Gå til innhold

Taushetsplikt og sykemelding


ecbole

Anbefalte innlegg

http://fredheggen.blogg.no/1381871544_forteller_du_sjefen_d.html

 

 

Arbeidsgiverens eksemplar sier altså ingenting om hvorfor du har blitt sykemeldt. Men sykemelders navn, yrkestittel og arbeidsadresse er synlig også for arbeidsgiveren.

Så har du vært innlagt på sykehus, vil dette komme frem av sykemeldingen. Hvis du ikke har fått fastlegen din til å sykemelde deg, da. Men det hadde du ikke tenkt på. Og sjefen din ser nå at sykemeldingen er skrevet av en lege på Lovisenberg Diakonale Sykehus.

 

Hva om arbeidstaker ble sykemeldt av psykiater eller spesialist på kjønnsykdommer eller komplikasjoner etter kosmetisk kirurgi eller på grunn av lidelse som har stor risiko for langt sykefravær senere og da er spesialistens navn nevnt lesbart for arbeidsgiver? Hvorfor skal legenavn være lesbart for arbeidsgiver hvis det er andre enn almennpraktiserende eller legevakt som har sykemeldt? Brytes ikke taushetsplikten da overfor arbeidsgiver?

 

Kravet om tilrettelegging på arbeidsplass gjør dette vanskelig uten å bryte taushetsplikten. Mange synes vel at noen lidelser angår ikke alle, og vil gjerne slippe syrlige kommentarer fra utenforstående og at jobbmuligheter uteblir på grunn av brudd på taushetsplikt. En person som er uheldig og blir sykemeldt i prøveperiode og opplever brudd på taushetsplikt, må jo lure på om brudd kan føre til at fast ansettelse uteblir.

 

Psykiater Fred Heggens tanker om dette på bloggen hans, var ikke tillitsvekkende. Gjør ikke andre leger seg noen refleksjoner om dette?

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...