Gå til innhold
Gjest Anonym bruker

Opphør av samboerforhold

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

For 2år siden solgte jeg mitt hus og kjøpte nytt hus sammen med min nye samboer.Jeg betalte 600 000 og hun ingen ting.Alle nye møbler,hvitevarer,traktor,fres,gårdsbil,etc.. betalte jeg av oppgjøret for mitt solgte hus.I tilegg betalte jeg ut hennes kredittkortgjeld på 130 000,-.Lånet på vårt nye hus er på 1,7mill og det er vi sammen om.Huset er også tinglyst med 1/2 part på hver i Brønnøysundregisteret. Vi har betalt like mye på husllånet.Har hun krav på halvparten av husets verdi?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Advokat Henrik Jensen

Hei og takk for ditt spørsmål til DoktorOnline,

For samboere så er det slik at man blir eier av det man selv kjøper. Dette innebærer at når du har gått inn med mer egenkapital enn din samboer ved kjøpet av boligen, så er dette noe du har krav på å få tilbake ved et brudd. Dette gjelder også i utgangspunktet foran det som er tinglyst hva gjelder eierskap, men forutsetter at du da også kan bevise hva du faktisk gikk inn med av egenkapital. Du skriver også at du har brukt en del av din egenkapital på møbler, hvitevarer m.v., og da vil det samme gjelde her, dvs. at du er eneeier av disse. Svaret er derfor at din tidligere samboer mest sannsynlig ikke har krav på halvparten av husets verdi, da du skal trekke ut din egenkapital (justert for prisstigning) først.

Hilsen Henrik A. Jensen, advokat (H)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her