Gå til innhold

UK: Ny rapport om masseinnvandringens konsekvenser


ARK/ml

Anbefalte innlegg

En ny rapport fra det britiske innenriksdepartementet har undersøkt konsekvensene masseinnvandringen til landet har medført. Halvparten av Storbritannias innbyggere er berørt av presset innvandringen har lagt på skoler, politi, helsetjenester (National Health Service, NHS) og boligtildeling. Britiske ministre sier at den ukontrollerte innvandringen har skapt problemer i samfunnet, som press på landets fødeavdelinger, høyere leiepriser og økt forekomst av smittsomme sykdommer
 
Samtidig har den omfattende innvandringen ført til større etterspørsel enn tilbud på skoleplasser og økt kriminalitet.
 
En av fire i Storbritannias fire største byer er innvandrer, og personer født i utlandet utgjør nå mer enn 25 prosent av befolkningen i de aktuelle byene. I ni prosent av alle landets husstander er det ingen som har som engelsk som morsmål.
 
Bare på syv år, mellom 2004 og 2011, steg antallet tilflyttede polakker fra 69.000 til 687.000.
 
Mens den anerkjenner det svært viktige arbeidet utenlandske leger og sykepleier utfører, viser rapporten en rekke nye belastninger på NHS. Bare ett års rapportering viser at 73 prosent av Tuberkulose-tilfellene, nesten 60 prosent av nye HIV-tilfeller og 80 prosent av hepatitt B-smittede blodgivere er innvandrere.
 
Rapporten viser også at utlandskfødte kvinner får flere barn, i gjennomsnitt 2.28 hver mot 1.69 for britiskfødte kvinner.
 
Sosialtjenesten sier at “kostnadene for tolketjenester for innvandrere som ikke snakker engelsk er høye pga behoved for konfidensialitet og korrekthet”. I 2009 kom det for øvrig frem at NHS brukte mer enn 500 millioner kroner (50 mill. pund) i året på tolketjenester for pasienter som ikke snakker engelsk. En oversikt over 300 engelske helseinstitusjoner viste at regningen for tolketjenester hadde mer enn doblet seg siden 2007.
 
Når det gjelder boliger, driver det store antallet ufaglærte innvandrere som ønsker å leie på det private markedet prisene opp.
 
På arbeidsmarkedet bekrefter rapporten regjeringens Migration Advisory Committee (MAC) funn om at innvandrere fortrenger britiske arbeidere.
 
 
Hvor lang tid tar det før vi har lignende tilstander her i landet?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...