Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Stekte meg champignon og småe kyllingskiver. Pluteselig ser jeg er liten grønn flekk på ene kyllingskiven. Pakken det lå oppi har vært åpen en stund, kanskje oppmot to uker, men den skulle ikke gå ut på dato før den 14 mars. (kyllingskiver, solvinger, grillet). Vil mugg se likt ut på kjøttmat som på brød? Gjelder forbruksdatoen når en slik pakke er åpen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Det er nok mugg ja. Selv jeg som ikke er særlig nøye med dette, hadde nok ikke spist kylling som hadde ligget to uker i kjøleskapet i åpen emballasje. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melis37 Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Mugg ja,har pakken vært åpen så lenge,pleier den ikke holde så lenge som til dato 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Ligget åpen i to uker? Da hadde jeg ikke en gang vurdert å tilberede kyllingen. En dag eller to i kjøleskap etter åpning er nok til å få meg skeptisk. Holdbarhetsdatoen forkortes betraktelig for det meste etter at det er åpnet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451502 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Mugg ja,har pakken vært åpen så lenge,pleier den ikke holde så lenge som til dato Men hvor lenge holder det seg da etter at pakken er åpnet? Rart det ikke står det på pakken. Jeg har alltid bare sett på siste forbruksdag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451503 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Siste forbruksdag er jo når pakket ikke er åpnet. Aldri i verden om jeg ville spist en kyllingfilet som hadde ligget åpnet i 2 uker. Maks to dager. Til neste gang, dersom du ikke skal spise kyllingen på en stund må du fryse den ned. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451506 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Men hvor lenge holder det seg da etter at pakken er åpnet? Rart det ikke står det på pakken. Jeg har alltid bare sett på siste forbruksdag. Ofte står det noe i retning av at "Holdbarheten gjelder i uåpnet pakke oppbevart ved riktig temperatur. Etter åpning er varen holdbar i 2-3 dager." Evt. "Etter åpning er holdbarheten som fersk vare." Dette er generelle formuleringer, jeg påtar meg ikke å spå noe om akkurat den typen kylling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451508 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Ofte står det noe i retning av at "Holdbarheten gjelder i uåpnet pakke oppbevart ved riktig temperatur. Etter åpning er varen holdbar i 2-3 dager." Evt. "Etter åpning er holdbarheten som fersk vare." Dette er generelle formuleringer, jeg påtar meg ikke å spå noe om akkurat den typen kylling. Det står ingen ting om dette på pakken. Har sjekket nøye. Hva med kjøttpålegg? Hvor lenge kan det spises etter at pakken er åpnet? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451511 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 ''Gjelder forbruksdatoen når en slik pakke er åpen?'' Nei, kylling som har ligget åpent i kjøleskapet i to uker har vært søppelkassemat i over en uke for min del. Kylling og fisk er så lettbedervelig at der er jeg kjempeskeptisk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 ''Gjelder forbruksdatoen når en slik pakke er åpen?'' Nei, kylling som har ligget åpent i kjøleskapet i to uker har vært søppelkassemat i over en uke for min del. Kylling og fisk er så lettbedervelig at der er jeg kjempeskeptisk. Hva kan skje om en spiser det? Jeg tok bort kyllingskivene fra det jeg stekte. Tilsatte noen kyllingkjøttboller i stede. Men mistet litt matlysten etter å ha spist halvparten. Var så sulten at jeg ikke orket å vente på evt. svar her, så jeg spiste før første svaret kom. Uff. Kan jeg ha fått i meg bakterier som kan være skumle? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Det står ingen ting om dette på pakken. Har sjekket nøye. Hva med kjøttpålegg? Hvor lenge kan det spises etter at pakken er åpnet? ''Hva med kjøttpålegg? Hvor lenge kan det spises etter at pakken er åpnet?'' Innen noen dager, en liten uke kanskje, men kjøttpålegget er jo stort sett røkt / kokt / stekt og da er det lengre holdbart enn rå kylling. Kommer an på hva det er også da, spekemat holder seg jo leeeenge om det ligger kjølig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451517 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Hva kan skje om en spiser det? Jeg tok bort kyllingskivene fra det jeg stekte. Tilsatte noen kyllingkjøttboller i stede. Men mistet litt matlysten etter å ha spist halvparten. Var så sulten at jeg ikke orket å vente på evt. svar her, så jeg spiste før første svaret kom. Uff. Kan jeg ha fått i meg bakterier som kan være skumle? Sannsynligvis går det bra, men du kan oppleve å bli litt uvel i magen i kveld eller i morgen kanskje. