Gjest pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Finnes det en måte for slike tabber? Jeg har lagt de i vann nå, men de vil jo ikke stå mer enn 5 timer i vann.... Huff, blir dette helt fiasko? Eller finnes det en mulighet og treke ut saltet på i kriser? 0 Siter
Gjest Zignatur Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Leste et krisetips, nemlig å fylle hele kjelen med vann i stedet for kun å dampe ribba, så lar du den koke opp og så trekke videre. Den blir litt saltere enn vanlig, men gjør den i alle fall spiselig. 0 Siter
Gjest pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Leste et krisetips, nemlig å fylle hele kjelen med vann i stedet for kun å dampe ribba, så lar du den koke opp og så trekke videre. Den blir litt saltere enn vanlig, men gjør den i alle fall spiselig. Leste det nå jeg og... får bare gjøre det, men er redd det blir veldig seigt... huff, dette er så typisk altså! Takk for svar! 0 Siter
Gjest pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Noen som har prøvd nødlosningen med og koke pinnekjøttet istedetfor og dampe det? Blir det så salt at det ikke er godt? Blir kjøttet veldig seigt? 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Noen som har prøvd nødlosningen med og koke pinnekjøttet istedetfor og dampe det? Blir det så salt at det ikke er godt? Blir kjøttet veldig seigt? Vi kokte pinnekjøttet i år, men da hadde vi også vannet det ut i 16-18 timer. Det blir ikke seigt om du har høy kvalitet på kjøttet. Men fem timer vanning... Jeg vet ikke. Jeg tror ikke det hadde blitt spisende for meg. Bytt vannet så ofte som mulig, i alle fall. 0 Siter
Gjest pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Vi kokte pinnekjøttet i år, men da hadde vi også vannet det ut i 16-18 timer. Det blir ikke seigt om du har høy kvalitet på kjøttet. Men fem timer vanning... Jeg vet ikke. Jeg tror ikke det hadde blitt spisende for meg. Bytt vannet så ofte som mulig, i alle fall. Ok, det blir nok salt ja, kommer ikke utenom det... Men, jeg må jo bare prøve... Når du koker det, er det like lenge som damping? 3 timer ca? Og skal det bare syde, eller koke skikkelig 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 La ihvertfall vannet stå og renne over det nå, slik at det skiftes hele tida. I tillegg ville jeg kokt det, slik andre foreslår, og bytta vann flere ganger underveis da også. Bruk vannkoker hvis du har, til å fylle på kokende vann. 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Ok, det blir nok salt ja, kommer ikke utenom det... Men, jeg må jo bare prøve... Når du koker det, er det like lenge som damping? 3 timer ca? Og skal det bare syde, eller koke skikkelig Putre Og jeg ville gitt det ca. to timer, så sjekket. Kjøttet skal nesten falle av beinet. 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 La ihvertfall vannet stå og renne over det nå, slik at det skiftes hele tida. I tillegg ville jeg kokt det, slik andre foreslår, og bytta vann flere ganger underveis da også. Bruk vannkoker hvis du har, til å fylle på kokende vann. Takk:) 0 Siter
Gjest pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Putre Og jeg ville gitt det ca. to timer, så sjekket. Kjøttet skal nesten falle av beinet. Takk:) 0 Siter
laban Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Bla litt ned her, så finner du temaet "pinnekjøttkrise": http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10056637 0 Siter
Gjest Zignatur Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Leste det nå jeg og... får bare gjøre det, men er redd det blir veldig seigt... huff, dette er så typisk altså! Takk for svar! Du får ha lykke til :-) Fortell oss hvordan det gikk da:) 0 Siter
Gjest Vestlandshuldra Skrevet 26. desember 2012 Skrevet 26. desember 2012 Vi lar pinnekjøttet ligge i vann i 5 timer, og dampes/kokes i 5 timer. Perfekt! ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.