Gå til innhold

Liker du sjokoladen romtemperert eller kald?


Anbefalte innlegg

Skrevet

http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article863647.ece
 
Mange foretrekker at sjokoladen er kald, og velger å oppbevare den i frysen eller i kjøleskapet. Bør du egentlig gjøre det?

- Ideelt sett anbefaler vi ikke å oppbevare sjokolade i kjøleskapet, forklarer produktsjef Espen Andre Meland ved Minde Sjokolade (Brynild Gruppen).
Produktsjefen understreker at oppbevaring av sjokolade i kjøleskapet ikke vil ødelegge smaksopplevelsen, men at anbefalingen er å oppbevare sjokolade i cirka 20 graders romtemperatur.

Det som skjer når sjokolade oppbevares i kjøleskapet er ifølge Bengt Dahlberg ved Geiranger Sjokolade at kakaosmørets fett og sukkerkrystaller dras mot utsiden og danner et grå-/hvitaktig ytre.

- I tillegg vil smaken dempes, og hindres fra å "blomstre" fullt.

 

Det høre fornuftig ut. Kald sjokolade smaker da veldig lite.

Skrevet

Som regel romtemperatur. Noen ganger kald eller oppvarmet :)

Skrevet

Jeg er veldig glad i sjokolade og egentlig driter jeg i om den er kald, varm eller romtempert :)))))  Smaker like godt uansett, særlig siden jeg nesten aldri spiser det og alltid har lyst på 

Skrevet

Den skal helst være kald, jeg legger all sjoklade i kjøleskapet.

 

Noen ganger suger jeg sakte slik at smaken varer lenge - det er det aller beste mmmmm :)

 

Men av og til klarer jeg ikke vente, og tygger sjokoladen i meg. Da er det ekstra deilig at den er kald og nesten knaser i tennene. 

Skrevet

http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article863647.ece

 

 

Det som skjer når sjokolade oppbevares i kjøleskapet er ifølge Bengt Dahlberg ved Geiranger Sjokolade at kakaosmørets fett og sukkerkrystaller dras mot utsiden og danner et grå-/hvitaktig ytre.

 

 

Høh, Det tar da noen dager, og så lenge har en sjokolade aldri ligget i mitt kjøleskap.

Skrevet

Jeg tror liksom kald er det beste, men synes den mister smak da - så romtemperert. Eller smeltet og kald rundt jordbær. Nam nam:)

Skrevet

Temperert selvfølgelig, når den har ligget i kjøleskapet smaker den jo ingenting! Det aller beste når jeg har ren sjokolade, helnøtt eller fruktnøtt er å dyppe den i varm te og så suge av det som har smeltet...  :D

Skrevet

Nå fikk jeg veldig lyst på sjokolade....nam.Liker best at den har ligget i matskapet, og der er det vel 18-20 grader.

Skrevet

Noen ganger kald, og noen ganger romtemperert. :)



Anonymous poster hash: b464e...7d4
Skrevet

Jeg foretrekker den rompetemperert!

Skrevet

Slutta spise sjokolade for 4 mnd siden, men har vært overivrig spiser siden 16-års alder. Ulik sjokolade "kler" ulike temperaturer er min erfaring og min smak og jeg har lang erfaring  :P Mørk sjokolade er definitivt best romtemperert, mens lys sjokolade er best kald. Sjokolade med nøtter er også langt mer smakfull når den er romtemperert.



Anonymous poster hash: d03a0...456
Skrevet

Jeg liker absolutt romtemperert sjokolade best. Synes den smaker lite rett fra kjøleskap. Fordelen er jo da at den ikke er fullt så fristende.

Skrevet

Det med at noe smaker bedre romtemperert enn kjøleskapskald er jo slettes ikke noe unikt for sjokolade.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...