AnonymBruker Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Kan man "lage" vellagret Norwegia (f.eks) selv ved å la osten ligge uåpnet i kjøleskapet en viss tid etter at holdbarhetsdatoen har gått ut? Er det slik produsentene gjør det? Hvis du vet, hvor lang lagring må til, og hvilken temperatur skal det være under lagringen? Anonymous poster hash: b2897...57b 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ayia Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Kan man "lage" vellagret Norwegia (f.eks) selv ved å la osten ligge uåpnet i kjøleskapet en viss tid etter at holdbarhetsdatoen har gått ut? Er det slik produsentene gjør det? Hvis du vet, hvor lang lagring må til, og hvilken temperatur skal det være under lagringen? Tja, du skal være temmelig kyndig for å lykkes med modning av ost på egen hånd. Modning skjer under streng kontroll av temperatur og luftfuktighet i spesialbygde lagre, - eller i huler som har ideele vilkår. Utenfor trøndelagskysten er det flere småprodusenter som har utforsket dette. En av produsentene av muggost prøvde å overflytte bakteriekulturen fra en hule til en annen, uten å lykkes, så du skal være svært interessert og tålmodig om du skal kunne drive med dette på egen hånd:) Om du oppbevarer osten over datostempling vil den gjerne få sterkere smak, men etter en viss tid er det større sjanse for at fettsyrene begynner å harskne enn at du utvikler bedre og mer markant smak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469163 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Tja, du skal være temmelig kyndig for å lykkes med modning av ost på egen hånd. Modning skjer under streng kontroll av temperatur og luftfuktighet i spesialbygde lagre, - eller i huler som har ideele vilkår. Utenfor trøndelagskysten er det flere småprodusenter som har utforsket dette. En av produsentene av muggost prøvde å overflytte bakteriekulturen fra en hule til en annen, uten å lykkes, så du skal være svært interessert og tålmodig om du skal kunne drive med dette på egen hånd:) Om du oppbevarer osten over datostempling vil den gjerne få sterkere smak, men etter en viss tid er det større sjanse for at fettsyrene begynner å harskne enn at du utvikler bedre og mer markant smak. Takk Jeg forstår nå at det er litt av en kunst å lage vellagret ost Anonymous poster hash: f4567...631 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469166 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet. De var like fine sånn åtte måneder etter at holdbarhetsdatoen hadde utløpt! Smaken var fyldigere, men de holdt seg litt kortere i åpnet pakning enn de gjorde da de var helt nye. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469169 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet. De var like fine sånn åtte måneder etter at holdbarhetsdatoen hadde utløpt! Smaken var fyldigere, men de holdt seg litt kortere i åpnet pakning enn de gjorde da de var helt nye. Takk for svaret! Da kan jeg også prøve det! Hvorfor bakerst i kjøleskapet? Fordi det er kaldest der? Jeg gleder meg til ost med fyldig smak! Anonymous poster hash: f4567...631 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469171 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Nei, bare fordi det var det mindre trafikk bakerst i kjøleskapet! Bånn appetitt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469173 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Nei, bare fordi det var det mindre trafikk bakerst i kjøleskapet! Bånn appetitt! Takk! Anonymous poster hash: f4567...631 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Hei! Hva med å kjøpe vellagret ost istedet? Eks gryvær, EU vinner, grottelaget i Sveits? Norvega er vel ikke akkurat et bra utgangspunkt. "ferskost" som Norvega er lite egnet for lagring, det blir som å Lagre billig vin og tro den blir god med årene, men den blir dårlig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469176 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nord og ned Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet. Hmm pussig. Prøvde på det samme med vanlig Norwegia, men de begynte å mugne inne i plasten. For nettopp den solide voksen utenpå, før osten deles opp, er vel litt av cluet når det gjelder ostelagring i tillegg til rett temperatur. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469189 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sur kjerring Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Hei! Hva med å kjøpe vellagret ost istedet? Eks gryvær, EU vinner, grottelaget i Sveits? Det er det ikke alle som har økonomi til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469191 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 test Anonymous poster hash: 8dfe4...52e Anonymous poster hash: 8dfe4...52e 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 20. april 2013 Del Skrevet 20. april 2013 Hva med å kjøpe vellagret ost istedet? Eks gryvær, EU vinner, grottelaget i Sveits? Hm. Får meg til å tenke på en annen "M", som visstnok sa "jammen kan de ikke spise kaker" da de fattige klaget over at de ikke hadde brød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 20. april 2013 Del Skrevet 20. april 2013 Hm. Får meg til å tenke på en annen "M", som visstnok sa "jammen kan de ikke spise kaker" da de fattige klaget over at de ikke hadde brød. Hei! Ok. Jeg tenkte ikke sånn. Beklager. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469957 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. april 2013 Del Skrevet 21. april 2013 Det er lettere å lage muggost. Anonymous poster hash: 7f73b...055 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391549-kan-man-lage-vellagret-norwegia-feks-selv/#findComment-3469985 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.