesten runde, og som en ekstremvariant av de korte hører de til i undergruppen som "koker helt ut". Så vidt jeg vet er den ikke forbehandlet annet enn at den er "polert" slik som all annen "vanlig" ris.

Det lar seg så vidt jeg vet, ikke gjøre å få tak i en spesiell variant av Oryza sativa som grøtris; om det brukes forskjellige sorter, går alt bare under navnet grøtris.

Jeg kan ha skrevet feil tidligere - Basmati hører til de langkornede og er altså klebefri.

(Jasminris er ikke nevnt i boka (den er vel for gammel), men jeg ville sagt at de er langkornet og dermed bryter dette mønsteret. (Ikke ta dette for god fisk; Google det gjerne.))

OK, parboiled også, da. De er behandlet med koking under trykk, slik at næringsstoffene har trengt inn i kjernen.

Hurtigris er vel hva man kan kalle "halvkokt". Den trenger litt kortere tid i kjelen (men husk at det tar like lang tid å koke opp vannet, den skal passes, og oppvasken tar like lang tid. Næringsinnholdet er også forringet ift brun ris (ris med skallet på, naturris; ikke det samme som villris!) og parboiled ris. Vanlig = polert ris har mistet en del av næringen når skallet ble fjernet, men er ikke så ødelagt som den hurtigkokte.

Så har du boil-in-bag. Denne er mer eller mindre ferdig, og posen skal bare kokes en liten stund i en kasserolle med vann. Man kan spare oppvask, for posen åpnes først når den er klar til servering.

Etter min mening er boil-in-bag og hurtigris en vederstyggelighet (eller to).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426714
Del på andre sider

Annonse

Jeg VET at jeg må kjøpe grøtris,men mitt spørsmål var om noen visste om det er forskjell på ristypene?

Hva heter risen som vi i norge bare bruker til grøt? Er den forbehandlet på noen måte før den kokes?

Jeg kjenenr bare til 2 typer,nemlig Basmati og Jasmin som begge brukes kun til middag.

Uncle Bens pairboiled ris er også forbehandlet.Er det noe som heter "halvkokt"? Man får jo kjøpt halvstekte brød som blir helt varme og ferske etter bare 5-10 min i varm ovn.

Grøtrisen er rundkornet, middagsrisen er avlang. :o) Utover det aner jeg ikke mer om forskjellen på ristypene.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386911-risengrynsgr%C3%B8t/#findComment-3426724
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...