Gjest Ingen erfaring med pinnekjøtt Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Fant på at jeg skulle servere pinnekjøtt til nyttårsaften, men har aldri lagd eller spist det før. Har lest oppskrifter så øyet har blitt stort og vått, og tror jeg har skjønt hvordan det skal gjøres. Vannes ut, dampes på pinner i kjelen og serveres med kålrotstappe. Så til problemet, eller rettere sagt problemene. Jeg kan ikke fordra kålrotstappe, hva passer det å ha som tilbehør istedenfor? (sånn i en liten skål til meg). Og så lurer jeg på om det brukes noen form for saus eller sjy? Finner ikke noe om det i oppskriftene. Bare potet, kjøtt og mos høres litt tørt ut? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rhea Silvia Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Surkål, rødkål, tyttebærsylte, sennep. Mange serverer ribbefett til, men en klatt smør er like godt om du vil ha noe. Saus er ikke vanlig, men jeg ser ikke bort fra at det hadde passet med en lett skysaus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427101 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rhea Silvia Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Surkål, rødkål, tyttebærsylte, sennep. Mange serverer ribbefett til, men en klatt smør er like godt om du vil ha noe. Saus er ikke vanlig, men jeg ser ikke bort fra at det hadde passet med en lett skysaus. ehhh....sjysaus ;-) Og godt juleøl og akevitt til, evt Farris, Eplecider eller en lett rødvin 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Hvorvidt det serveres saus til pinnekjøtt - og i såfall hva slags type - varierer (muligens etter hvor i landet tradisjonen er utviklet). Noen serverer hvit saus til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427104 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tonette Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Som saus brukes fettet under rista eller pinnene. Vi synes det er godt med gulrøtter og rødkål eller surkål til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Vi serverer pinnekjøttet med kålrotstappe, ribbefett (sjyen i bunnen av gryta), rødkål og surkål. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427112 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Sammen med rotmos (kålrabi og litt gulrot) bruker jeg alltid julepølse og ulike typer sennep. Bergby`s sennep har en søtlig mild smak men det er også godt med noen kraftigere og sterkere. Saus er jeg ikke vant til men jeg vet noen i min familie de senere år har brukt en ganske søtlig saus med sirup om jeg husker riktig. Husk for all del å ikke vanne ut pinnekjøttet for lenge. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427119 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 Til saus bruker du bare det vannet pinnekjøttet er dampet i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427124 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikki Skrevet 26. desember 2012 Del Skrevet 26. desember 2012 vi har potet til, og min mor lager brun saus basert på skyen/fettet fra pinnekjøttet. Det er veldig godt! I tillegg bruker jeg tyttebærsyltetøy. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Hvorvidt det serveres saus til pinnekjøtt - og i såfall hva slags type - varierer (muligens etter hvor i landet tradisjonen er utviklet). Noen serverer hvit saus til. Hvit saus??? Kunne jeg ikke forestilt meg Med sjy fra pinnekjøttet da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427149 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zignatur Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Ertestuing og rødkål eller surkål er også godt til :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427151 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Hvit saus??? Kunne jeg ikke forestilt meg Med sjy fra pinnekjøttet da? Ja, den hvite sausen baseres på sjyen fra pinnekjøttet. Jeg ble kjempeoverrasket første gangen jeg fikk servert hvit saus til, (selv er jeg vokst opp med at vi ikke bruker saus), men svigerfamilien til den ene broren min serverer alltid hvit saus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427160 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rhea Silvia Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 vi har potet til, og min mor lager brun saus basert på skyen/fettet fra pinnekjøttet. Det er veldig godt! I tillegg bruker jeg tyttebærsyltetøy. Godt smaken er forskjellig, og jeg tror nok din mor lager god saus til... men Brun saus til pinnekjøtt er for mange helt utenkelig. Fikk det servert før jul, og det ødela både smaken og opplevelsen... dessverre. Det ble servert på tallerken, så vi slapp ikke unna... Så jeg anbefaler en viss forsiktighet med saus, prøv gjerne, men husk pinnekjøttet har så distinkt smak i seg selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427169 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Her jeg bor nå er det vanlig med løksaus til. Har oppi litt kraft fra kjøttet. Jeg er egentlig ikke vant med det, men nå synes jeg at det er virkelig godt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427178 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Ja, den hvite sausen baseres på sjyen fra pinnekjøttet. Jeg ble kjempeoverrasket første gangen jeg fikk servert hvit saus til, (selv er jeg vokst opp med at vi ikke bruker saus), men svigerfamilien til den ene broren min serverer alltid hvit saus. Det er kanskje ikke så verst med hvit saus til... fikk nesten lyst å prøve, men virker spesielt ja 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1356607279' post='4849487] Her jeg bor nå er det vanlig med løksaus til. Har oppi litt kraft fra kjøttet. Jeg er egentlig ikke vant med det, men nå synes jeg at det er virkelig godt. En annen ting jeg MÅ ha til pinnekjøtt, er sennep.... heller ikke spesielt vanlig tror jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427182 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 En annen ting jeg MÅ ha til pinnekjøtt, er sennep.... heller ikke spesielt vanlig tror jeg. Jeg vet om noen som må ha rømme til pinnekjøttet. Det er nok variasjoner rundtom. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427183 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gullfisk Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1356607279' post='4849487] Her jeg bor nå er det vanlig med løksaus til. Har oppi litt kraft fra kjøttet. Jeg er egentlig ikke vant med det, men nå synes jeg at det er virkelig godt. Vi bruker også lys løksaus, laget på sjyen. kjempegodt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1356607669' post='4849492] Jeg vet om noen som må ha rømme til pinnekjøttet. Det er nok variasjoner rundtom. Oi, rømme.. den var ny Skulle laga en tråd der folk kunne skrive om ulikt tilbehør til pinnekjøtt. Har hørt så mye merkelig rundt om 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 27. desember 2012 Del Skrevet 27. desember 2012 Vi bruker også lys løksaus, laget på sjyen. kjempegodt! Det er virkelig godt! Så det er en av tradisjonene jeg har adoptert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386975-pinnekj%C3%B8tt-hjelp/#findComment-3427188 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.