Gå til innhold

Kan man "lage" vellagret Norwegia (f.eks) selv


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Kan man "lage" vellagret Norwegia (f.eks) selv

ved å la osten ligge uåpnet i kjøleskapet en viss tid etter at holdbarhetsdatoen har gått ut?

 

Er det slik produsentene gjør det?

 

Hvis du vet, hvor lang lagring må til, og hvilken temperatur skal det være under lagringen?



Anonymous poster hash: b2897...57b

Fortsetter under...

Kan man "lage" vellagret Norwegia (f.eks) selv

ved å la osten ligge uåpnet i kjøleskapet en viss tid etter at holdbarhetsdatoen har gått ut?

Er det slik produsentene gjør det?

Hvis du vet, hvor lang lagring må til, og hvilken temperatur skal det være under lagringen?

Tja, du skal være temmelig kyndig for å lykkes med modning av ost på egen hånd. Modning skjer under streng kontroll av temperatur og luftfuktighet i spesialbygde lagre, - eller i huler som har ideele vilkår. Utenfor trøndelagskysten er det flere småprodusenter som har utforsket dette. En av produsentene av muggost prøvde å overflytte bakteriekulturen fra en hule til en annen, uten å lykkes, så du skal være svært interessert og tålmodig om du skal kunne drive med dette på egen hånd:)

 

Om du oppbevarer osten over datostempling vil den gjerne få sterkere smak, men etter en viss tid er det større sjanse for at fettsyrene begynner å harskne enn at du utvikler bedre og mer markant smak.

AnonymBruker

Tja, du skal være temmelig kyndig for å lykkes med modning av ost på egen hånd. Modning skjer under streng kontroll av temperatur og luftfuktighet i spesialbygde lagre, - eller i huler som har ideele vilkår. Utenfor trøndelagskysten er det flere småprodusenter som har utforsket dette. En av produsentene av muggost prøvde å overflytte bakteriekulturen fra en hule til en annen, uten å lykkes, så du skal være svært interessert og tålmodig om du skal kunne drive med dette på egen hånd:)

 

Om du oppbevarer osten over datostempling vil den gjerne få sterkere smak, men etter en viss tid er det større sjanse for at fettsyrene begynner å harskne enn at du utvikler bedre og mer markant smak.

 

Takk :)

Jeg forstår nå at det er litt av en kunst å lage vellagret ost :D

Anonymous poster hash: f4567...631

Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet. De var like fine sånn åtte måneder etter at holdbarhetsdatoen hadde utløpt! Smaken var fyldigere, men de holdt seg litt kortere i åpnet pakning enn de gjorde da de var helt nye.

AnonymBruker

Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet. De var like fine sånn åtte måneder etter at holdbarhetsdatoen hadde utløpt! Smaken var fyldigere, men de holdt seg litt kortere i åpnet pakning enn de gjorde da de var helt nye.

 

Takk for svaret! :D Da kan jeg også prøve det! Hvorfor bakerst i kjøleskapet? Fordi det er kaldest der?

Jeg gleder meg til ost med fyldig smak! :D

Anonymous poster hash: f4567...631

Annonse

Hei!

 

Hva med å kjøpe vellagret ost istedet?

 

Eks gryvær, EU vinner, grottelaget i Sveits?

 

Norvega er vel ikke akkurat et bra utgangspunkt.

 

"ferskost" som Norvega er lite egnet for lagring, det blir som å Lagre billig vin og tro den blir god med årene, men den blir dårlig.

Jeg gjorde det en gang da jeg kjøpte ti pakker gulost på tilbud - oppbevarte dem bare bakerst i kjøleskapet.

Hmm pussig. Prøvde på det samme med vanlig Norwegia, men de begynte å mugne inne i plasten.

For nettopp den solide voksen utenpå, før osten deles opp, er vel litt av cluet når det gjelder ostelagring i tillegg til rett temperatur.

Hva med å kjøpe vellagret ost istedet?

 

Eks gryvær, EU vinner, grottelaget i Sveits?

 

 

Hm. Får meg til å tenke på en annen "M", som visstnok sa "jammen kan de ikke spise kaker" da de fattige klaget over at de ikke hadde brød. :P

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...