Gjest har du prøvd ? Skrevet 31. desember 2012 Skrevet 31. desember 2012 Sitter å googler litt vedr. kalkunen og finner denne http://matlidenskap.blogspot.no/2011/12/nyttars-kalkunen.html Ser jo egentlig veldig lurt ut .... 0 Siter
fargeklatten Skrevet 31. desember 2012 Skrevet 31. desember 2012 Noe av vitsen med å steke hel kalkun er at du får den saftig .Med en gang den blir delt opp, selvom man kan legge deler i stekeposer osv. gjør at kjøttet blir mye tørrere. Det fungerer nesten som en biff, jo mindre hull i stekeskorpa, jo bedre blir det! 0 Siter
Gjest GOBBLE GOBBLE Skrevet 31. desember 2012 Skrevet 31. desember 2012 "Flat" kalkun skal visstnok være lurt. http://www.dagbladet.no/2012/12/21/magasinet/andreas_viestad/det_beste_jeg_vet/oppskrift/julemat/24943257/ "For hvis man klipper opp kalkunen langs ryggen og bretter den ut som en sommerfugl, skjer det noe interessant. Det ene - mest åpenbare - er at fuglen ikke lenger er tønnerund, men i stedet nesten todimensjonal. Brystet er ikke lenger mye nærmere varmen enn lårene. Snarere tvert imot: Brystene får beskyttelse både av lår og vinger, mens den tjukkeste delen av lårene ligger maksimalt eksponert og får derfor all den varmen de trenger. Og i stedet for at hulrommet inni dyret er et isolert rom, ligger nå beina rett på langpanna, og varmen trenger inn fra denne sida, ikke bare fra skinnsida. Kalkunen trenger derfor mindre varme for å bli gjennomstekt, og det er mindre behov for å oversteke én del for å få den andre nok stekt." 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. desember 2012 Skrevet 31. desember 2012 "Flat" kalkun skal visstnok være lurt. http://www.dagbladet.no/2012/12/21/magasinet/andreas_viestad/det_beste_jeg_vet/oppskrift/julemat/24943257/ "For hvis man klipper opp kalkunen langs ryggen og bretter den ut som en sommerfugl, skjer det noe interessant. Det ene - mest åpenbare - er at fuglen ikke lenger er tønnerund, men i stedet nesten todimensjonal. Brystet er ikke lenger mye nærmere varmen enn lårene. Snarere tvert imot: Brystene får beskyttelse både av lår og vinger, mens den tjukkeste delen av lårene ligger maksimalt eksponert og får derfor all den varmen de trenger. Og i stedet for at hulrommet inni dyret er et isolert rom, ligger nå beina rett på langpanna, og varmen trenger inn fra denne sida, ikke bare fra skinnsida. Kalkunen trenger derfor mindre varme for å bli gjennomstekt, og det er mindre behov for å oversteke én del for å få den andre nok stekt." Vi helstekte en kylling på denne måten i går og langtidsstekte på lav varme. Kjørte på med grillelementer de siste minuttene. Den ble veldig saftig og fin. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.