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Hva kan skje om en spiser det? Jeg tok bort kyllingskivene fra det jeg stekte. Tilsatte noen kyllingkjøttboller i stede. Men mistet litt matlysten etter å ha spist halvparten. Var så sulten at jeg ikke orket å vente på evt. svar her, så jeg spiste før første svaret kom. Uff. Kan jeg ha fått i meg bakterier som kan være skumle? Jeg kan ikke skjønne at det kan ha smakt godt? Kylling som ligger åpnet mer enn 3-4 dager i kjøpeskapet lukter jo? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451519 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 ''Hva med kjøttpålegg? Hvor lenge kan det spises etter at pakken er åpnet?'' Innen noen dager, en liten uke kanskje, men kjøttpålegget er jo stort sett røkt / kokt / stekt og da er det lengre holdbart enn rå kylling. Kommer an på hva det er også da, spekemat holder seg jo leeeenge om det ligger kjølig. Kyllingskivene var grillet fra fabrikken. Jeg bare stekte de sammen med champignonen. Men tok bort skivene fra champignonen, siden det var en grønn flekk på den ene skiven. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451522 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Kyllingskivene var grillet fra fabrikken. Jeg bare stekte de sammen med champignonen. Men tok bort skivene fra champignonen, siden det var en grønn flekk på den ene skiven. Det kan altså ha smittet bakterier over på champignonen som jeg spiste. Men får håpe de daua under stekinga. Dette har jeg lite greie på, så bra det er noen kloke hoder her :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451524 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Hva kan skje om en spiser det? Jeg tok bort kyllingskivene fra det jeg stekte. Tilsatte noen kyllingkjøttboller i stede. Men mistet litt matlysten etter å ha spist halvparten. Var så sulten at jeg ikke orket å vente på evt. svar her, så jeg spiste før første svaret kom. Uff. Kan jeg ha fått i meg bakterier som kan være skumle? Det er mye som forsvinner ved gjennomsteking. Mugg er generelt ikke det verste, det er synlig og kan tas bort. Andre typer "bedervelighet" kan være usynlig. Men lukt og smak gir jo en idé. Ikke tenk på det, så går det forhåpentligvis greit ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Les på pakken Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Ting som er pakket i beskyttende atmosfære, og blir åpnet, da faller holdbarheteten dramatisk. F.eks. pølser er ofte bare holdbare i tre dager når man åpner pakken. Det til tross for at det står siste forbruksdag er 1-2 uker frem i tid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Ting som er pakket i beskyttende atmosfære, og blir åpnet, da faller holdbarheteten dramatisk. F.eks. pølser er ofte bare holdbare i tre dager når man åpner pakken. Det til tross for at det står siste forbruksdag er 1-2 uker frem i tid. Det sto ikke noe som helst om det på pakken. Dette var altså Grillet kylling i skiver fra Solvinge fra Rema 1000. Siste forbruksdag er 14/3.13 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451535 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Les på pakken Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Det sto ikke noe som helst om det på pakken. Dette var altså Grillet kylling i skiver fra Solvinge fra Rema 1000. Siste forbruksdag er 14/3.13 Står det at det er pakket i beskyttende atmosfære? Det gir en indikasjon på holdbarhet etter åpning. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trenger raskt svar Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Står det at det er pakket i beskyttende atmosfære? Det gir en indikasjon på holdbarhet etter åpning. Det står bare: Pakket i beskyttende atmosfære. Kjølevare 0-4 grader. Mer står det ikke. Da kan de ikke forvente at man skal vite at det ikke holder seg til siste forbruksdag. Noen ganger har jeg på andre varer lest at det står at det kun er holdbart noen dager etter den er åpnet. Da er det greit. Men her sto det ikke, da kan de heller ikke gå ut fra at alle vet det ikke kan spises. Men nå vil jeg alltid ta åpnede pakker i fryseren. Tar ingen flere sjangser. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389154-kyllingbiter-en-med-gr%C3%B8nn-flekk/#findComment-3451537 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.