Gå til innhold

God saus til kalkunen


Gjest På forhånd takk for hjelpen :)

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er smak og behag. Jeg lager kalkunen i stekepose, og får ca 1,5-2 liter sjy ut av det. Den blander jeg med noen poser Toro sjysaus (bruker kalkunsjy istedet for vann). Eller lag en viltsaus med sjya, eller peppersaus for den saks skyld :-)

Men Axcia da, med god kraft er du bare litt jevning, en skvett fløte, grovpepper, litt timian og enebær fra fantastisk saus til kalkun. Anbefales varmt neste gang:-)

Annonse

Hei!

Den sjyen du får igjen etter stekingen tar du var på.

Man kan steke sjalottløk/purreløk litt i smør, drysse over litt mel (eller lage jevning), og ha i kraften fra kalkunen, pluss litt mer kraft, la koke litt mens man visper, ha også i litt fløte om man vil, ha i vin, timian salt, pepper, annet ønsket krydder.

Selv foretrekker jeg sjysauser uten jevning, de blir da tynnere, men jeg syns mer smaksrike, det passer godt å tilsette litt vin i disse også.

''Har du tips til en god saus som vi kan ha inntil kalkunen imorgen ?''

Pleier å ha sausen oppå jeg da. Men uansett, fløtesaus er godt:

http://dinmat.no/Saus-til-kalkun

Passer både til varm- og kalkun.

Her har vi kalkun på stekerist og litt vann med løk og gulrøtter i vann under i langpanna. Heller litt vann over kalkunen innimellom mens den steker.

Innmaten er først stekt og siden kokt lenge for å få ut mest mulig smak.

Inni kalkunen dannes det også vann og alt dette blandes sammen og siles når sausen skal lages.

Har på jevning , en boks fløte , salt og pepper og litt kyllingbuljong terning etter smak.

Blir deilig saus. Vi liker ikke sjysaus, men ønsker at potetene skal "bade" i masse tykk saus! hi..hi..

Jeg liker ikke jevnede sauser så godt. Det er masse smak i bare sjya her :-)

''Jeg liker ikke jevnede sauser så godt. Det er masse smak i bare sjya her :-)''

Bare sjy blir jo så tynt, saus skal være så tjukk at den kan spises med gaffel nesten! :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...